„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 54 736
  • 931
  •   1
Отговори
# 465
  • София
На никоя от майките не ѝ пука за детето ѝ. Пука ѝ за себе си и тя да е "победител".
Майката на Дана ѝ купи рокля, въпреки че тя не носи и е готова да си замине дори и сама, само да ѝ е спокойно на нея.
Майката на Никола го "пусна" на екскурзията, чак когато знаеше, че е накарала директорката да уволни Явора и изобщо да няма екскурзия.
Марина е ясна, но даже на нея повече ѝ пукаше. Поне физически обгрижваше Сашо.
На другите 2 не им пукаше дали децата им ядат и къде спят.

Явора изобщо не е идеална, затова и не целият клас е привързан така към нея, а само проблемните деца, които я виждат близка, защото само тя им обръща някакво (макар и странно или имагинерно) внимание.
Зад нейните думи личи, че самата тя има проблеми или е имала такива в семейството си и може би със собствената си майка (може би самата тя не може да бъде майка и затова подскочи така на въпроса дали има деца), затова пък тя намира тези деца за близки.

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 08:59 от Fever Ray

# 466
Хареса ми вчерашната серия, и тримата актьори се справиха блестящо.

# 467
И аз днес изгледах епизода. Вие сте казали всичко. Много ми хареса актьорската игра, особено на момчето. Чудесен млад актьор, който тепърва ще се развива.  Наистина е интересна  идея вместо от футбол, баща и син да са обсебени геймъри, жалко, че не са се сетили, щеше да придаде повече актуалност. Както е представен бащата като перманентно втренчен в екрана небрежен тип,  но пък очевидно с висок стандарт на живот щеше да е по- достоверно да има някаква компютърна пристрастеност и съответно професия. В книгата той е учител и не помня семейството да е чак толкова заможно.  
Някой каза, че майките са много очернени, но в сравнение с текста не е така. Тук и трите имат някакво обяснение за поведението си, в случая с Марина особено. Но избухването и особено тежките думи към детето бяха ужасяващи. Още повече, че явно това отношение то го е чувствало цял живот, затова и в монолога-сън се вижда като съвсем малко детенце. 

Явора отново беше слабото звено, тази актриса никак не е харизматична, не става ясно защо децата така я боготворят и се страхувам, че и финалът няма да е убедителен, той е свързан изцяло с обожанието им към нея, а тук виждаме просто една малко по-загрижена млада класна, в никакъв случай нещо извънредно. Наистина, иска да приобщи новото момче, загрижена е за децата, но не може да се каже, че някаква мъдрост и доброта  чак се лее от нея.   Освен да развият образа в оставащите серии.

# 468
Ти го каза Дяволо на нея изобщо не и е пукало за детето, за това не отиде да трие сол на главата на учителката че се меси в живота на децата . Избухването и вчера беше с цел да се отърве от мъжът си, и детето което не е искала и общо взето от живота който не и е прилягал според нейните думи . Само че ми е интересно любовникът и какво повече ще и даде, но едва ли ще го видим .
Според мен й пукаше. Нали го заведе да избират дрехи. Говореше му да се къпе. Искаше да правят неща заедно. И към мача прояви интерес. Просто подходът й не беше правилен, а и бащата и сина се бяха някак капсулирали и затворили към нея. Още повече при осиновените деца има първична рана и без да искат тестват чрез отхвърляне, което нея я удря по егото. И чувствайки се изоставена, ги изостави. Сложна е темата.

# 469
Наистина е сложно и не може да се вини само единия....

# 470
...А, още повече момче в пубертет! Та той за шампоана против пърхут се скри от майка си в аптеката. Аз даже не вярвам, че тя мислеше наистина всичко, което избълва накрая.

# 471
Тъжно е защото тези истории ги има в реалния живот

# 472
  • София
Впечатли ме и Ясмина Радева ( Лия), много различна, запомняща се и този плътен, нисък тембър.
Учи джаз пеене, също е и модел.

Скрит текст:

# 473
Да ....и мен.,изобщо децата играят супер...страхотни са...

# 474
  • Mediterraneo
Впечатли ме и Ясмина Радева ( Лия), много различна, запомняща се и този плътен, нисък тембър.
Учи джаз пеене, също е и модел.

Скрит текст:

Просто е прекрасна! Надявам се да има развитие!

# 475
Аз помислих, че Марина е завела детето да мерят абитуриентски дрехи, или нещо подобно, това сако беше напълно неподходящо както за физиката му, така и за ежедневна употреба, къде мислеше, че ще го носи не знам. И при положение, че момчето си има спортен стил, който е в съответствие с дрехите за възрастта и средата му. Пет тениски да му беше купила щяха повече да се разберат.
Но тя май освен, че не е искала въобще дете, съвсем пък и идва в повече, че е момче, сигурно затова каза на мъжа си ти  довлече това чуждо дете, чуждо момче...

Авторката повдига еретичния въпрос за това че не всички жени непременно желаят да станат майки,  за някои явно това не само, че не е необходимост, ами и ги прави нещастни и съответно съсипва и децата им, които усещат, че са нежелани. То това момче направо като изрод се чувстваше, щом майка му не го обича и се срамува от него, както в съня му.
Тази история за мен беше най -тежката от досегашните и като знам и следващите, явно са решили в градация да ги представят, което е различно от подреждането в книгата.

# 476
За мен най-тежката и която ме докосна е последната за Калина.Тук обаче челите книгата "предпочитат" Андреа,която е първа.Нея май наистина ще ни спестят,момичето не са го давали до сега,половината епизоди минаха.

# 477
  • Sofia
В първи епизод показаха и трите момичета.
Ето и всички деца:  Евелина Бибова, Матю Горанов, Грета Георгиева, Светлозар Янакиев, Лора Ахтарджиева, Иван Иванов и Ясмина Радева.
Четвъртото момиче трябва да е сестрата на Деян - Бояна май беше.

# 478
Ясмина Радева дъщеря ли е на Ани Пападополу? Знам, че Стоян Радев е баща на Ясмина и на сина на Пападопуло, но дали Ани и е майка?

# 479
Ясмина Радева дъщеря ли е на Ани Пападополу? Знам, че Стоян Радев е баща на Ясмина и на сина на Пападопуло, но дали Ани и е майка?

Не е. Синът на Ани Пападопулу Богдан е от Стоян Радев.

Общи условия

Активация на акаунт