Интимни препарати

• 2 352
  • 99
  •   1
Отговори
# 30
"Обикновенна" не мога, но обикновената е просто вода без гел, пяна или друг препарат.

Дефинирайте “обикновенна вода”?

# 31
  • София
Ми водила съм дъщеря си на детски гинеколог и не ми е казвала само с вода да я измия. Явно само с вода не става…
Но колкото гинеколози толкова и мнения.

# 32
Аз както и да мия, греша. Доста време, незнаейки, че е вредно, съм ползвала сапун. То руши флората. После имах ужасен сърбеж, лактацида успокои. После пробвах течен сапун без миризма, но само външната страна. Просто не знам, може да греша, но пише, че е изключително вредно да миеш вътрешната страна.

# 33
Аз само с вода не се чувствам чиста.

# 34
Аз само с вода не се чувствам чиста.
Подкрепям те и аз така чувствам,но въпрос на усещане.

# 35
От препаратите не сърби ли?

# 36
Аз използвам от години при всяко къпане, никога не съм имала проблеми или неприятни усещания.

# 37
Ако причинява сърбеж или други проблеми, значи не е подходящото измиващо средство за теб. Или е агресивно, или в него има нещо което на теб лично не ти понася, но не е нормално.
Интимните са по-малко агресивни по принцип, около мен има дами които пък предпочитат бебешки измиващи гелове за целта. Но тези които са си дамски интимни, са с по-ниско рН така че да не нарушават естественото такова, както би станало със сапун или нещо друго по-силно измиващо. Вече колко са наистина с млечна киселина и колко я имат колкото да е на етикета, е отделен въпрос.

# 38
Ако причинява сърбеж или други проблеми, значи не е подходящото измиващо средство за теб. Или е агресивно, или в него има нещо което на теб лично не ти понася, но не е нормално.
Интимните са по-малко агресивни по принцип, около мен има дами които пък предпочитат бебешки измиващи гелове за целта. Но тези които са си дамски интимни, са с по-ниско рН така че да не нарушават естественото такова, както би станало със сапун или нещо друго по-силно измиващо. Вече колко са наистина с млечна киселина и колко я имат колкото да е на етикета, е отделен въпрос.
Значи мога да се мия с гел. Незнам, аз все още си мисля, че са вредни.

# 39
Чак вредни - едва ли, поне повечето че знам ли вече какви неща има. Според немалко лекари вече започват да казват че най-добре само с вода да се мие точно тази част от тялото, а вече всеки да си решава какво да прави.
Едно е сигурно - между сапун и измиващ гел който е предназначен специално за това, по-добре второто. Сапуните са прекалено алкални за там.
По едно време и гинеколози се бяха хванали да промотират май Лактацид беше като излезе преди доста години, но това предполагам че са си били договорки с дистрибуторите, по същия начин както при зъболекар можеш да видиш реклами или мостри на определени марки пасти и води за зъби. Отдавна не ми се е случвало но може и още да има някой да го прави.

# 40
  • На планетата Земя
Не ми е достатъчна само водата.

Ползвам тези двата и съм много доволна.

# 41
Аз не разбирам защо въобще трябва да се миеш с някакви скъпи козметики "там долу". Аз съм с атопичен дерматит и се къпя с бебешки сапун Бочко и съответно се мия и там с него. Веднъж ползвах мокри кърпи за интимни части и от тях хванах гъбички.... За мен тази козметика е създадена само за пари и нищо повече.

# 42
  • София
Той бебешки сапун Бочко също е вид козметика обаче.

# 43
Той бебешки сапун Бочко също е вид козметика обаче.
Аз не съм против козметиката, дори използвам супер много, но специфично тази за интимните части за мен е безмислена. Дори и обикновен сапун ще свърши работа.

# 44
Интересна логика, тогава и бебешката защо пък да е специална, а не ги къпят и тях с обикновен сапун?

Общи условия

Активация на акаунт