„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 54 900
  • 931
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
Това е романизирана история все пак. Какъвто образ е изградил авторът, такъв е - може да е леко нереалистичен, идеализиран, странен, ама все пак не гледаме документален филм...

# 571
Чувала съм за романизирана биография, но романизирана история, ако не е наистина историята на някого, както очевидно не е в случая, не е ли по-правилно да се нарече художествена измислица?

# 572
  • София
То всички художествени измислици съдържат някакво зрънце истинска история.
На мен пък ми се покрива образът от екрана с този в романа.

# 573
  • София
На мен ми беше странна сцената, когато Явора побърза да заключи вратата след Деян и баща му, излезе сякаш не иска да се занимава повече, в противоречие с нейния образ.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 15:17 от Иля

# 574
На мен пък, за разлика от книгата, във филма Явора ми е като страничен образ. Не виждам как ще го вържат с финала.

# 575
Деян беше много истински снощи.
Нямаше достойна игра насреща - нито сестра му, нито възрастните.
Актрисата, играеща майката, си е сгрешила амплоа-то, тотално, бащата-психиатър е битер пациентите си, психясал, Пападопулу - гротеска, Явора - продължава да е реещ се призрак за мен.
Деян игра великолепно, той направи целия епизод, браво!💪

# 576
Най-силните епизоди за мен бяха втория и третия,актьорите бяха много добри и се получи едно истинско преживяване.

# 577
  • София
Първи епизод беше направо пародиен в сравнение със следващите.
Странно решение да започнат именно с него, може би заради по- съвременната тематика са имали за цел да привлекат повече млада аудитория.

Явора е само един идеализиран блян на децата и за това не задълбават в образа и, а Боряна Братоева допълнително нищо внася в ролята си, дори топлота не усещам в сцените между нея и децата.

Мартина Апостолова, майката на Деян и Бояна е завършила актьорско майсторство в Нов бългаврски университет, в класа на Цветана Манева и Снежина Петрова.
Има международни награди, включително за Европейска изгряваща звезда на филмовия фестивал Берлинале.

До сега всички деца са изумителни, не им трябва Натфиз да ги шлифова в речетатив и предихания.

# 578
Току що прочетох и аз книгата. Ако тя беше първа, филма със сигурност нямаше да го гледам.
Първият епизод за Никола ли е бил?

# 579
Възможно ли е тази Мартина Апостолова съзнателно да е създала подобен отблъскващ, майчин образ?! Това да е нейна композиция, а не просто артистична немощ?!?

# 580
Относно говора-тя така си говори. За мен е недопустимо актьор да има дефект в говора, но кой ли ме пита. При положение, че има логопеди, ми е необяснимо да продължава така. И няма ли кой да ѝ каже- преподаватели, режисьори.

# 581
  • София
Изгледах епизода и бързам да пиша, после ще ви прочета.

Не ми хареса особено много епизод 4. Нещо куцаше в сценария. Знам за любовта и специалната връзка между близнаците. Тук такова нещо не видях. Видях го само от Деян към Бояна. Силно се съмнявам авторката да го е написала така, защото дотук в сериала децата бяха жертвите, а родителите 'злото' в повечето случаи майките. А тук го изкараха Деян едва ли не обсебен от сестра си. Този процес би трябвало да е двустранен според моя опит от сериали и филми, като повествование. В смисъл бяга ми идеята, но не знам и аз...

Деян ме трогна много. Страхотна игра на Светлозар Янакиев! Браво!
Бащата, типичния професионалист, който не вижда по-далеч от носа си, а носът му е професията... Беше брутално когато хлипайки на вратата на Деян каза, че той е единственото нещо което има в този живот. А Бояна? Тя какво е? Той обича ли изобщо Бояна? Не го показа в нито един момент.
Майката пък сякаш по задължение споменаваше Деян, като някакъв далечен роднина на когото са обещали там нещо или като за подхвърлен кокал на улично куче. Такива егоисти, нямам думи просто. Дори бяха разделили децата да са в различни училища?!

Абе това да не е хляб, че да се разделят така бе??? И то близнаци. Майкоооо.
Какви са тези майки, какво е това чудо. Потресен съм.
Според мен и двамата родители носят вина, но майката пак малко повече, защото първо е майка и второ в колата се опитваше да внуши на Бояна, че така щяло да бъде добре за него?! WTF. Тя, нормална ли е.

Петър Антонов ми хареса, но отстъпва на актьорите от епизоди 2 и 3.
Лора Ахтарджиева дотук е най-слабо представилата се актриса сред децата, но не мога да кажа и нещо лошо.
Мартина Апостолова като майката беше гротеска. То съскане през зъбите, то едни непохватни погледи. Много лоша игра, съжалявам ама това видях.

Деян има сериозен проблем с нервите и може да подпали от най-малкото, иначе има много добро сърце. За съжаление виждаме как родителите му вече са го съсипали и той е половин човек. Много сериозен кандидат е за убиеца на Явора, но пък някак си ми стои твърде очевидно и си мисля, че Теодора Димова ще ни изненада.

# 582
Възможно ли е тази Мартина Апостолова съзнателно да е създала подобен отблъскващ, майчин образ?! Това да е нейна композиция, а не просто артистична немощ?!?
Помислих си го, защото тя е добра актриса. Но тук, според мен не беше много убедителна
Бащата обаче беше още по- зле. Ако това е образът на бг психиатър, да я закриваме тази държава. Много, много неправдоподобен образ

# 583
Мдам, малко като влюбен в сестра си го изкараха младежът. Добре играе иначе. Петър Антонов го гледах в интервю - ми той така си говори 🤷♀ Нещо са бързали ли, можеха да го изкусурят тоя сценарий. В предната серия младежът в един кадър е с рана на лявата ръка, в друг на дясната…. Да си измрънкам просто, иначе си ги гледам ♥

# 584
  • София
Явно не е проблем да кастат актьори с говорен дефект - Мирела ( не е актриса, но са я одобрили за ролята), Мартина Апостолова и следващото дете Калина ще бъде изиграно от Грета Георгиева, която леко шъшка, дано да не попречи на образа.

Общи условия

Активация на акаунт