„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 54 865
  • 931
  •   1
Отговори
# 600
При положение, че един от създателите на филма е синът на Теодора Димова, предполагам, че всички отклонения от романа са с нейно съгласие, ако ли не и по нейно предложение.

# 601
То вече стана ясно, че всички са замесени в убийството на учителката, кой колко точно според мен дори не е важно. Пиша това като незапозната какво точно се случва в романа и доколко краят ще се придържа към книгата.

Точно затова ги разпитват и всеки от учениците усеща смесица от болка и вина. Никой не е привикан в ролята просто като наблюдател, а на участник и никой в разказа си не изразява гняв и омраза към някой от другите съученици за случилото се.

Предполагам тази схема ще се запази и при другите ученици.

# 602
За мене Явора като учителка е идеализиран образ.В нашето съвремие има много малко такива всеотдайни учители в гимназията.Едновременно психолози,педагози,администратори,хора без личен живот.

# 603
  • ту тук, ту там
Аз си запазих навика да препрочитам съответната глава, след като изгледам серията. (Казвала съм, че съм чела цялата книга, но не я помня, само помня, че адски не ми хареса тогава.)
Та сега чета главата за Деян и Бояна, не съм стигнала до края. Но ми остава същото усещане като в епизода - има нещо много нездраво в моите очи в тази болезнена привързаност между близнаците. Всички близнаци, които познавам в реала, имат съвсем нормални братско-сестрински отношения, типични за съответната възраст. Тук… направо ми е гадно да чета, леко извратено ми идва. 😒
Позволявам си да коментирам епизода от книгата, само защото потвърждава усещането, което ми остана от филмовия епизод.

# 604
По мои впечатления всички, които кандидатстват актьорско майсторство в НБУ, ги приемат, без значение говорни дефекти, визия и талант. Няма цедка като НАТФИЗ.
В сериала най-много ме дразни продуктовото позициониране, те цели етюди разиграват, вместо дискретно да покажат нещата.

# 605
Ехеее! Нямало цедка като в НАТФИЗ. Там само таланти влизат- мечки излизат. Рая Пеева или Братоева играе по- добре от Апостолова?

# 606
Изгледах интервю с Братоева, която била и кастинг директор на сериала, но иначе не по нейна идея дали роля и на възлюбения ѝ Цитиридис в сериала.

От това, което видях от нея като човек, мисля, че тя не се е отделила много от натюрела си в сериала за съжаление и нищо чудно, че образът на Явора куца толкова.

Като цяло съм забелязала, че много артисти са изключително добри да играят преди всичко себе си.

# 607
На мен този епизод ми се стори най-слабия дотук като актьорска игра и нещо не вникнах и в историята. Накрая Деян излезе егоист, че спира сестра си. И всъщност намерих резон в думите, че не могат да са вечно вързани един за друг. Вярно - близнаци, но той изглеждаше влюбен в нея. Или поне така го изигра.

# 608
  • София
Етюдите с хапчетата са наистина много дразнещи, излишен придатък на стойностното съдържание.

# 609
Ще се окаже накрая май, че който не е запознат с историите от книгата, е неподготвен за сериала. Да, родителите в епизода никак не са перфектни, но аз долових нещо нездраво в отношението на момчето към сестра му. Не помня в книгата как е представено и дали е целен ефект във филма само мога да гадая.

# 610
Етюдите с хапчетата са наистина много дразнещи, излишен придатък на стойностното съдържание.

Ами двете реклами на пиците в последния епизод - в началото отделиха повече време на пицарията и пиците, отколкото да разгърнат образите на героите. И във всяка серия някой ходи при медицинската сестра за хапчета или за Цикатридина. Много инфлуенцърско стана нашето кино, за сметка на съдържанието.

# 611
Просто актрисата играеща Бояна беше слаба,за разлика от великолепния Диян.В книгата се обичат по братски/сестрински,въобще не знам как виждате обсебеност и някаква нездравословна любов между тях.Те са едно цяло,родени заедно,в книгата имат връзка тип телепатия помежду си,усещат се един вид и разделението им им причинява болка.Аз също имам няколко двойки познати близнаци,не мога да си представя дори какво им е да са разделени за някоя почивка или по дълъг период от време,просто се усеща любовта между тях и някакси се допълват,не знам и аз как да го обесня.Така че Деян го пресъздаде страхотно,но тази глупост с колата която вкараха за да отделят Бояна на мен лично не ми хареса грам.

# 612
  • ту тук, ту там
Точно в книгата е още по-… ох, 3 минути търся подходяща дума… извратена тази тяхна привързаност. Мисля, че тук писах днес вече - не познавам близнаци, които да са толкова зависими един от друг.

# 613
Явно всеки пречупва през призмата си книгата и възприема по различен начин тяхната връзка не знам.Деян има само нея,баща му не се интересува от него,само дали е ял,майка му го е изоставила преди години,искала е само сестра му.Явора е единствената,която се интересува и се опитва да поговори с него и да му помогне по някакъв начин.
От близнаците които познавам,всички са от нормални семейства няма как да направя паралел с изоставено от всички момче,пренебрегвано с години.

# 614
Мартина Апостолова и мен ме озадачи с играта си тук.Във филма " Ирина" много я харесах, но тук...не знам каква беше това рецитиране на реплики. Добра актриса е иначе, интересна и различна. Вероятно личностните й особености( тя не крие към коя общност принадлежи, и че не дели хората на мъже и жени), влияят на поведението и външния й вид и я правят странна за зрителя.
Момичето, което игра дъщеря й, изобщо не ми хареса или поне бледнееше доста на фона на момчето.

Общи условия

Активация на акаунт