„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 54 857
  • 931
  •   1
Отговори
# 630
  • ту тук, ту там
Ами явно и написаното в книгата всички го интерпретираме различно, защото за мен си е пак нездраво, та дори и повече.

# 631
  • Другата България
Вероятно, но ако една връзка между близнаци е описана като реципрочна и взаимно...свързана, надали поне аз ще погледна на Деян по начина, по който го направих в четвъртък.

# 632
Защо да е нездраво в книгата. Авторката явно вярва, като много хора, че близнаците по принцип   имат много силна връзка помежду си. като бебета постоянно се държали за ръце дори като спят, когато едното плаче, почва и другото и т. н. Аз познавам няколко двойки близнаци, и без да претендирам за изчерпателност на извадката, действително повечето имат много силна връзка, едните даже споделят цял живот и една  и съща месторабота. Има някакви тънкости като еднояйчни и двуяйчни, но да, счита се, че близначите обикновено са много привързани помежду си.
В случая авторката е  използвала това вярване за свързаността на близнаците, за да илюстрира големия грях на родителите им, че от себичност при развода са ги разделили. От това те се чувстват зле  и дори забавят растежа си, остават най-ниски в класа си, не могат да спят и физически и психически страдат. И двамата постоянно молят родителите си  да живеят заедно, но те отблъскват молбите им., бащата, който даже е лекар, се присмива на Деян,  когато той  му казва, че негови колеги, лекари, считат, че за развитието им е вредно да бъдат разделени. Даже бащата изобщо не иска Бояна и я счита за развалена и изпусната,  от възпитането на майка и, тоест, пренася неприязънта към бившата си съпруга върху детето, използва я за да я уязви като негодна майка. Бояна не е добра ученичка, а самият Деян е отличник, езици, школи, но освен да го пита  ял ли е, баща му няма какво друго да му каже.

Серията не успя да покаже именно жестокостта, проявена от родителите, които заради своите битки и лично удобство са разделили толкова нуждаещи се едно от друго деца, като ги принуждават да преминат през  травматичния им развод, отделени от  единствената си близка душа.

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 15:12 от Iris04

# 633
Ами така описано съвсем другояче звучи. Нищо общо със филма. Даже във филма Деян каза, че чак се зарадвал като се разделили родителите им. Как да повярвам тогава, че иска да има пълно семейство. Във филма той иска само сестра си. А тя очевидно него не.

# 634
  • ту тук, ту там
Е това е - авторката, а явно и някои читатели, вярват, че това са нормални взаимоотношения за близнаци, затова не им звучи нездраво. Аз лично с други очи гледам.

# 635
  • Sofia
Ами така описано съвсем другояче звучи. Нищо общо със филма. Даже във филма Деян каза, че чак се зарадвал като се разделили родителите им. Как да повярвам тогава, че иска да има пълно семейство. Във филма той иска само сестра си. А тя очевидно него не.

Каза, че баща му се зарадвал, когато Сашо го попита как той, бащата, е приел раздялата.
За мен Деян се държеше нормално за тийнейджър, с всичките му тревоги, очаквания, желания за разбиране и близост със сестрата, изблиците и рисковите действия. Майката изманипулира много умело Бояна и то в точния момент.

# 636
И за мен реакциите на Деян са нормални за тийн. Те са много по-чувствителни, импулсивни,  действат под влияние на емоции. И всичко се преживява с по-интензивно и по-силно. Всяка любов, приятелство са завинаги, всяка раздяла е смърт, всяко предателство  е убийство, а  обидите - доживот. Те нямат житейския опит да знаят, че всичко ще мине и ще се промени. Не мислят, а чувстват и действат.

# 637
  • ПАЗАРДЖИК
Аз също мисля, че добре беше представено. Не съм видяла любовта на Деян към сестра му да е нездрава. В ситуацията на семейната драма с раздяла, децата според мен търсят “добрият герой”. В родителите си Деян не го открива- майката не го иска и той го знае. Тя е студена и безчувствена към него. Мисли за собствения си успех в работата и новата си връзка. Бащата се опитва да спаси себе си в работата, а и не умее да споделя чувствата си и страховете си, че не е сигурен дали ще се справи със сина си, а идеята да вземе и дъщеря си вече му идва в повече. Деян се хваща за сестра си като за единствения положителен герой. Не е нужно даже да са близнаци за това поведение. Иска да е със сестра си, независимо при кой родител, та даже и без родителите си. Сестра му е неговото семейство- единствената, която не го беше разочаровала.

# 638
Е, пуснете си серията отначало. В момента, в който той влиза в пицарията и докато не каже “сестра ми”, според мен няма нормален човек, който да не си помисли, че са гаджета.

# 639
Да, и аз така си помислих. Явно са пресолили манджата заради рекламата на пиците.

# 640
Той се опитва да намери пристан при сестра си, ама тя хич не иска да му го даде.

# 641
Той се опитва да намери пристан при сестра си, ама тя хич не иска да му го даде.

Да,тя му е всичко!И момичето ,което играе  ролята на близначката се справи прекрасно.Пресъздаде точно сестринската обич и привързаност,без крайност при нея.Напълно повярва на майката,че ще вземат Деян след време...,страха от бягството с колата...Недоумението от крайните чувства на брат  си.Една малка роля,но някак тихо и напълно се справи,за да доизгради образа на Деян.Така,че наравно браво на него,но браво и на това дете за играта!/

# 642
Да, и аз така си помислих. Явно са пресолили манджата заради рекламата на пиците.

Може просто самите актьори да се харесват извън екран и за това така да е излезнало, защото аз си помислих същото.

# 643
Според мен в последната серия са сбъркали в монтажа.
Наблегнаха на чувствата на Деян, а Бояна какво чувства не разбрахме. Поне аз така го усетих този епизод. И според мен беше най - слаб. Не като актьорска игра, а като въздействие.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 12:08 от *Биле омайно

# 644
Ами в случая Деян е в главната роля, затова се и акцентира върху него и неговите чувства, най-вероятно.

Общи условия

Активация на акаунт