„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 54 737
  • 931
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
Много грозни думи каза, срещу детето! Стана ми жал за момчето!
Никой не бива да чува подобни думи за себе си! Още повече, едно дете!

# 451
  • В Космоса
Най-безинтересен ми беше този епизод. Интересно ми стана накрая, уви, с изненадата от грозните думи и изблици на майката. Но затова идва и самото заглавие "Майки". До сега и трите си заслужават вниманието.

# 452
Според мен думите и бяха логични,14 години е таила омраза и неприязън към това дете,което и е объркало и провалило живота.От нейна гледна точка,аз също не мога да живея такъв живот.От 20 години са заедно,тя си го знае че е такъв.Тук мисля не се спомена,но Петър е учител,много обичан и уважаван от всички около него,мислят му страста към футбола за хоби по скоро,отколкото за обсесията която реално е.Марина в книгата има един монолог,че е трябвало да учи,да завърши университет,да има стабилна работа и семейство,деца.Един вид животът и е начертан от самата нея.Но в някакъв момент осъзнава,че това не е живота който иска и просто зарязва семейството си.Тук не знам защо вкараха друг мъж,може би за да покажат Петър колко не го интересува нищо свързано с нея и промяната в нея не знам.Горкият Александър,както винаги децата най страдат за всяко решение на родителите си.

# 453
  • София
Иван Иванов (Сашко) се справи блестящо с ролята си.
Гледах интервюто на децата при Гала и Сашко заедно с Дана( Евелина Бибова) и Никола( Матю Горанов) споделиха, че са с най- голям опит и двамата за 3-ти път се снимат в проект със Сашко.
И тримата са от школата на Бахар Рашал.

# 454
Тук ми липсва женска солидарност съжалявам, но нея хич не мога да я съжаля , разбирам че дълго време е била пренебрегвана от футболният запалянко, но думите към детето с които го нарече бяха отвратителни, то не беше изрод и другата още по отвратителна беше к....е нормално ли е според вас ?? Дори да си афектиран пак не мога да оправдая такова поведение .

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 22:53 от Жасмина 94

# 455
  • ту тук, ту там
А снощната серия не ви ли напомни малко за Adolescence (за тези, които вече са го гледали) - идеята за алфа мъжете, за инселите, имаше и малко булинг от страна на Деян?

# 456
  • Другата България
Точно за него се сетих, за Adolescence, но като цяло за героите в “Майките“, историята на Деян все още не е минала, но предполагам неговото поведение ще го обвържат по-скоро с майката, с нейното поведение, отколкото с нещо подобно като в английския сериал.

Офтопик, но на мен лично Adolescence не ми допадна.
Мудно ми вървеше действието, разпокъсано, последният епизод до последните 15 минути от него буквално ме изнерви, особено частта с пътуването в БУС-а, която отне 2/3 от епизода.
Поучителен беше разговорът между родителите, само и единствено.
Тези 4 епизода спокойно можеше да се съберат в два, или в един малко по-дълъг.

# 457
Последната история ми напомни за майката на 9 годишното момиченце, която го обиждаше и го заплашваше, че ще отиде в затвора като баща си.

# 458
  • ту тук, ту там
Дано не ни се скарат за спам, но да, и на мен не ми допадна Adolescence (по всички теми вече го нахейтих 🙈), в Майките откривам загатнати същите идеи, но по много по-достъпен начин (макар и само загатнати!)

# 459
Аз не съм го гледала,прекалено прехвалените сериали не са за мен,темата също не ме вълнува особено.
Грозни бяха думите на Марина,ужасни,деца никога не трябва да чуват такива неща,но истината е че на нея не и пука,да беше афектирана,но това не оправдава поведението и.Тя просто искаше да се отърве и от двамата,изля си всичко и си тръгна.
Какво видя Явора на телефона не знам,няма такова нещо в книгата,но предполагам какво може да е.За Лия сте прави,загатнаха и там.
Някой направи ли му впечатление странното замръзване на Деян?И то си има логично обяснение,ще видите в следващия епизод.
Харесва ми как са надградили над книгата на моменти,осъвременили са я също.

# 460
  • София
Да отбележим, че Марина е първата майка, която не отиде да трие сол на главата на Явора за по-нестандарното (щах да напиша фриволно ама не мисля, че е подходящо) и отношение спрямо учениците.
Което обаче само засилва факта, че от трите майки дотук, на нея най-малко и пукаше за детето. Онези другите две поне се жегнаха, че децата им уважават и вярват на чужд човек (и то жена и класен ръководител, още по-плашещо за тяхното его) повече отколкото на тях.

