„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 54 759
  • 931
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Е, аз я четох много отдавна.

# 751
Почти на финала на книгата съм и смея да твърдя, че сериалът много по-ясно пресъздава историите. Тази за Лия в книгата е всичко на всичко 4-5 странички. А историята на близнаците направо граничи с инцест. Което за мен значи, че сериалът е по-добър.

# 752
Монологът на Калина:

Калина (епизод 5)

„Сънувам я! Сънувам я, но не я виждам. Винаги има някакъв воал…Бял…Който се движи на фонът на абсолютна нощ. Музиката е Явора. Последният път имаше и цигулка и лък. Воалът се овиваше около тях бавно, като във безвъздушно пространство….а музиката…музиката продължаваше да звучи.“

„Обичах да гледам ръцете й, дългите й пръсти...човек се чувстваше по-силен заради ръцете на Явора. В тях имаше толкова благородство и болка…Светът никога не можеше да бъде погубен, докато имаше такива ръце. Обичах да вплитам пръстите си в нейните. Да държа ръката й.„

# 753
Много силен епизод и изключително добра игра на актрисите, изиграли Калина, Петя и бабата (Сия).

# 754
Много силен епизод и изключително добра игра на актрисите, изиграли Калина, Петя и бабата (Сия).
и моето мнение е същото на 100%.
Дотук това е най-тежката житейска история.
Много ме докосна.
Актрисите бяха брилянтни.
Току - що изгледах серията, понеже пътувахме по празниците. Четох коментарите в темата, но епизодът беше много увлекателен и не правих препратки към написаното, просто гледах и съпреживявах.

# 755
  • София
Нямам търпение за финала довечера.

# 756
Мисля, че именно актрисата Петя Силянова чете и книгата в Сторител.

# 757
  • Враца
То си пише, кои са четците.

# 758
Историята на Лия не е нищо особенно.

# 759
  • ту тук, ту там
Да, как тази майка е “отровна”?

# 760
Във фейсбук се е надигнала вълна от възмущение от финала!😁 Бил завършил лошо, като " Листопад"😁

# 761
  • София
Завършиха страхотния сериал с една от най- слабо въздействащите истории.

# 762
  • ту тук, ту там
Завършиха страхотния сериал с една от най- слабо въздействащите истории.
И за мен е много нелогично решение. Сигурно за баланс с тежкия финал.

# 763
Какъв финал !! Не очаквах децата да са отговорни за смъртта на Явора .. Останах без думи в последните две минути . Мисля си че този сериал заслужава втори сезон . Но имам усещането че така ще си остане .

# 764
Главата на Лия беше тотално преработена,но основната идея се запази-и от добрите семейства без видими проблеми се раждат убийци.Хареса ми монолога на Явора-модел няма,нито предвидимост.
Като цяло ми хареса сериала,но книгата е доста по силна.
Надявам се да кажат и защо са пропуснали Андреа.

Общи условия

Активация на акаунт