„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 55 977
  • 931
  •   1
Отговори
# 360
  • Viena
Незнам какво да коментирам,поредна серия с много добро съдържание.Браво!!!!

# 361
Минавам да се запиша, харесва ми като цяло идеята на сериала.

Засега обаче, това, което показват от образа на Явора, по никакъв начин не разкрива някакви по-дълбоки отношения с учениците. Само се "казва" колко е страхотна тя и как ги разбира, но не се "показва".

Не знам дали и в книигата е само някакъв страничен характер, за който предимно се говори.

# 362
Актьорът, който сваляше Маринчето, не играеше ли в 7 часа разлика?
Ако е същият, там беше гаджето на Братоева.
Между другото ми е много симпатичен.
Не можах да схвана от представеното в серията Александър кога е осиновен от двойката.

# 363
Аз не можах да разбера той знаеше ли или не, че е осиновен. Не реагира особено като чу това, което майката крещеше.

# 364
  • Другата България
И се обръщаше към нея с "Марина".
Когато му се обади по телефона той така й отговори.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 09:33 от Merri_An

# 365
Да, това с обръщението по малко име и на мен ми направи впечатление.
Мисля, че знаеше, че е осиновен.
И ако трябва да съдя от видяното аз лично мисля, че е осиновен в по-късна възраст, не е ранна детска.

# 366
Историите не са представени някак в дълбочина, малко са претупани, доста неща не се разбират. Може би това е, защото всеки епизод прекалено се фокусира върху един персонаж. В други подобни сериали, които съм гледала в едизодите все пак са вмъквати някакви фрагменти от живота на останалите герои и така някак с течение на сезона се добива ясна представа. Отделно първи и последен епизод са за всички, а не за конкретен персонаж.

# 367
  • Между гори и планини
Според мен е трябвало да отиде повече от една серия на дете. Примерно минало и настояще.
За учителката освен, че ги изслушва, говорят ѝ на ти и малко име, освен че се среща с тях извън училище и по късна доба - нищо. Някак си не става ясно защо е толкова вдигната на пиедестал. Каква е нейната история?
Ама с малко пари сериал не се прави.... Можеха вместо такива скъпи домове, да наемат нещо по- нормално и да останат средства за важното.

# 368
  • София
Ама то и в книгата е така. Няма кой знае какво развитие на образите.

# 369
  • София
Никаква предистория няма в книгата. Основно монолозите на децата пред психолога. В нея действието с развива в същия времеви отрязък.
Аз се престраших да изгледам първите 3 серии наведнъж. Много приятно съм впечатлена.

# 370
Съгласна съм с Доня Дафина.
Тази Явора е представена като някакво почти мълчаливо присъствие.
Ако е толкова важна за децата, трябвало е да покажат някакви ключови ситуации, в които учителката е фактор, когато майката липсва като такъв.
Интересно ми е дали ще дадат прословутата екскурзция.

# 371
  • София
Събитията се случват преди екскурзията в рамките на 2 дни.
Явора и в книгата е повече имагинерен образ. Тя е по-скоро представата на децата за майка. Тя е идеална в техните очи.

# 372
В момента при Гала са децата и Братоева.

# 373
В момента вадя монолозите на децата от първите 3 епизода за да ги публикувам тук, както обещах. Но изисква време. Играта на децата е фантастична.

# 374
И се обръщаше към нея с "Марина".
Когато му се обади по телефона той така й отговори.
Да, вярно. Но на бащата казваше "татко".

Общи условия

Активация на акаунт