# 461
Ти го каза Дяволо на нея изобщо не и е пукало за детето, за това не отиде да трие сол на главата на учителката че се меси в живота на децата . Избухването и вчера беше с цел да се отърве от мъжът си, и детето което не е искала и общо взето от живота който не и е прилягал според нейните думи . Само че ми е интересно любовникът и какво повече ще и даде, но едва ли ще го видим .

# 462
Ти го каза Дяволо на нея изобщо не и е пукало за детето, за това не отиде да трие сол на главата на учителката че се меси в живота на децата . Избухването и вчера беше с цел да се отърве от мъжът си, и детето което не е искала и общо взето от живота който не и е прилягал според нейните думи . Само че ми е интересно любовникът и какво повече ще и даде, но едва ли ще го видим .
Аз, с непопулярно мнение. Ще й даде това, което иска - живот, посветен на нея, тя е център на внимание и всичко. Да не забравяме, че тя се е съобразшла да взимат бебе. Не го е искала.
За мен звучи ужасно, но наистина децата пречат на кариерата на жената. А е с този толуп с мача... На мен ми казаха, че с моята свръх-стресова работа няма как да забременея. И факт - 8 месеца след като напуснах супер позиция, със супер заплата и хоп, идеална бременност и прекрасен син. Но аз знаех, че су отказвах ох 5-цифрена заплата за дете. И двамата много го искахме. Но и друго - бяхме се наживяли (то Вакен, то Скандинавия с метъл фестове), а явно тук майката има неизживяни неща и има право да ги преживее

# 463
Марина е прекалила с чакането.
Има неща, които никога не се променят.
И съответно всичко стаено (гняв, злъч, болка) бе излято като помия над главите им, прозвуча страшно грозно.
Трябвало е да се оттегли още при осиновяването. Той е натресъл дете между тях и всичко е приключило за нея.Защо е стояла?
И светът съответно й е черен.
Не е толкова до футбола.
Без дете, биха живели щастливи и с мачовете.Каза много тежки думи за детето. Явно го е мразела, че й е стъжнило живота.
Женските образи са страшно очернени и това ми навява постоянен дискомфорт докато гледам. Никога вината не е само у единия.

# 464
Актьорската игра беше много добра в този епизод. Илиана е страхотна актриса, както и Иван Иванов. Браво! Ей такива актьори ни трябват. Ако първия епизод не беше с Рая и лайфкоучката, на която ѝ трябват субтитри - нямаше толкова да личи. Нямам търпение за Петър Антонов в следващия епизод.

Съжалих и тримата по някакъв начин, в днешния епизод. Момченцето беше много правдоподобно изиграно. Марина се опитваше да прави разни неща, но и от двете страни (бащата и сина) нямаше отклик. Явно ѝ е преляло канчето. Нямаше нужда от грозните думи срещу детето, независимо дали е нейно биологично. След като с поела отговорност за него от бебе, си носиш последствията. В крайна сметка - това не е ваза, да я смениш като не ти хареса. Ако не можеш да носиш отговорност, просто не го правиш изобщо. Това дете, както и останалите, ще бъдат толкова травмирани и толкова ще им трудно да изглаждат връзки в живота, именно заради липсата на отговорност от двамата си родители. Дана, заради майката, тръгнала си, защото не може да носи отговорност за нея, баща ѝ пияница, който себе си не може да гледа и контролира (по-скоро да носи отговорност за самия себе си). При Никола - те и двамата не носят никаква отговорност за него. Опитват някакви уж леки разговори да водят, тип приятелски и загрижени. Толкова много са объркани тези деца…
За учителката, Явора, не мога да разбера честно казано дали я харесвам или не. Очевидно ми е трудно да приема това обожествяване от децата към нея. Не ми се струва реално някак. Тя самата не показва кой знае какво, може би това е и идеята, че тя просто е била загрижена за тях и толкова.

Ето сега чета монолозите. Ами, неудобно ми става как я описват. Чак страшно. Особено на Дана “отиваме на поклонение”. Абсурдно ми е категорично. И аз съм била на такава възраст, имала съм близки и приятели с деца в момента - не си представям такива мисли. Малко ми бие на “психопатия” отношението им към Явора. Според мен жената е абсолютно нормален учител, който просто иска малко повече близост (в рамките на нормалното) и това накрая ѝ и изиграва лоша шега. Жалко е това.

П.С Извинете за дългия пост!

Общи условия

Активация на акаунт