„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 54 677
  • 931
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Не е точно като края, но ще сложа в скрит текст.

# 121
  • Другата България
Имах предвид, че не ми се иска краят да е такъв.
Причините за него.

# 122
Моля не пускахте повече спойлери.

# 123
  • Mediterraneo
Добре. Изгледах епизода. Мразя книгата. Ако може да се мрази книга. Това е истинска шитня. Гнусна, въпреки тежките теми, които засяга. Мога да чета между редовете, но в книгата дори там е наблъскано с абсурдност.
Както и да е, давам шанс на сериала, надявайки се нещата да са по- обрани.
И- изненада! Рая Пеева! Тази пренавита бездарна "актриса", която играе винаги само за себе си, не и за публиката и която изниква от всяко заглавие! Юлиян, който, оказва се, не е на нивото на холвудското си присъствие/ отсъствие. Братоева, която тук май си попада на натюрела- завеяна, блуждаеща, плаха и невзрачна. Определено се надявам Бахаров да спаси положението откъм известните имена в каста. Младите актьори са чудесни на първо четене, хубаво е да се дава шанс на децата!

# 124
Относно книгата. Защо си крием главата в пясъка? Има такива семейства, има такива майки. Ако искаме цветя и рози- да четем любовни романи. Авторката иска /вероятно/ да ни накара да се замислим. Ние, тук събрани, които да предположим сме чудесни майки и тези които не са. А това, че хиперболизира на моменти, е решение и похват на авторката.
А как сериалът ще пресъздаде романа, ще видим.

# 125
Изгледах първия епизод и се замислих аз сериала Майките ли гледам или Милфките?

След това разбрах, че е по книга, и се заинтересовах от книгата. Сюжетът е мега гаден и извратен. Истински вярвам обаче, че повечето майки не са такива, а тези са представени, защото какво интересно има в една нормална добра любяща грижовна майка?

# 126
А всякакви хора, майки, бащи, сестри, баби, учители има на този свят.
Книгата няма да чета, от сериала ще видя още една серия преди да реша окончателно.

# 127
Много ми е неубедителен сценария. Значи майка на тийн, ходи няколко пъти до училище за се заяжда незнайно за какво, в същото време изпъдиха детето от дома за вечерта на “годишнината си” без много да се интересуват къде ще спи. Не ми е реалистично.

Аз пък съм сигурна, че има такива родители. И ми е доста реалистично. Вкл. и майката, която ходи да се кара с директорката.
И както обичам да казвам, никой не може да ти съсипе живота толкова добре, колкото собствените родители.
и на мен ми е нереално майка,която бди подозрителна като орлица над сина си,не го пуска на екскурзия, пък го натири да спи където намери,за да се плющи с една сюрия народ на собствената си ливада.
Имам поглед над жена с болезнена ревност и непрекъснат контрол над сина си,абсурд да го прати да спи някъде си. Просто двете действия не се връзват и си противоречат.

# 128
Аз нямам толкова проблем с образа на противната "майка", която цял живот е искала да си прави кефа с мъжа си и да е вечно млада и безгрижна, а сина и се явява като пречка и хем го обича, хем не може да се грижи адекватно. Според мен е и надрусана.
Но някак си не мога да повярвам, че в един клас всичките деца имат лоши майки/родители. Това е прекалено.

# 129
  • Между гори и планини
Според мен е контрол фрийк и освен това ревнуваше от Явора. Не че толкова го обичаше Колето, колкото се пръскаше от яд, че той може да обича друга.

# 130
  • Glasgow
И аз изгледах 1ви епизод покрай коментари в друга тема, макар да не ми е до такъв тип емоционално натоварване в момента (ако следва книгата). Харесаха ми младите актьори, момчето, което играе Никола много ми беше харесало визуално на едни снимки на Башар Рахал, мисля че е част от семейството му. Хареса ми как играе.
Рая Пеева чак пародийно я изигра тази героиня, такова преиграване.
Записвам се тук да ви следя.

# 131
Аз съм от харесващите сериала,добре е направен.Книгата е страхотна два пъти съм я чела преди и след като имах деца,за съжаление откривам майка си в една от майките.
Не ме дразни майката на Никола,в книгата е още по ужасна,пак спестиха една част.Не видях да сте коментирали,че децата в книгата са на 14 години,тук изглеждат на около 16-17,не че е много важно.Предполагам вторият епизод ще е за Дана.

# 132

Но някак си не мога да повярвам, че в един клас всичките деца имат лоши майки/родители. Това е прекалено.

Не става въпрос за всички деца. Отдавна съм чела романа/преди десетина години/ и не помня точно, но историите са 5 или 6.

# 133
Никола не е ли племеник на Башар? Син на Карла Рахал.

# 134
  • Другата България
Историите са на 6 деца, да. 6 деца, 6 епизода.
Това далеч не е целия клас предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт