„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 54 789
  • 931
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Блу, не се ядосвай, авторката просто е приела идеята на книгата да е фиксирана върху майките, не тенденциозно те да са виновните.

# 406
  • София
Никъде дори нее се намеква, че е биологичен син. Осиновен е, но по-скоро по желание на бащата.

# 407
  • София
Пореден добър епизод.
Нямат грешка дотук.
Като изключим Братоева, нямам претенции към каста в серията.
Тримата главни герои в епизода бяха пресъздадени много реалистично. Браво и на тримата. Момчето аз го открих във филма, ''Без крила'', където играеше в първата третина от филма младия параолимпиец, Михаил Христов, когато му се случва инцидента и получава парализата в краката. И в ревюто си тогава писах, че ми хареса много повече от Наум Шопов, който играе Михаил в основната част от филма.
Сега като отявлен футболен фен тази истерия на майката ми дойде повече. А и е доста присъщо, когато има футбол, точно тогава жената да иска мъжът да и обърне внимание. Не в останалите 22 часа, ама точно тогава. И става досадно.
Не защитавам бащата, защото той е в другата крайност, но ако ги сложим на везната е ясна присъдата ми.
Най-малкото тази жена изобщо не е искала дете и не е проблема, че не е нейно чисто биологично. Тя иска да си ходи по почивки и да си щрака с пръсти и живее живота. В нея могат да се припознаят много млади български жени, защото в момента заради скапания инстаграм масово се мисли само за пари, но тези пари да не се влагат в нещо за семейството, а за материални благини и пътувания.
Единствената вина на бащата е, че е поставял футбола пред жена си. И явно редовно. А е могъл да я спечели на своя страна, ако и е разяснявал правилата, да гледат заедно, да си измислят някакви игри, познай кой ще бие следващия тъч или корнер и който загуби ще трябва да изпълни някое сексуално желание и всякакви ей такива неща. А и то футбол няма непрекъснато. Това не бива да пречи на останалата част от живота с жената. Ако не може на почивка (макар че се наблегна именно на това), то излезте някъде навън, на ресторант, на разходка, на кино, абе нещо там. Толкова опции има.
Ако беше само това щях да разбера майката, само че тя изобщо не е обичала сина си и изобщо не е била готова за такъв живот. Не мога да я подкрепя, съжалявам.
Да крещи така и да обижда синът си с копеле и т.н. Отвратително дъно.
За мен двамата се отърваха по-скоро и сега без нея ще им е по-добре.
Ужасна сцена в края (много добре пресъздадена), в която тя отприщи всичко, което е таяла в себе си от години.
Онзи мъж за мен не е никакъв фактор, а само катализатор. С него без него, мачът е бил свирен отдавна (да използвам футболен термин).

Според мен момчето е знаело, че е осиновен. Но наричаше баща си, 'татко', а майка си, 'Марина'
Това ясно казва всичко. Още от малък е усещал неприязънта на майката. Ужасна травма е това.

И според мен става въпрос именно това, че е осиновен. Не знам откъде се измислят тези неща за износено от друга жена дете, забременяла от бащата.

# 408
  • ту тук, ту там
Diavolo, типично мъжка позиция. 😉

# 409
  • София
А, аз мисля като него, пък съм жена.
Но ние сме и двамата със съпруга ми болни фенове на Серия А.

# 410
И с футбол, и без него, Марничето изобщо не е била готова за такъв живот.
Ако не беше футболът, щяха да са срещи с приятели, вредни навици и разни други.
Жената просто си търси причина да ги зареже, години наред й е тежал този начин на живот, определен и натресен от друг.
Колко е тъжно и жалко, когато двама партньори не гледат в една посока!

