Интимни препарати

• 2 355
  • 99
  •   1
Отговори
# 15
А НЯКОЯ ДА СЕ МИЕ САМО С САПУН?

С какво ще ти помогне, ако още някоя се мие само със сапун? Реакцията на обикновените сапуни не е подходяща за интимна хигиена.

# 16
  • София
Ето този ползвам от няколко години вече и съм доволна.

# 17
Съвременните гинеколози препоръчват да се исползва само вода, камо ли да говорим за обикновен сапун. Ако искате да ползвате нещо, изберете си поне гел за интимна хигиена. Съфорумките дадоха доста примери. Използването на сапун може да има тежки последици. Не е предназначен за употреба върху толкова деликатна зона.

# 18
Много зависи какво миеш с този сапун. Ако е само кожата, само външната част на големите срамни устни – няма проблем. Но за лигавиците (вътрешната част) не се ползва сапун. Най-добре е само вода или поне интимен продукт.
Вагинален душ защо? Здравото влагалище няма нужда от промивки, природата се е погрижила за свойството му за самопочистване. Вагинален душ се ползва само за лечебни промивки при нужда и то предписани от лекар.

# 19
  • София
Обикновен сапун - категорично не. Дори само отвън. Сапуните изсушават. От години не ползвам такива за нищо.
Само един кислороден за петна по бели дрехи и го ползвам с ръкавици.
Интимните части е най-добре да се мият с чиста хладка вода след всяко ходене до тоалетна, независимо по каква нужда.
При необходимост от измивно средство - има много интимни гелове. Аз лично предпочитам на Билка с невен.
Промивки - само по лекарско предписание пред оперативно или нещо подобно, но отдавна са отречени от лекарите като вредни.

И не викай! Главните букви в интернет са белег за неособено добро отношение и са равносилни на крещене.

# 20
А НЯКОЯ ДА СЕ МИЕ САМО С САПУН?
Не е нормално да си миете интимните части с обикновен сапун, там отдолу ph-то е различно и могат да се получат раздразнения и други проблеми. Само гел или пяна предназначени за интимно миене, има такива които изобщо не са скъпи. Аз ползвам на Билка в момента. В диапазона е между 3 и 5 лв. и отива за доста време.

# 21
Със сапун категорично аз не , правила съм го и веднага имам после дискомфорт ,наподобяващ гъбички.
Ама никой от ползващите оранжевият гинексид не каза има ли като мен лютив ефект,или само при мен се получава?  Виждам там в състава,че има ментол,но все пак ?

# 22
Ето този ползвам от няколко години вече и съм доволна.

Още един глас за. Ползвам го от години, има много чист състав, без сапун, калибрирано pH, лактобактерии. Навремето гинеколожка ми беше изписала Лактацид, но съставът му не е много окей.

# 23
Със сапун категорично аз не , правила съм го и веднага имам после дискомфорт ,наподобяващ гъбички.
Ама никой от ползващите оранжевият гинексид не каза има ли като мен лютив ефект,или само при мен се получава?  Виждам там в състава,че има ментол,но все пак ?

Ами не го усещам като лютив, а по скоро като охлаждащ ефект.
Сапун категорично не,има много гелове за измиване,в никакъв случай сапун,изсушава ужасно точно в тази зона.

# 24
  • София
Ама никой от ползващите оранжевият гинексид не каза има ли като мен лютив ефект,или само при мен се получава?  Виждам там в състава,че има ментол,но все пак ?

Точно ментола ме спря да го ползвам...

# 25
Идрозоил интим

# 26
Не съм била при лекар, който препоръчва интимен гел. Всички казват "обикновена вода". Спазвам го.

# 27
Аз не мога да си представя как може да се мие жена само с вода.Както и мъж 🙃

# 28
А с какво? С Доместос ли?
То на някои и Доместос няма да помогне...

# 29
  • София
Дефинирайте “обикновенна вода”?

Общи условия

Активация на акаунт