„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 54 811
  • 931
  •   1
Отговори
# 255
И в тази серия няма голямо разминаване с книгата,може би най-фрапантното е че майка и на Дана се прибира защото гъркинята умира и и оставя наследство.А тук го представиха,че тя се прибира от притеснение за Дана,после разбира че има и пари.Но там пък Иван е по-голямо дъно,явно са решили да смекчат и двата образа на родителите малко,както при тези на Никола.

# 256
  • Другата България
Според мен майката на Дана се прибра не от притеснение за нея, а защото германката няма/ше/ повече нужда от нея. От услугите ѝ.
Нали ѝ разказа, че си е намерила място в някакъв хоспис, а преди това ѝ сподели, че ....не разбрах коя друга жена се прибира в Германия. В Мюнхен.
Според мен /така го и разбрах/ ако нищо в живота и битието на германката не се беше променило, тя нямаше да се върне.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 15:33 от Merri_An

# 257
И аз така мисля

# 258
Гъркинята в книгата е пренебрегната от 4-те си деца и завещава всичко на Лидия. Лидия го получава в Гърция и тогава се връща при семейството си. В сериала е малко претупано и недомислено.

# 259
  • Glasgow
А Лидия не беше ли пренебрегвана от нейната майка също или смесвам сюжети

# 260
Германката каза, че пансионът/или хоспис/ е близо до вода/море?/ и щяла да плува.
И майката я попита нещо от рода на :"Ами аз?".
Защо да е претупано? Фактът, че ѝ дава пари преди да е починала говори ,че или няма деца, или те я неглижират. От разговора с банката не се разбра да е завещание. Другото са подробности.

# 261
Не е завещание нали след това говори с германката

# 262
Служителката на банката каза,че е превод,но трябва да иде лично на място да потвърди дарението нещо такова.В случая няма голямо значение,прибра се и иска да вземе Дана.

# 263
И на мен вторият епизод ми хареса много повече от първия.

И  учителката Явора как се оказа жива, след като в края на първия епизод уж беше (само)убита? Аз мисля, че онова беше Рая Пеева.
да, тъкмо редактирах, че намерих, немска актриса е.
Да, личи си по говора. Българката такъв немски праскаше, че направо ми напомни за:
Скрит текст:

С това българско "R", с това твърдо "цурюк", няма "Ю" Grinning С това твърдо "иХХ"... то е меко "х", повече бие към "ш". Абе мъка... Grinning
Скрит текст:

JoyJoyJoyJoyJoyJoyJoy

# 264
  • Glasgow
И на мен вторият епизод ми хареса много повече от първия.

И  учителката Явора как се оказа жива, след като в края на първия епизод уж беше (само)убита? Аз мисля, че онова беше Рая Пеева.

те разглеждат един ден, денят преди екскурзията, през погледа на всички деца. Втори епизод не е друг период- Дана видя в него майката на Никола как излиза от кабинета на директорката, Никола и даде обяда си, коментираха на пейката екскурзията и т.н.

# 265
Всъщност всеки епизод започва два дена преди финала на световното,когато ще е срещата с Явора в парка след уволнението и.Това са детайли от книгата де,тук ги спестяват може би нещо друго ще бъде ще видим.

# 266
  • Другата България
Шест деца,  шест епизода.
Започващи и завършващи по един и същи начин.
Но с различни персонажи.

# 267
В книгата две от децата са близнаци. Тук явно няма да ги видим.

# 268
  • Mediterraneo
Ще ги видим.

Казали сте всичко. За мен целият епизод е изнесен от Бахаров!

# 269
Само момчето Деян е близнака в класа на Явора,сестра му е в друго училище.Шест деца и историите им ще са,показаните вече няколко пъти.Никола и Дана до сега,предстоят Александър,после ще е Калина или Андреа и Деян.Явно ще ги редуват момче-момиче историите.

Общи условия

Активация на акаунт