(Био)зеленчукова градина - нашето райско кътче (тема 59)

• 28 559
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
Ново двайсе в градината тази сенмица Sad
Последно пръсках с Метеор и Куадрис.
Направо ми се реве... Какво може да е?

# 721
А как точно портокаловото масло става фунгицид?

# 722
Души гъбите, прави мазен филм

# 723
Ново двайсе в градината тази сенмица Sad
Последно пръсках с Метеор и Куадрис.
Направо ми се реве... Какво може да е?

Това непосредствено след пръскане ли се получи? Да не би да е от това с което си пръскала си мисля аз, но да си кажат думата опитните.

# 724
Току що обсъждахме портокаловото масло с ММ. Та той е на мнение да пробва с домашен сапун, зехтин и вода. Според него ще е същото като портокалово масло. Много гад има тази година и сякаш не се маха от нищо за повече от 2-3 дни.
Ние имаме и проблем с водата. ММ када много е намаляла в кладенеца.

# 725
Ясно, благодаря като видях състава на Лимоцид точно това си мислих. Мислих си, че само ще убива насекомите, а то всичко убива.
Хората олио слагат към домашните илачи за пръскане,   които си правят. В някоя група бях прочела, че и обикновено олио върши същата работа като масло от нийм.

# 726
Миналата година купих Пирегард и Ним Азал, но така и не стигнах до пръскане с тях. Като по-опитни в пръскането се допитвам до вас за разреждането им за много малък брой корени домати (до 10). Мисля да ползвам пулверизатор (в случая празно шише от препарат за прозорци).

# 727
Биб, пръсках в неделя, днес отидохме на село и ги заварихме така Sad
Даже и по едната ми роза има. И тях пръсках .

# 728
Нимазал 20мл/10л и пирегард 10мл/10л е дозировката. Вече пулверизаторут ти колкото мл е смяташ .
Дз, явно си ги изгорила. Не съм запозната с тези препарати

# 729
Благодаря, скаридка!

# 730
DZ и аз не съм специалист,  но ми се струва,  че е от пръскането. Така свити и прегорели листенца,  са като от препарат. Да не би разтвора, да е бил по- наситен?

# 731
Надявам се да е от това. Sad
Уж спазих пропорциите, ама...
Ще стане ядно другота седмица. Или ще е всичко наред, или ще търгам градината😬

# 732
Всички домати навън са със свити листа. С черни мушици и въшки. В парниците няма такива. За поредна година се чудя защо си го причинявам да се чудя как да ги чистя. На тиквичките им настаних квартиранти всички калинки, които срещнах и двора. Разминаха се без пръскане. Съседите са ме обявили за луда. Ами нека е така.

# 733
  • София
О и аз местя калинки, където има нужда.
Да споделя, тази нощ какво сънувах. Сънувах че е имало град и всички домати са изравнени със земята. Даже писах тук в темата да се оплача че средата на юни не съм го очаквала.
Сутринта като се събудих бях много щастлива, че е било само сън.

# 734
  • София
Добър ден, градинарки! 🍀
Много е успокояващо човек да знае, че не е сам в лудостта си! 🥰
Mikey, много благодаря за подробното инфо!
DZ, как са растенията днес? Ако няма нови участъци изсъхнало или повредено, значи наистина е от препаратите, ще се оправят.

Поливам от 7 ч цветната градина, пия кафе в движение и се щуркам назад-напред. 😀
За около 6-8 ч дренажът ми успява да събере около 500-600 л вода, която гледам да кача в кубитейнерите или да полетя директно. Все още не смогваме да направим капково на цветята, а е крайно наложително. Още е едва началото на лятото, а сушата подгони и нашият мокър район. Ако съм тук и през деня, може би ще успея да поливам само с подпочвената вода, но не съм.
Разпитвахме за сондиране, и то уж препоръчани хора. За сондаж около 10 м, т.е за поливане, нямало да си запалят машините и да тръгнат! И то за обявена цена 170 лв/л.м! Сондаж се правело на 30-40 м минимум, дрън дрън....  Прави се да, но когато нямаш ВиК и захранваш къща, за да е сигурно, че водата ще е постоянна и не е замърсена. Много си повярваха хората, ей!
Две вечери кмета обикаля улиците. 😀 Още няма заповед за неизползване на питейната вода, но явно скоро ще има.
Скрит текст:

Ръгби, беше в тунел. Слаб завръз.

Цариградско грозде, трета година. Развива се чудесно, но много слабо връзва, не знам какво иска.

Райска ябълка и хинапа, които много дълго се чудеха дали да тръгнат.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 11:45 от sofyia

Общи условия

Активация на акаунт