Интимни препарати

• 2 350
  • 99
  •   1
Отговори
# 60
Окосмяването си е отделна тема, не е пряко свързано с хигиената която си е въпрос на миене... Модата да я оставим настрани по-добре. Но което си е истината, майка ми навремето са я учили да се ми е и там със сапун, че и мен като малка така ме учеше.
За кожа и лигавица си е така че са различни неща наистина, но те няма как да се мият съвсем поотделно нали. Та, въпросът е че там си има гънки и потене също, съответно човек иска да се измие. Както не бих си мила подмишниците само с вода че нещо не ме радва такава идея. И съответно гледам да използвам нещо което пък да не е все пак агресивно ако малка част попадне и върху лигавицата, а не че ще тръгна нея да мия нарочно с препарат. Няма да тръгна по много пъти на ден да го правя, но за мен веднъж на ден е ОК да включа и съответния измивен гел а не само вода. Както имам отделен с който си мия лицето а не използвам същото което е за цялото ми тяло, защото ми е по-добре с него. Както имам и шампоан за скалпа, а не мия и там с това което се мия другаде.
Пък прабаба ми вероятно навсякъде се е мила с домашния сапун сварен лично от нея, но аз бих предпочела да не правя точно като нея. Нищо че щом аз съм тук и пиша, очевидно това не я е убило.

# 61
  • София
С домашен сапун с удоволствие бих се мила навсякъде, но няма къде да намеря истински, без да съдържа химия и боклуци.

# 62
С точно този селски домашен сапун едва ли с удоволствие, независимо за коя част на тялото говорим, бая хард си беше Grinning Майка ми все още го ползва чат-пат някакъв изостанал, за изпиране на супер упорити петна Grinning

# 63
За кожа и лигавица си е така че са различни неща наистина, но те няма как да се мият съвсем поотделно нали. Та, въпросът е че там си има гънки и потене също, съответно човек иска да се измие. Както не бих си мила подмишниците само с вода че нещо не ме радва такава идея.

Лигавицата няма потни жлези и няма какво да се поти там. Ако има секреция, то тя е различна от пот.
Като ви казвам, че не правите разлика между лигавица и кожа...

Пък прабаба ми вероятно навсякъде се е мила с домашния сапун сварен лично от нея, но аз бих предпочела да не правя точно като нея. Нищо че щом аз съм тук и пиша, очевидно това не я е убило.

Прабаба ти със сигурност си е мила със сапун окосмената част „там долу“, по-навътре едва ли е бъркала. Че то е срамота, остави другото... Laughing

# 64
А на този сапун миризмата му е ужасна,просто не си представям да се измия с него....
Да и аз знам,че изпира добре петна. Той всъщност не е ли за това? За пране на дрехи?

# 65
Как' Сийка, едно и също пишем и двете... не знам защо ти звучи като да не правя разлика между кожа и лигавица. Не знам обаче как можеш да си измиеш кожата там без никакъв контакт поне малко и с лигавицата като са едно до друго, то няма как да ги отделиш че не е както на устните си мажа червилото до някъде и не мажа и отвътре в устата... съответно съобразявам това с което мия кожата до тая лигавица да е сравнително безобидно.
За миене навътре никой не говори, поне силно се надявам че никой не го прави това с интимен гел или с каквото и да било друго измивно средство, освен ако лекар не е назначил нещо.

# 66
Е, то в първи пост се споменава вагинален душ.

# 67
А, сакън, това изобщо не е за приказка вече. Докторите явно бива по-често да го споменават че не е нормална и редовна практика за здрава жена ами са само по предписание евентуално вагинални душове.

# 68
  • София
С точно този селски домашен сапун едва ли с удоволствие, независимо за коя част на тялото говорим, бая хард си беше Grinning Майка ми все още го ползва чат-пат някакъв изостанал, за изпиране на супер упорити петна Grinning

Зависи от сапуна. Ако са ползвали химия за пресичане, както са правили последните 1-2 поколения. Аз визирам истинските сапуни от по-рано.
Не тези за пране, а за козметични цели.
Правили са си ги от хума, трици и подобни. Ароматизирали са ги с естествени масла. Прабаба ми имаше цял тефтер с подобни рецепти от майка ѝ, но не ги запазихме, за мое съжаление.

# 69
Прабаба ми и баба ми на село правеха сапуна от свинска мас и сода каустик, гарантирам ти че не е каквото си представяш. Агресивен си е, макар че не е като да е имало козметичен магазин в селото и предимно и хората с това са се миели като няма друго. И за пране пак с него, същия. Още помня големите казани, помагала съм и аз да го бъркам че си е дълъг процес и не връщаха помощ от никого. Ходех и с баба насам-натам, че все я викаха нея като вари някой, много му разбираше.
То няма лошо и с каустик, но се правят едни малко по-други сметки така че да не се осапунва мазнината на 100% а да остане малък процент във вид на мазнина, за тоалетен сапун са малко повече претенциите и мазнината каква е или поне по-пречистена мас да е, правили сме но за такъв ползвахме мас от тази която е и за готвене. Там вече се влагаха и разни неща за аромат, извлек от нещо, такива ми ти. Но това се случва по време когато тия неща вече бяха за хоби, имаше откъде да си купиш нормални тоалетни сапуни и прахове за пране, та не толкова от необходимост.
Абе с две думи - може прабаба ми да се е мила къде ли не с домашния сапун, но това не значи че е добра идея, никак даже не е Grinning

# 70
  • София
Написах, че не визирам домашния сапун за пране, а домашния козметичен сапун. И не си го представям, помня го, защото жените в моя род са дълголетни и ги помня.
Изобщо не визирам сапуните със свинска мас. Говоря за такива с хума, трици, зехтин, розово масло и други напълно естествени съставки, каквито в момента се хвалят, че УЖ правят по древни рецепти разни био производители.

# 71
Не ми върви обясняването днес явно, оспамихме темата от цялата работа. А домашния сапун понеже аз го споменах отначало, мислех все пак да стане ясно за какво съм говорела.

# 72
  • София
Разбрах те. Просто моите баби си правеха 2 вида домашен сапун (за пране и за козметични цели) и затова уточних. Даже не би ми хрумнало, че някой би ползвал този със содата каустик за миене.
Сетих се, че си правеха катранени сапуни за къпане някога и даже бабите ми даваха на майка ми и тя ги хвърляше, че не харесваше миризмата на опушено от боровия катран, а сега постоянно съм в издирване на хубави такива, защото съпругът ми и третата ни дъщеря са с атопичен дерматит и почти от всяка друга химия се изприщват и кожата им става буквално на мехури.
Спам е, но не съвсем, защото винаги ще има значение как и с какво се хигиенизира човек.

# 73
Всички човешки болести са имали и навремето, какво остава за гъбички и вагинози. Щом има билкови и бабини лекове в народната медицина за тези неща. Друг е въпросът доколко изобщо са се диагностицирали.

Има случаи, в които интимни гелове с лактобактерии са не просто полезни, а препоръчителни, например по време и след прием на антибиотици. В общия случай са по желание, но алтернативата е чиста вода. Всякакви други сапуни, дори бебешки и домашни, са с твърде алкално pH.

Тампоните са много по-вредни за интимната флора, например, но никой, който е свикнал с тях, няма да спре да ги ползва заради това. Сексът също в интерес на истината.

# 74
Само с вода от години... Никога не съм имала проблеми с гъбички и подобни.
Тампони също ползвам, но и с тях нямам проблем.
Пробвала съм с интимна пяна не помня каква, не ми беше приятно...

Общи условия

Активация на акаунт