Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 46

• 37 905
  • 730
  •   1
Отговори
# 60
  • Somewhere far away
Да. И? това не означава, че няма да го. 

# 61
Голям спойлер - сега някой ще се разсърди Simple Smile
Аз се отказах да гледам, след като прочетох тази история, още преди да започне сериалът (чета статии, гледам клипове за всяко нещо, което ме заинтересува, за да преценя дали си струва да задълбавам).
Аби в сериала няма да изглежда като културист:
Скрит текст:

# 62
  • Бургас
Хоръра в Stranger Things не е от тези бруталните, по скоро е PG-13. Напълно ОК е да се гледа с деца над 10г. Ние го гледахме семейно. На сина ми много му хареса, защото беше на възрастта на децата. Мъжа ми го хареса заради носталгията по 80-те. Пък аз си се кефих на музиката (в това число и Металика) 😁

# 63
  • Somewhere far away
Замислих се, но вече мина доста време,  втората игра излезе преди години, всеки който се интересува поне малко вече го знае това , което казах - така че не смятам, че вече влиза в графата спойлер.

За Аби- аз нямам проблем с това как изглежда, нека да има мускули , нямам против - имам проблем с характера й, с идеологията ѝ, с начина по който е написана като цяло и с начина, по който се разви историята с нея.

# 64
  • София
Аз се опитвам да забравя времето, което си загубих с този сериал.
Моля ви, пишете и в отделната тема за него, за да я изпишете и повече да не ми излиза.

# 65
  • Berlin
Има едно място в настройките, където може да се отпишеш от темите, в които си писал и да не се получават известия.

# 66
  • София
Отивам да потърся, благодаря сърдечно!

# 67
  • Разпиляна във въображението
Използвам коментара на Дяволчето  Simple Smile
The White Lotus (сезон 3) / Yellowjackets (сезон 1) / Severance (сезон 2)

# 68
  • София
Боли ме да го кажа, но четвърти сезон на C.B. Strike беше много посредствен. Толкова го чаках, а се оказа едно голямо meh (малко като четвърти сезон на Slow Horses).
И мен ме боли да кажа, но и книгата е същата.
Едни дъъъълги чатове на всеки с всеки, даже се чудех как ще го заснемат?!
Следващата е по-интересна, държа ме доста на нокти.

Иначе аз изгледах първи сезон на Наследници, тук в темата четох добри отзиви.
Обаче не е мойто /както се казва/.
Това семейство е болезнено сбъркано, едвам ги издържах.

Започнах най-после Историята на прислужницата, не знам защо толкова я отлагах.
За няколко дена преполових втори сезон  Simple Smile

# 69
За страйк предполагам имате предвид 6-ти сезон, последният. Ами не беше нищо особено, но като се замисля предните бяха по-добри, но и те са си средни като качество. Книгите не съм чел, но сигурно няма и да ги прочета, вече бягам далеч от книги с големи обеми за малко действие.

# 70
Книгата беше значително по-интересна от сериала. В чатовете имаше много улики и интересното в тях е да се сетим кой кой е. Също имаше дълго изграждане (на нивото на напрежението и взаимоотношенията между персонажите) до конвенцията, където всички са с маски. Беше нещо като сюблимен момент, докато в сериала е едно нищо.

Аз се дразнех от нацистите, но е хубаво да има още един заподозрян. Същото се отнася за педофилската история.

В книгата има няколко сюжетни линии повече, отколкото в сериала. Включително със Страйк и новата му приятелка, както и с мъжа на Шарлот. Той й дава доказателства, че съпругът й изтезава децата си, което тя използва срещу него и въпреки това иска споделено попечителство, защото й е все едно дали децата й ще бъдат нещастни - просто иска да извлече изгода от ситуацията. Което за пореден път идва да покаже, че Шарлот е боклук (съчувствам й за депресията, но няма извинение в този случай).

Бившата приятелка, която обвинява Иди в плагиатство е хипохондричка и няма основание - обвиненията й са глупост, докато в сериала този момент увисва.

