Интимни препарати

• 2 343
  • 99
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Аз преди няколко години въобще не слагах нищо там - колкото се измие от душ гела, който слагам на цялото тяло - толкова.
В последните години имам тежък цикъл и много ме дразни миризмата, освен това явно от перименопаузата получавам повече проблеми долу, та си харесах един интимен шампоан и си го ползвам.

# 46
Аз съм използвала бебешки сапун за интимна зона и пак след него ако го използвам в по дългосрочен план имам дискомфорт.
Да ви кажа честно от както използвам интимни гелове все по рядко имам някакъв дискомфорт.
Щом са предназначени за такава зона ,има защо. Според мен зоната е деликатна и не може с пренебрежение. За мен също бяха измишльотина,когато не ги използвах,но от както използвам смея да кажа,че разликата е огромна. Но пак е въпрос на лично усещане. Ако не си ок с тях,не ги използваш.

# 47
Аз не си представям да си измия само с вода точно тази част от тялото. Инцидентно мога да използвам друго измивно средство, но само с вода не. И явно много съм свикнала с тази пяна,че с друго сякаш не ми е толкова чисто. Или просто съм свикнала с нея.

# 48
  • София
И аз не се чувствам чиста без интимен гел. От въпросният не съм имала никакви проблеми нито щипенв нито парене…

# 49
  • София
При цикъл е ок да се ползват специални препарати, но през останалото време (според лекарите) наличието на усещане за мръсно обикновено означава някакъв вид вагиноза и е добре да се пусне микробиология.
Разбира се, зависи колко пъти се миеш на ден.
Чистата хладка вода след всяко ходене на тоалетна по малка нужда + интимен гел външно при голяма и при къпане са напълно достатъчни за поддържане на здраве и хигиена в интимната зона и няма опасност да бъде нарушена флората.

# 50
Зависи и кой колко се поти, все пак тия гелове са за външно измиване което си е кожа и то на място което е покрито със слоеве дрехи, има си естествено по-висока влажност там. А при това положение, не виждам логика за цялото си тяло да използвам измиващи продукти, но за кожата там - не, а само вода. Въпросът е да не са такива че да причиняват проблеми. В друга тема се обсъждаше конкретен интимен гел и се питаше кой какво има да каже за него. Ами аз най-доброто което мога да кажа е че няма какво да кажа за него Grinning Защото ако имах, то нямаше да е нещо положително.
Хубаво е да не са агресивно измиващи неща, с оглед на това че все пак има вероятност и да попадне съвсем малко от това в началото на влагалището, но до там. Те затова и доста бебешки също са приемливи за целта. Поне за мен всичките тия неща на етикета - млечна киселина, антибактериални съставки и прочие са повече маркетинг отколкото реална полза. Да не кажа че ако има нещо сериозно антибактериално, то по-скоро може и да навреди ако влиза в контакт с влагалищната флора. Ако човек има нужда от антибактериални препарати там... нещата са за лекар, няма да се оправят само с миенето.

# 51
Разбира се, че говорим само за външно миене с интимен гел, не за вътрешно. Във вагината изобщо не трябва да бъркаш.

# 52
  • София
Натка, тялото също не е добре да сапунисваш. Евентуално с някакво измивно олио.
Единствено мишниците и краката е подходящо да се сапунисват.
Специално "там" PH е различно и затова трябва да се внимава да не се наруши.

# 53
Измивно олио на мен ми звучи като оксиморон, особено за някой който не само че не е със суха кожа, ами и на част от тялото е по-скоро към мазна както съм аз. Не че и всеки само сапун ползва но все нещо се ползва. Дори и това олио ако е то, пак е продукт който се използва при измиване а не само вода, нали?
А пък и "там долу" освен и че иска внимаване да не се влияе на рНто ако случайно попадне малко продукт и навътре, си е също както мишниците хормонална зона която се поти повече и различно отколкото тялото на общо основание. При различните хора също е различно това колко ще е. Не е за чудене че не всеки е навит да мие там само с вода, ако и да не е точно за обикновен сапун или друго което би дошло агресивно. Ако е достатъчно само с вода - ами чудесно. Просто не винаги е и не всеки се чувства достатъчно комфортно само с вода.
Аз съм виждала да твърдят и че и косата не било хубаво да се мие с шампоан а давай само с вода, но не бих възприела такава практика за себе си, нищо че има хора за които работи.

# 54
  • София
Измивното олио не е мазно.
Природна опция е измиването с хума.
Всеки има възможност да избира.
Пиша само какво препоръчват лекарите. И пак тяхно е мнението, че потене, миризми и т.н. има при проблем с тялото (хормони, нарушена флора и т.н.) или при физическа активност. В останалите случаи не би трябвало да има усещане за мръсно при редовно измиване дори само с вода.
Зависи и от околната среда, в която обитава човек.

# 55
Проблемът е, че под „там долу“ всяка жена разбира различно нещо. Както и рядко се прави разлика между кожа и лигавица. А това, което е допустимо за кожата например, може да е съвсем неприемливо за лигавицата.
Прост пример – когато мацаш крем около устните или гланц върху устните, не мажеш и лигавицата в устната кухина, нали? Ето за това става дума...
А за това, че „не всеки е навит да мие там само с вода“ – това е типичното мислене на жертвата на съвременния маркетинг. Според теб с какво са се мили майка ти, баба ти и прабаба ти (и т.н. по линията назад), когато интимните гелове не са били изобретени? Бас държа, че едва ли са чували и за гъбички, вагинална дисбактериоза и други „модерни“ страдания на съвременната жена.
И тук изобщо не става въпрос за това кое ти е по-комфортно, а за това кое е по-полезно.

ПП Хммм... Хвърлих се сега в размисъл... Ако е вярно това, че миризмата на здравите женски полови органи е най-силният афродизиак за мъжа, дали престараването в хигиената от страна на жените не допринася към другите фактори, правещи младите мъже днес толкова асексуални?

# 56
Те бабите и майките ни и за самобръсначки може да не са чували или да не е било модерно да си гладко избръсната"там долу",но трябва ли съвременните жени да са като Кинг Конг? С тия примери от едно време ме убивате,честно.....
Толкова продукти има на пазара,пък който иска и само с вода да се мие...

# 57
Karina-88, правиш ли разлика между здраве и мода?
Не се потрисай толкова, че както излязоха на мода дебелите вежди, нищо чудно утре да се върне на мода натуралното окосмяване „там долу“.
Ако наистина стане, спомни си за мен. Не е като да не си била предупредена. Laughing

# 58
  • София
Пък и майките, бабите, прабабите и т.н. не са били някакви дивачки, изпуснати от гората.
Може да не с ползвали самобръсначки, но са прилагали други методи и не са ходили като горили.
Пък и е вярно, че модата и здравето не винаги са в един отбор.

# 59
Аз разлика правя ама какви са тия примери с бабите ни? Как се били подмивали едно време.....Тя баба ти може и на градската баня веднъж седмично да е ходила да се къпе,ти баня у вас нямаш ли и сигурно не се къпеш всеки ден?
В 21в има избор и който с каквото иска да си поддържа личната хигиена!

Общи условия

Активация на акаунт