„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 54 662
  • 931
  •   1
Отговори
# 105
  • Другата България
Така де, филм е, но не е художествена измислица все пак.
Нито е анимация.
Да не говорим и че е екранизация по роман/книга, сюжетът се следва максимално точно предполагам.
Иначе разбирам, всеки има различни разбирания и предпочитания за това, което иска да гледа и да вижда на екрана. Аз пък турските сериали не харесвам. Blush

За сцената с Никола и аз писах, и за мен беше пресилена.
Но предполагам в предстоящите епизоди ще видим още подобни.
За съжаление реални сцени.
А, и забравих - Захари Бахаров е страхотен! Heart
Без да каже и една реплика имаше присъствие.

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 00:19 от Не се сърди, човече

# 106
Горчивата истинност на романа, който Теодора Димова написва, повлияна от убийство в Пловдив (както самата тя споделя в едно свое интервю), където две четиринадесетгодишни момичета убиват своя съученичка, плаши с актуалните си преживявания.
https://4eti.me/maikite/

Това което аз лично не усетих в първия епизод е силната обич на Никола към неговата майка. Известен  модел който се интересува само от кариерата си и неглижира детето родено от грешката  на 17 годишно момиче, което се е страхувало да направи аборт. Оставен сам от ранните си години ( първо се привързва към жена от детската градина, която се е грижила за него когато родителите му буквално са го забравяли). Не са представени достатъчно добре душевните терзания на момчето никога не почувствало обичта на майка си, отрасло с финансова подкрепа, но в самота и неразбиране. В книгата са описани по-ясно тъгата и преклонението пред майката, която не го е допуснала до себе си.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 22:53 от MagniМ

# 107
  • София
Намерих си ревюто за книгата, което съм писала през 2022 г. Дала съм оценка 4/5. Оценката ми е висока, заради темите, които са засегнати и тяхната сериозност.
Финалът не ми хареса, да не кажа, че ми беше недостоверен. Ще чакам с интерес и вашите коментари като свърши сериала. 😃

# 108
  • София
Много ми е неубедителен сценария. Значи майка на тийн, ходи няколко пъти до училище за се заяжда незнайно за какво, в същото време изпъдиха детето от дома за вечерта на “годишнината си” без много да се интересуват къде ще спи. Не ми е реалистично.

Аз пък съм сигурна, че има такива родители. И ми е доста реалистично. Вкл. и майката, която ходи да се кара с директорката.
И както обичам да казвам, никой не може да ти съсипе живота толкова добре, колкото собствените родители.

# 109
Точно така. Напълно подкрепям последното изречение.

# 110
  • Бургас
Тези дни гледам криминални влогове. Реалността е много по-брутална от романа, за съжаление.
Може ли да споделиш някои от тях, може и на лс!

# 111
На мен също ми хареса сериала точно защото се засягат действителни проблеми. Доста добре заснет, да видим нататък.
По време на садо-мазо сцената се зачудих къде ли се намират и после като дадоха почистването на другия ден и този нисък плет, ми стана малко комично.

# 112
  • Бургас
Такива сцени са напълно нормални за филмите! Има ги и по брутални даже!
Това, че масата хора не ги харесва е друг въпрос.
Аз обожавам такъв род филми Simple Smile

# 113
По мои наблюдения пък не само родителите могат да ти провалят живота, а точно отровната среда в у-ще. Изолация, отвратително отношение от съученици, тормоз и т.н. На учителите по принцип рядко им пука така както на Явора в случая. Затова е крайно несправедливо, че точно тя заплаща с живота си за близостта с учениците си.
По-закономерно е точно обратното - гледат си заплатата и спокойствието.
В западните общества всичко е доведено до пълен пароксизъм.
На моя близка детето се поболя от отровна среда в прогимназията - най-доброто уж другарче го зарязва тотално още в началото на учебната година и обръща целия клас против горкото дете, което остава съвсем само. Депресия, свали 8кг за броени месеци, абсолютна незаинтересованост от страна на ръководството. Абсолютен ужас. И други подобни отзиви имам за това скапано отвсякъде у-ще.
Да не си дете в днешно време.
После защо имало толкова работа за психолози.

# 114
Такива сцени са напълно нормални за филмите! Има ги и по брутални даже!
Това, че масата хора не ги харесва е друг въпрос.
Аз обожавам такъв род филми Simple Smile
Не си е разбрала, имах предвид, че едва ли тези сцени се случват на подобно място-на два метра от друга къща, с която ви дели еднометрое храст.

# 115
Тя Явора точно заради близкото отношение и липса на професионална дистанция ще си плати. Колкото е важно да си обичаш работата и да не я работиш проформа, толкова е и да не забравяш, че за учениците си г-ца Христова, а не Явора.  Това е част от професионализма.

# 116
Това е идеята, да.
Необходима е точно една златна среда, във всичко! Нито да си прекалено близък, нито прекален непукист.

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 13:44 от Веселяшка

# 117
Признавам си, че не съм фен на българското кино, но този сериал ме заинтригува. Ще му дам шанс, интересно ми е да чуя историите и на другите деца, въпреки че прочетох, кой е убиецът.
Аз не видях брутални или реалистични сцени, които чак да шокират, а не гледам филми с прекалено много насилие. Както се казва, дори един "От местопрестъплението" е на светлинни години по-гаден и брутален. Мисля, че това, което е шокиращо тук, е самият смисъл - колко безхаберни и неадекватни са родителите на Никола. Но и аз не мисля, че децата са продукт само на майките, но така заглавието привлича повече. Добър финал на първи епизод- кара те да чакаш продължението.

# 118
  • София
В интерес на истината, преди много години (през минали век) нашият клас имаше любима класна за година.
Скрит текст:
Буквално бяхме влюбени в нея. Млада, симпатична, също я наричахме по име. Тя много ни обичаше също, интересуваше се, грижеше се. И в един момент в началото на втората година изведнъж каза, че напуска. Съпругът ѝ беше чужденец и бяха решили да заминат за неговата страна, защото родителите му не бяха добре здравословно. Почувствахме това като предателство. Плакахме, тръшкахме се, молехме я. Слава Богу, не сме я наранили, даже я изпратихме с подаръци, музика, прегръдки и цветя, но после толкова страдахме, че не искахме друга класна и отказвахме да влизаме в уроците по нейния предмет няколко седмици. Наложи се в училището да преместят старата ни класна от основен в среден курс, за да сме поне с друг човек, който харесваме и на когото имаме доверие. Чак тогава се поуспокоиха нещата.
И от познати съм чувала сходни истории. Братовчедка на съпруга ми даже ми е разказвала, че са стачкували в сходна ситуация и умишлено са провокирали другите учители - хвърляли да боклуци по време на час, шумяли са, чоплили са демонстративно семки. Та явно авторката (освен от случая с момичетата в Пловдив) е инспирирана и от живия живот, защото пуберите са непредсказуеми.

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 14:05 от Fever Ray

# 119
  • Другата България
Ти май разказа края?
Дано не......

Общи условия

Активация на акаунт