„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 54 668
  • 931
  •   1
Отговори
# 525
Ох ... Как се разделят деца при развод - момчето при бащата, момичето при майката. Всеки дърпа чергата към себе си и никой не слуша какво искат децата.
Психиатъра в началото с тоя равен професионално изкривен глас го намразих, после съжалих.
Той децата играха чудесно!

Разделят се. Аз съм такова дете. Много силен епизод. Страхотни Петър Антонов и детето, което играе Деян!
Майката и дъщерята - изключително неподходящ каст.

# 526
  • Другата България
Аз съм малко раздвоена в този епизод.
Мисля, че това е първия слаб епизод, или поне не толкова силен като предишните.
За мен.
Доста изкуствена ми дойде драмата на Део, чак да вземе колата и да тръгне с Бояна /книжка дали има?/....малко като мания беше това неговото, за сметка на по-обраното поведение от нейна страна.
Родителите упреквам и двамата, но да, след първоначалното лошо мнение за бащата се оказа, че той е по-свестния родител.

Едит.
Вероятно несполучливия каст на майката и дъщерята допринесе за мнението, което имам за епизода.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 23:07 от Merri_An

# 527
Ама как стават актьори! Апостолова съска, шъшка. Особено на фона на Петър Андонов- слаба работа.

# 528
  • Между гори и планини
Да, никое дете не трябва да се чувства необичано.
Аз за това съжалих бащата. Сам си каза - няма ръководство за отглеждане на деца - пробваш, грешиш, пак пробваш. Но си личеше, че ги обича и иска най - доброто и за двете деца.

# 529
  • София
Всички деца обаче рецитират страхотно, много затрогващо, Поетите трябва да помислят над варианта да ги включат.

# 530
  • София
МериАн, няма книжка, но е състезател по картинг.
Много тежка серия. Най-вече в момента, когато майката изманипулира Бояна, че раздялата е за доброто на Деян и това ще му помогне.

# 531
  • Другата България
МериАн, няма книжка, но е състезател по картинг.
Много тежка серия. Най-вече в момента, когато майката изманипулира Бояна, че раздялата е за доброто на Деян и това ще му помогне.
Е да де, но това не му дава право да седне зад волана на лек автомобил и да тръгне с бясна скорост.....нанякъде. Разбирам какво е искал да каже автора с тази постъпка, напълно разбирам. Но не ми се върза, може да е заради наболялата тема напоследък за безопасността по пътищата, но малко като “кръпка“ ми стоеше тази постъпка. Да не говорим за посещението в дома на Явора и желанието да ги осинови двамата....не смятам и че това следва да е причина за последваща агресия от негова страна към нея /каквато предполагам, че ще има/, предвид постъпката му спрямо Александър във физкултурния салон след като разбра новината за заминаването на Бояна.
Пак казвам - ясна ми е идеята, тъжно е, тежко е, и знам, че има такива семейства.
Но начинът на пресъздаване  не ми допадна, може да е заради каста, може да е заради нелогичните действия на героите.

# 532
Здравейте, може ли някой, който е чел книгата да ми разкрие на лични какво се случва с Явора? Не в темата, за да не издава на всички. Благодаря предварително.

# 533
Не знам как се казва артистката,която игра ролята на майката ,но направо е потрес.Никаква артикулация,нищо не й се разбира като че ли е без зъби и крие това.Въобще артистка ли е или самодейка,или на някого човек?

# 534
Много въздействаща серия, чудесно я изиграха децата.

# 535
  • ту тук, ту там
Децата да. Родителите ми бяха много неубедителни. За майката не искам да отварям дума изобщо, че няма да съм ласкава  😞

# 536
  • Между гори и планини
Майката си беше змия и съскаше като такава.

# 537
  • Другата България
Децата да. Родителите ми бяха много неубедителни. За майката не искам да отварям дума изобщо, че няма да съм ласкава  😞
Твърде вероятно и заради това епизодът да не ме впечатли както предишните.
За пореден път доказателство колко е важен кастът.

Не знам как се казва артистката,която игра ролята на майката ,но направо е потрес.Никаква артикулация,нищо не й се разбира като че ли е без зъби и крие това.Въобще артистка ли е или самодейка,или на някого човек?
Мартина Апостолова.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0% … D0%BE%D0%B2%D0%B0
Не е самодейка, както казах, в “С река на сърцето“ имаше една от почти главните роли, дали защото беше шефка на РУ на МВР ѝ се получи /според мен/ не знам, но тук в “Майките“ определено не беше нейната роля.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 23:58 от Merri_An

# 538
  • ту тук, ту там
Да, не успя да ме трогне така дълбоко и мен епизодът. Само за Деян ме болеше сърцето, никой друг не спечели съчувствието ми. А във всички епизоди досега можех да съпреживея болката, да се поставя за миг на мястото на всеки един родител.

# 539
Не успя да ме впечатли епизодът както предишните два, а уж историята трябваше да бъде силна. Разликата в играта на актьорите, представящи родителите, е впечатляващо голяма.

Общи условия

Активация на акаунт