„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 54 714
  • 931
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Може…не съм го срещала другаде 🤔

# 166
На мен ми хареса 1-ви епизод. Факт, че ме заинтригува и го изгледах с интерес до край, без да ми е досадно и скучно.
Юлиян Костов не ме впечатли, чак се учудих това ли е прехваленият актьор, който участва в нам-кви холивудски сериали? Някак дървеняшко и неестествено стоеше.
Рая имам чувството, че всеки път играе на ръба на истеричното.

Много добър подбор на момчето в образа на Никола. Личеше му в погледа една вселенска, сякаш, мъка.

# 167
  • София
....
1. Някакъв сополанко с живот мечта,с родители,които очевидно са около него и са му дали всичко,от което има нужда(че и мнооого отгоре).Та това момче недоволно и мрънка за нещо си.Така и не разбрах какъв му е проблема.
...

Липсата на емоционална близост и наличност на майките като зрели възрастни, е в основата на поведението на "разглезения сополанко". Дори да има всичко едно дете, на първо място има нужда от връзката с майка си. Та като изключим някои преиграни сцени, сериалът точно за това ми хареса на мен - определено виждам живия живот около себе си, пресъздаден в него.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 08:25 от malina_smile

# 168
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Ами то си има връзка с родителите. Както видяхме, непрекъснато са заедно.
Дори баща му проведе много приятелски разговор, предразполага го, дава му съвети..все едно двама приятели си общуват.

Майка му е истерична,но и тя е наоколо и като изключим това,че му създава проблеми с учителката, няма вид на жена,която едва си търпи детето.
И не е казала,че не го е желала,каза,че нейните родители са искали аборт,а тя е отказала.Не е била перфектна майка,защото е станала такава на 17,но не го подритва, не го е пратила в луксозен пансион да не й се пречка, вкъщи си е и около него.

Пълни измишльотини и нереални драми.

Виж,ако разгърнат живота на момичето с баща алкохолик,тогава бих го приема за валиден проблем.

# 169
Според мен пък си е голям проблем да имаш незрели родители, които приоритизират собствения си кеф пред този на детето. Бащата се държи като приятелче тийнейджър - Какво става бе, играч? Това като ги видя с учителката. Майката е неуравновесена и истерична. Изгониха го без значение къде ще спи, за да се напият, надрусат и задоволят сексуалните си практики на годишнината. Няма с кой един нормален разговор да проведе, освен явно с учителката си. Да не говорим пък как се обличат и награбват пред сина си. Двамата са като деца, които са си взели куче от мерак, ама когато не им се играе с него се чудят на кой да го трапосат. Майката обаче иска и то да обича нея най-много и да я слуша.

# 170
Чудя се един и същи сериал ли гледаме...
Аз бях убедена, че това не е истинският му баща, защото се държеше супер дървено и неестествено с него.

# 171
  • София
Да, или не му се получава, или добре му се получава ролята на отчужден родител.
Много е сложно да растеж с родители тинейджъри. Имам наблюдения и са в диаметрално различни роли. Или са "приятели" и децата ги надрасват ментално, като преживяват липсата на родител, или са супер ограничаващи, за да  "поправят" собствените си грешки.

# 172
Чудя се един и същи сериал ли гледаме...
Аз бях убедена, че това не е истинският му баща, защото се държеше супер дървено и неестествено с него.

Да, и аз в началото имах колебания баща ли му е, не е ли?
Особено като се награбиха с майката пред Никола, помислих, че просто е гадже някакво на майка му и затова много-много не се съобразява.

# 173
И на мен драмата на Никола не ми се вижда толкова голяма или в книгата има споменати много повече детайли. Разбира се, Никола пак може да се чувства неглижиран и отчужден от родителите си. Вярно, споменаха случка да го забравят в детската градина и дори да не знаят къде е тази градина (кой го е водил и вземел тогава там?). От друга страна, подкрепят желанието му да чете книги, щом спонсорират училищната библиотека, макар и пред хората да се шегуват с интереса му към книгите. О, майка му не му е сготвила или приготвила храна за училище. Че поне половината дами във форума с гордост заявяват, че не умеят да готвят. Изпращането да спи някъде явно не е за първи път, а и Никола все пак е момче. Дали не ги интересува къде ще отиде или знаят, че могат да му имат доверие да не е с неподходящи хора, не ни показаха достатъчно, за да сме обективни. Но пък чухме майка му да казва "обади се, когато стигнеш там" (у Бахарови). Ако в книгата Никола е на 14 години, а майка му е забремяла на 17, то тя трябва да е на 32, ами не е чак толкова голяма. Пак тук във форума масово и спокойно се съветва за по-късно майчинство. Родителското награбване пред него беше дразнещо, няма спор.
Предполагам, колкото и да не искам, че следващите истории ще са вече по-тежки.

# 174
В книгата са го оставяли в седмична градина.

Но да, в сравнение с другите истории, тая е направо нищо особено. Освен това в книгата е обърнато внимание на сънишата на децата, в които те сънуват Явора и я идеализират. тука не знам дали ще ги включат, в първия епизод нямаше май.

# 175
  • Glasgow
Имаше като монолог, фантазия на Никола, последната минута.

# 176
Епизода започна с това, че Никола разказва как е сънувал Явора.

# 177
И аз бях убедена, че е младия любовник на майката и доведен баща на момчето. Но не. А и те и в кухнята и на дивана после си се натискаха.
На няма да забравя като бях тийнейджър още как една млада съседка се хвалеше как ходели голи пред децата си и им показвали интимност понеже няма нищо срамно. Децата и бяха на 5 и на 9 тогава и момчетата определено имаха проблеми с поведението.

# 178
Аз помислих, че криминалната сцена накрая е от сън на Никола.
Другата седмица ще е историята на семейството на Дана.

# 179
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Аз пък видях бащата на Никола като силно заинтересован от сина си. При това не е просто баща ,а баща приятел,който да дава съвети на момчето как да се чувства добре,какво да направи за момиче и все такива симпатични,лежерни разговори,които колко от вашите мъже биха направили със синовете ви?

Майката как да не готви,нали това й е бизнеса? Ютуб лайфстайл и рецепти.
Няма силни майчински инстинкти,но е там, опитва, старае се. Единствено истериите й ми идват в повече.

Дано моите синове не са такива неблагодарни и неуважаващи сополанковци като Никола с измислени драми,защото от презадоволеност вече се чудят какво да измислят,че да се разнообразят.
Просто са от онези деца в пубертета,за които каквото и да направиш,все ще са недоволни и мрънкави.
Та,никакви симпатии нямам към Никола.

Общи условия

Активация на акаунт