„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 54 801
  • 931
  •   1
Отговори
# 225
  • Другата България
Днес епизода беше тъжен, но по - реален някак си.
Захари Бахаров е много добър! Много!
Бащата на Дана нямаше халка в последната сцена - вероятно я е продал, за да ѝ плати телефона и купи дънки.
Тъкмо идвах да пиша същото, едно към едно.
Признавам си, че се разплаках за бащата.
Толкова убедителен Захари Бахаров, страхотен! Heart Така достоверно влезе в ролята, във всеки един момент, без изключение!
Това за халката и аз си го помислих.

Майката /не знам коя актриса я изигра/ категорично не се справи според мен.
Детето да, но майката не.
Но кой ти гледа нея, при наличието на Захари!

# 226
  • Враца
Имаше специална сцена с халката, на която се наблегна.
Тогава стана ясно, че това е единствения вариант, да се сдобие с някакви средства.

# 227
Гергана Плетньова изигра Лидия, майката във II епизод. И на мен не ми хареса как пресъздаде героинята.

# 228
На мен пък ми хареса актрисата в ролята на майката. Момичето /Евелина/ и Бахаров също. В живота има много алколизирани, самосъжаляващи се несретници. Мъже, на които друг им е виновен.

# 229
  • Враца
И защо всички майки, тичат да се карат с даскаличката?

# 230
  • Другата България
Защото ревнуват децата си от нея, защото ги е изместила в тяхното съзнание, и защото обвиняват нея за собствения си провал като родители.

# 231
  • Между гори и планини
Моите родители не са стъпили в гимназията в която учех. Моят син завършва гимназия, аз също не дъм стъпвала в училището.
Иначе бащата на Дана много ми напомни на моя... Интелигентен, много добър и много слаб...
Майка ми беше като майката на Дана - ледената кралица, само дето аз я молих да го напуснем, а тя така и никога не се реши. Защото нямаше богата германка зад гърба си .

# 232
  • София
Изключително силен епизод. Много хора ще се припознаят тук - дали ще открият рождените си семейства, дали създадените от тях, но съм сигурна, че има повече зрители, преживели историята от първо лице. Заради актьорите ли, заради сюжета ли, у мен остана много силно, болезнено усещане. Преживях всяка емоция, болка, безпомощност и цялата обърканост и на детето, и на бащата, и на майката. Двамата родители толкова белязани от травмите си, общуват като непораснали деца един с друг и създават още по-объркано момиче. Много реално пресъздадена история.

Сега имах възможност по-детайлно сякаш да проследя Явора и там малко ми издишат нещата. Не зная в книгата така ли е описана героинята, но в този епизод ми се видя нереално бавна, меланхолична и отнесена. В предния не се вглеждах толкова в детайлите, сега като преповтарят някои сцени, това ми направи силно впечатление.

# 233
Страхотен епизод.Колкото харесвам Захари,толкова добре изигра и намразих Иван.Идваше ми да ида да го разтърся да се освести.Не че не знам че няма да има файда,баща ми и до сега пиенето му е най-важното нещо в живота.
Майката не мога да разбера обаче,тук не се разбра май,но той пие от години,как тръгваш и си оставяш детето с такъв не знам.
Христина е майката на Андреа,както се видя има я в сериала момичето,значи няма да и спестят историята.
Следващата ще е за Александър.

# 234
  • Glasgow
Много добър епизод. Много ме смачка.
Не помня как беше в книгата, мисля, че майката на Дана също е била отгледана от друг човек, майка ѝ прехвърля отговорността и сега тя е направила и със своето дете това.
Ние имахме такова дете в прогимназията, майката замина и ги остави, две момичета с бащата. Те бяха "майките" в семейството. Майката дори не се знаеше къде точно е за доста дълъг период, нямаше контакт, не изпращаше пари съответно.

# 235
  • София
Този епизод беше майсторски клас на Захари Бахаров, заради него се получи толкова силен и истински.
Не разбирам такива майки, но ги има и около мен, сякаш са оперирани от майчинско чувство.
Да оставиш детето си само на баща- алкохолик и да очакваш, че и да вярваш, че то е нахранено, облечено, обгрижвано и разстящо в прекрасна, спокойна среда.
Майката не се справи с ролята си, сцените между нея и Бахаров щяха да са още по- емоционално разтърсващи, ако тя беше на неговото ниво.

# 236
Майката така ме ядоса как се държеше и с дъщеря си, и с мъжа си, че исках да ѝ забия един шамар. Значи актрисата се е справила с ролята си. Освен това перфектно имитираше развален немски.

# 237
  • Glasgow
А възрастната дама кой я играе, не ми е позната?

ред. Намерих, немска актриса е. Тъкмо щях да пиша, че не разбирам особено немски, но тя добре го говори Simple Smileто оставаше и да не

# 238
А възрастната дама кой я играе, не ми е позната?
Немският ѝ беше Hochdeutsch. Според мен си е германка? Rolling Eyes

# 239
  • Glasgow
да, тъкмо редактирах, че намерих, немска актриса е.

Общи условия

Активация на акаунт