„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 54 750
  • 931
  •   1
Отговори
# 780
А аз го разбирам, че след като тия деца не са получавали любов и разбирателство от най -, близките си, семейството, когато я намират в лицето на Явора не искат да приемат, че и тя ги изоставя. И така натрупаният гняв  го изливат, без да искат да я убиват, но се случва. Те не са научени да ценят хората, които ги обичат.
Не знаят какво е любов.

# 781
  • Бургас
Не съм гледала все още серията. Аз се надявах, че няма да е истинско убиването, а в преносен смисъл.  Малко психо ми идва и като цяло, далеч от реалността. Чак толкова да са повредени, че и всички деца...

# 782
Нали и в книгата било нещо такова, че и по-хард. Не съм я чела, от коментарите си вадя този извод. Това е идеята изначално.
Между другото криминалната хроника е пълна със сходни случаи по света. Няма какво да се чудим. Даже в България имаше в новините за две момичета от Пловдив, които убиха тяхна приятелка...
Ще съм благодарна някой да резюмира историята, която не е филмирана, защото от описанията тук книгата би ми дошла в повече.

# 783
  • Sofia
Даже в България имаше в новините за две момичета от Пловдив, които убиха тяхна приятелка...

От този случай ѝ била дошла идеята за книга 🤨

# 784
Ясно си спомням случая от Пловдив преди години,ужасно ми се виждаше да има такава завист.
За мен идеята на сериала/книгата беше обяснена накрая.С всяко отхвърляне и неглижиране на децата ни,убиваме част от човечността им.Не всички ще станат убийци,но някой буквално се пречупват,психиката им е такава.Ето го случая вдъхновил книгата,който иска може да се разрови за подробности и снимки.

# 785
Пълни небивалици. Съученичките са убили момичето очевидно от завист, нищо общо със сериала. Но добре, щом от такива случки се вдъхновява авторката, така да е.

# 786
Докато Алекс беше истински наранен и беснееше, осъзнал, че е отхвърлен от майка си, че тя ги изоставя и то заради него, то Дана изглеждаше толкова мило и добро дете. Не ми се връзва, че и тя откачи до степен да участва в това. Калина също беше едно добро дете, което правеше каквото може за болната си баба.

# 787
Аз знаех,че децата убиват учителката,защото прочетох резюме на книгата още след първи епизод и не гледах останалите,само ви четях. Снощи реших да изгледам финала, но съм заспала на рекламите. Все си мислех,че са я убили в следствие на нещастен случай, без да искат. Като ви чета какво означава, че са я наритали,те я убиха целенасочено, така ли?

# 788
  • София
За мен това беше наказанието за поредната лъжа.
Явора ги излъга, украсено с красиви думи.
Тя не им каза, че е изгонена от училището, че майката на Алекс уреди да я уволнят. Нищо такова. Тя сама се изкара бяла и добра и как им е дала цялата си обич, но трябва да си ходи. Ей така просто, за да станели самостоятелни.
И тя като родителите им ги предаде и чрез нея те "убиха" родителите си.
Убиха я от гняв.

# 789
За мен беше много очевидно, че децата са я убили.  В епизод 1 реших, че е Алекс, на чийто чувства Явора не отвърна, но след епизода с Дана реших, че всички деца са виновни. Не знам коя е книгата, която сте коментирали в темата, но конкретно сериала не те държи под напрежение през цялото време кой я е убил.

Явора трябваше да им каже истината, защото тя самата проповядваше философията да споделяме и да казваме проблемите си. Накрая тя ги излъга и по много странен начин ги отряза и за екскурзията, и за всякакъв контакт.

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 09:38 от Janice_

# 790
Никола беше влюбен в нея и първият епизод беше за него,Александър е футболния фен.Не че има значение,аз си мислех че е Деян убиеца,а другите са прикрили/помогнали.
До колкото съм чела случая от Пловдив е вдъхновил Димова,защото децата били от добри семейства и без никакви индикации,всички били в шок.Ясно е че няма да пресъздаде същото,по скоро и е хрумнало да покаже различни деца и тяхната пречупеност според живота им.Колкото и да не ви се вярва има такива семейства и деца,ясно е че не всички стават убийци.

# 791
  • Sofia
Има бг сериали,които гледам с удоволствие по няколко пъти…този няма да е от тях 😔

# 792
И аз имам такива сериали, сред които са “Белези”, “Вина”, “Под прикритие”, “Фамилията”, “Връзки” и др.

# 793
За мен това беше наказанието за поредната лъжа.
Явора ги излъга, украсено с красиви думи.
Тя не им каза, че е изгонена от училището, че майката на Алекс уреди да я уволнят. Нищо такова. Тя сама се изкара бяла и добра и как им е дала цялата си обич, но трябва да си ходи. Ей така просто, за да станели самостоятелни.
И тя като родителите им ги предаде и чрез нея те "убиха" родителите си.
Убиха я от гняв.
Според мен тя ги излъга, за да запази авторитета на институцията. Как ще кажеш, че училището се поддава на натиска на богати, влиятелни и недотам морални! Как ще стъпят в училище отново тези деца? Може да не каза причината за напускането, но думите ѝ за самостоятелността бяха правдиви.
А относно случая с двете ученички- защо вдъхновението на Димова трябва да има общо със сериала или романа? Просто е видяла две деца, способни да убият, независимо кого. И е развила темата / мои интерпретации/ кое им липсва, за да ги възпре.

# 794
Сериалът бих го гледала отново но не сега . Сериалите който съм гледала повече от веднъж са " Под прикритие " , " Братя " " Фамилията " и " Дяволското гърло " . Вчера на  мен лично  финалът ми беше интересен , доста размисли събуди в мен като до какво води липсата на любов и комуникации в семейството. За съжаление повечето семейства са така. Бих прочела книгата обаче сега , но във момента довършвам друга книга и малко ще изчакам да мине еуфорията на хората като мен които не са я прочели . Финалът пак казвам на мен ми хареса , определено се запечата в умът ми .

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 09:55 от Жасмина 94

Общи условия

Активация на акаунт