„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 54 808
  • 931
  •   1
Отговори
# 240
  • гр.София
В началото на филма пишеше, че е със специалното участие на Юта Шпайдел.

# 241
Всъщност от книгата разбира ли се защо майката на Дана е заминала за Германия?
От епизода снощи много не разбрах.
Не мисля, че е от безизходица, защото безизходицата е по-скоро обяснима за малките населени места, където хората буквално няма какво да работят и как да издържат семействата си.
За София и голям град мисля, че една майка заминава, защото към момента е абдикирала по един или друг начин.
Направиха ми силно впечатление снощи думите на Дана: "Говори си с мен". Това за разходките с баща й.
Тия деца имат неистова нужда някой да ги изслуша, да им отговори.
Все такива прости и лесни неща, ама недостижими за тях.

# 242
И Дана и Никола си го казаха,Явора говори с тях,слуша ги,значими са за нея.Но е по лесно да хвърлиш някой лев и да не те занимават или да избягаш от мъжа си алкохолик,без да те интересува детето ти.В книгата майка и работи в Гърция,заминава уж заради пари,но между редовете се чете че иска да избяга от алкохолика Иван.Тяхното отчуждение не е заради заминаването и,той си е такъв от години.

# 243
Велик Захари Бахаров!

# 244
Играта на Бахаров беше брилянтна, но на мен ми хареса и играта на майката. Видях една уморена, притеснена жена, но и с притъпени или изстинали емоции и чувства след години брак с алкохолик. Видях майка, която гледа възрастни хора в чужбина, за да може да издържа детето си, като в същото време готова бързо да се прибере в България, ако нещо силно я притесни, докато бащата отхвърля възможности за работа, манипулира дъщеря си, представя ѝ погрешна история за майката и всичко това, пиейки безспирно.
Отново - най-слаба игра на Явора. И независимо, че разбрах какви са мотивите в избора на името "Явора", пак го намирам излишно претенциозно, отделно подхода ѝ към децата е крайно непрофесионален.

Хареса ми епизода, но ми липсва нещото, което да ме накара да съпреживявам с героите.

И какво, казвате, ни спестиха в епизода, а го има в книгата?

# 245
Ще разпитам една позната гимназиална учителка как го дава с децата.

Аз направо се притесних какво може да ѝ се случи покрай този сериал.

# 246
Актьорската игра в този епизод е на светлинни години от първи епизод. Невероятни са всички. Детето, което играе Дана е много, много талантлива.

# 247
  • София
Ние ( класът на голямата ми дъщеричка и родителите) ходихме с учителката им на спа уикенд, още в понеделник беше привикана от директорката с изричната забрана за подобно сближаване на учител с родители и деца.
За Явора да не говорим, има ли граница, която да не прекрачва.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 12:52 от Иля

# 248
Актрисата, която играе Явора, освен да изрецитира някоя клиширана реплика с отнесен поглед, друго не прави. То това си и е ролята де. А да се среща в извънучебно време, извън училище, с ученици е толкова inappropriate,  че няма накъде. Дано да няма в живия живот подобни неща.

# 249
Много хубав сериал да се включа и аз !
Нямам търпение за следващите епизоди

# 250
  • Glasgow
Дано да няма в живия живот подобни неща.
Френският президент май така е започнал връзката със съпругата си Grin

# 251
  • Между гори и планини
Там май той е бил настоятелен. Не че тя много се е дърпала ...
Аз няма да кажа какво е правила учителка ми по Бел в гимназията...

# 252
  • Другата България
Скрит текст:
Този епизод беше майсторски клас на Захари Бахаров, заради него се получи толкова силен и истински.
Не разбирам такива майки, но ги има и около мен, сякаш са оперирани от майчинско чувство.
Да оставиш детето си само на баща- алкохолик и да очакваш, че и да вярваш, че то е нахранено, облечено, обгрижвано и разстящо в прекрасна, спокойна среда.
Майката не се справи с ролята си, сцените между нея и Бахаров щяха да са още по- емоционално разтърсващи, ако тя беше на неговото ниво.
Точно това мисля и аз.
Някак изкуствено ми стоеше, декламираше без емоция, да не говорим накрая, когато отиде на търси сметка на Явора ....вероятно трябваше да изглежда трагично, но на мен ми беше безразлично.

# 253
Момичето, което играе Дана, участваше и в сериала на БНТ "Тревожност". Още оттам много я харесах.

# 254
  • Другата България
Още едно от момичетата е от “Тревожност“, там беше балерината с по-малката сестра.
Аз нея много харесах.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 15:26 от Merri_An

Общи условия

Активация на акаунт