„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 54 789
  • 931
  •   1
Отговори
# 390
Тази жена цял живот не е била щастлива,не е искала дете,имала е други планове за живота си ,но те се провалят. След като е търпяла това цял живот е нормално в един момент да рухне.
Жалко за детето,не е виновно и е абсолютно не нужно да чува тези гадости!

# 391
  • ту тук, ту там
Искала е дете, но не е можела да има свое. Мъжът й я е притиснал за това да го осиновят, тя явно не е била готова, но той я поставя пред свършен факт. Не помня от книгата (а и не стана ясно във филма), че детето е биологично негово.

На мен ми направи много силно впечатление моментът, когато тя вече избухна, разплака се, Александър дойде от стаята си, сякаш се поколеба, но не я прегърна нея, а отиде зад бащата и прегърна него. Това сякаш отприщи нещо у нея, разбра, че наистина няма смисъл вече, и започна да сипе обиди. На мен лично ми стана мъчно за нея.

# 392
Аз не успях да изгледам целия епизод, но от това, което видях, ми стана мъчно за нея с този игнор от страна на мъж и дете. И ако се абстрахираме от историята в книгата...малко като излишна изглеждаше в това семейство. Като придатък. Поне аз не разчетох в някаква сцена неприемане на детето от нейна страна, а по-скоро обратното. Единствено сцената с предложението за почивка - там се усети, че иска да е само с мъжа си. Но пъъък съвременните психолози считат, че едно такова време на родителите само за себе си е доста здравословно за едно семейство. А и Сашко не е малък. Така че на мен на пръв прочит тя не ми се стори кофти майка.

# 393
  • Между гори и планини
Ето за това каза копелето ТИ.
Сега нещата се навързват. Това си е рана която е кървяла много дълго. Да не можеш да имаш деца и да осиновите е едно, друго е мъжът ти да направи дете на друга и да ти го тръшне да го гледаш.

# 394
  • София
За мачовете само да вметна, че действието се развива по време на финала на световното първенство и затова всички така следят мачовете.

# 395
  • ту тук, ту там
Току-що препрочетох главата за Александър в книгата.
Бащата е обсебен от футбола по принцип, от години, не е само за световното. Всеки един мач във всяко кътче на света. Това било “най-важното и най-красивото нещо в живота му”. Не се казва никъде, че е биологичен баща на детето. Само това “копелето ТИ” като във филма го има, но за мен не е еднозначно това.

# 396
  • София
За бащата на Александър, да. Аз в момента си пуснах отново първите 2 епизода. Даже и пияниците гледат световното.
Не помня точно дали е биологичен или не, но мисля, че не е. Помня, че е настоявал да осиновят дете.
А накрая Марина каза: "копелето, което ти донесе в тая къща". Нарече го "сина ти" и каза, че той е намерил това бебе и го е донесъл, че е настоявал за осиновяване.
В книгата нямам ясен спомен, а в момента не е при мен.

# 397
Като чета някои постове се чудя една и съща книга ли четете.
Един казва, че е биологичен син само на бащата, друг твърди, че е осиновен.

# 398
  • ту тук, ту там
Току-що препрочетох главата за Александър в книгата. 

Не се казва никъде, че е биологичен баща на детето. Само това “копелето ТИ” като във филма го има, но за мен не е еднозначно това.
Самоцитирам се.

Сега ще добавя и снимка с още нещо, което евентуално навява подобни мисли за биологичен син, но отново не ми е достатъчно да ме убеди мен. Даже нямаше да ми хрумне на мен тази идея, ако не бяхте я зачекнали тук.

# 399
  • София
Като чета някои постове се чудя една и съща книга ли четете.
Един казва, че е биологичен син само на бащата, друг твърди, че е осиновен.

Аз последно я четох преди повече от 10 години.
Първия път - веднага след издаването на романа.

# 400
  • ту тук, ту там
Скрит текст:

Скрит текст:

# 401
  • София
Всякак може да се разбере този цитат. Може "истински" да е по отношение на отношение, чувство, близост (все пак става дума за отношенията майки-деца). Може и абсолютно буквално (биологичен). Много е вероятно да е биологичен.

# 402
  • ту тук, ту там
Именно. Затова казах, че за мен не е еднозначно.

# 403
Почти насила изгледах епизода. Актьорската игра ставаше. Самата история (микс от видяното в сериала и това, което казвате, че сте прочели и разбрали от книгата) ми е доста невероятна, освен в частта за обсебен от футбола мъж. Не ми харесва тенденцията майките все да са по-лошите, дори и в книга/филм "Майките".
И ако в книгата описанията за Явора са малко, (така разбирам от челите книгата) приемам, че идеята е да си изградим някакъв химерен идеализиран образ за нея въз основа на монолозите на децата. В сериала обаче тя все пак има образ, за съжаление, съвсем блед, заспал и без никаква харизма. Диляна Попова като учителка по физическо в Революция Z имаше далеч повече присъствие на екран.

Не знам дали ще продължа да гледам. Вероятно - да, но само ще се ядосвам още.

# 404
  • ту тук, ту там
Тя и в книгата не присъства особено, само в монолозите при разпитите (по спомен и по препрочетени глави само на излъчените серии). Във филма присъства дори повече.

Общи условия

Активация на акаунт