# 411
  • Другата България
Доколкото разбрах, бащата е гледал футбол постоянно.
Навсякъде по света, не само ЕП, СП, или първенствата на отделни държави.
Ако го напаснем с различните часови пояси и зони, не е невъзможно да се гледа футбол постоянно, говоря за свободното време на човек, разбира се.
Което пък ако го съпоставим с нормалните желания на една жена в семейството мъжът до нея да има време И  за нея и други общи преживявания и разговори на друга тематика, то поведението на майката става обяснимо. Донякъде.
Прибира се от работа с тежките торби, моли да ѝ се помогне - “чакай да свърши полувремето“.
Приготвя вечеря, сервира - “чакай да свърши полувремето“.
Както самата тя се изрази - “цял живот чакам да свърши полувремето“.....
И това го казвам като жена, която обича футбол, гледа футбол, пише за футбол. Blush

# 412
Не съм съгласна аз. Мъж ми е голям фен, гледа какви ли не смотани мачове, ама забрави да ми обяснява правилата, че аз да се запаля и да си гледаме заедно и тн, просто няма начин Joy а те първенствата така са ги нагодили, че почти всеки ден има нещо, я шампионска лига, я висша лига, я нещо друго. Но не смятам, че това само по себе си е проблем, ако през останалото време се обръща достатъчно внимание на половинката, или се прави компромис до изпуснеш някой мач, за да правите нещо заедно. Явно в сериала не е такъв случая.

# 413
  • Другата България
Е, аз казвам същото.
Не виждам с кое не си съгласна.

# 414
С Диаволо, ама много мнения се постнаха докато напиша

# 415
Не съм съгласна аз. Мъж ми е голям фен, гледа какви ли не смотани мачове, ама забрави да ми обяснява правилата, че аз да се запаля и да си гледаме заедно и тн, просто няма начин Joy а те първенствата така са ги нагодили, че почти всеки ден има нещо, я шампионска лига, я висша лига, я нещо друго. Но не смятам, че това само по себе си е проблем, ако през останалото време се обръща достатъчно внимание на половинката, или се прави компромис до изпуснеш някой мач, за да правите нещо заедно. Явно в сериала не е такъв случая.

Ако всеки ден, по цял ден се гледа футбол, кое точно е това останало време?

# 416
  • Другата България
Скрит текст:
Не съм съгласна аз. Мъж ми е голям фен, гледа какви ли не смотани мачове, ама забрави да ми обяснява правилата, че аз да се запаля и да си гледаме заедно и тн, просто няма начин Joy а те първенствата така са ги нагодили, че почти всеки ден има нещо, я шампионска лига, я висша лига, я нещо друго. Но не смятам, че това само по себе си е проблем, ако през останалото време се обръща достатъчно внимание на половинката, или се прави компромис до изпуснеш някой мач, за да правите нещо заедно
. Явно в сериала не е такъв случая.
Точно, че в сериала освен постоянното гледане на футбол и неглижиране на съпружеските задължения, същия баща е буквално принудил съпругата си да гледа дете, да се грижи за него, при това дете, което тя не е искала изобщо. Независимо дали той е биологичен баща, то и от откъсите от книгата, които се публикуваха тук е ясно, че тя не е искала никакво дете. Съпругът ѝ въпреки това я принуждава да осиновят, оставя го на нея тя да се грижи за него, а той посвещава времето си на футбола.....
Няма как да виня САМО майката в тази ситуация.
Не защото съм жена, просто така поставени нещата за мен нейната грешка е в това, че изобщо се е съгласила да се грижи за това дете на първо място, и после - защо много по-рано не се е заявила, дори по начина /много грозен/, по който го направи след като се появи “катализатора“.

# 417
  • София
Еми в книгата не го е оставил точно. Грижил се е за детето. Той се е будил, хранил..

# 418

Ако всеки ден, по цял ден се гледа футбол, кое точно е това останало време?
Ами ако е като в сериала и се гледа по цял ден, няма време, да. Но повечето хора не гледат по цял ден и всеки ден.

# 419
  • София
Имам приятелка с подобна история.
Има си семейство и детенце, планирано и желано.
След като се роди установи, че прекалено много и идват задълженията за детето, бащата, къщата и работата и се чувства като вързана.
Бащата е тежък работохолик, не отделя никакво време за семейството, а денонощно работи.
Разведоха се, сега си поделят грижата за детето.
Приятелката ми през седмица си живее живота, който и липсваше преди- пътешества, излиза всяка вечер, подбира партньори, които вече имат деца и не искат още.
Има такива майки, на които не са удовлетворени от живота си, лиспва им свободата и не намират нищо и никой, който би ги задържил в семейството.
В случая с Марина, тя дори няма майчинско чувство към Сашко и се отвращава от бащата и без намесен трети човек щеше да ги напусне.

Общи условия

Активация на акаунт