Убиецът участва по-активно - появява се в няколко сцени и общува с другите персонажи, а не само само за 1-2 минути, като тук.
Парализираното момче е истински персонаж - участва в събитията и смъртта му е шокираща, докато тук и той беше едно нищо.

Някои от тези неща ги бях писала и преди. Съгласна съм напълно, че сериалът не е добре направен.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 15:03 от pppqqq

# 71
За страйк предполагам имате предвид 6-ти сезон, последният. Ами не беше нищо особено, но като се замисля предните бяха по-добри, но и те са си средни като качество. Книгите не съм чел, но сигурно няма и да ги прочета, вече бягам далеч от книги с големи обеми за малко действие.

Книгите са хубави, аз ги имам всички и след като ги прочетох изгледах сериала. С нетърпение очаквах новия сезон, но и аз останах леко разочарована...

Аз искам да препоръчам "Комисар Рекс" (всичките му версии - австрийска, италианска и канадска). Навремето този сериал беше първия детективски/криминален, който гледах по ТВ преди много години (след това станах запален фен на детективски/криминални сериали и почти няма такива, които да не съм гледала), когато бях съвсем малка (около 6-7 годинки) и до ден днешен си остава един от любимите ми. Само че, тогава все още съществуваше само австрийската версия, а преди 1-2 години понеже сега все го въртят по Кино Нова, открих, че има и италианска версия, която всъщност е продължение на австрийската. Много харесвам и канадската версия, която е "Хъдзън и Рекс". Радвам се, че няма американска версия, защото само са щели да опорочат хубавия сериал, но и се учудвам как така при положение, че ни заливат с криминални сериали са пропуснали да направят и такъв за кучето детектив. Smiley 

Друг сериал (отново европейски, но този път френски), който гледах наскоро, и от който съм възхитена е "Фалко". Отново интересна/оригинална идея за сериал, непокварена (поне все още) от американците. Сериал, който не е с щастлив край, а с такъв, който е близък до истинския живот.

Наистина европейското кино и европейските сериали нямат равна. Heart

Ако някой реши да ми препоръча друг европейски сериал подобен на "Комисар Рекс" и "Фалко", с удоволствие ще го изгледам, стига да го дават по тв или да го има наличен по торентите с английски субтитри, ако е на език, който не знам.

# 72
Фалко - и френската и американската версия са римейк на немския сериал Der letzte Bulle. Леле, колко харесвах Хенинг Баум!

# 73
  • Галифрей
Mermand - Да “ Комисар Рекс” е готин аз харесвам няколко сезона. Аз наскоро бях гледала пак след толкова години ( не всички сезони) имаше няколко доста мрачни епизоди особено в началото. Така и не разбрах какво стана с Алекс вторият собственик.
А Канадската версия “ Хъдсън и Рекс” е по лек и сладък сериал ❤  и на мен ми харесва.
Не се сещам за подобен европейски сериал. Ако е такъв тип комедия,криминален с мистерия има. Аз обичам да ги гледам като ям 😁 Британските сериали. Случаите на Поаро класика.

# 74
Mermand - Да “ Комисар Рекс” е готин аз харесвам няколко сезона. Аз наскоро бях гледала пак след толкова години ( не всички сезони) имаше няколко доста мрачни епизоди особено в началото. Така и не разбрах какво стана с Алекс вторият собственик.
А Канадската версия “ Хъдсън и Рекс” е по лек и сладък сериал ❤  и на мен ми харесва.
Не се сещам за подобен европейски сериал. Ако е такъв тип комедия,криминален с мистерия има. Аз обичам да ги гледам като ям 😁 Британските сериали. Случаите на Поаро класика.

За Алекс имам спомен, че влезе в някаква кола, в която беше заложена бомба. Беше бледо зелена или синя. А Рекс стоеше и го гледаше. Тъжен епизод беше.

И на мен ми е любим сериал, както и Кобра 11 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт