Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 46

• 37 952
  • 730
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Супер, така обичам сериали с много сезони и накуп да ги гледам.

# 106
На мен този сериал не ми допадна. Нито ме грабна, нито някак си схванах идеята. Тоест аз я схванах, но просто не беше моето. Зловеща тематика, поднесено по начин, който не ми хареса. Не е моят. Финала се вписа, но някак си не отиваше на атмосферата.

# 107
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Аз пък вече нямам толерантност към сериали с много сезони,както беше модата до преди няколко години.
Сега предпочитам такива с 1 или 2 сезона,до 8-10 еп на сезон.

Just one look / Netflix - 4 еп,полски по книга на Кобан
Интересен е,за разлика от повечето мини сериали по негови творби.

# 108
  • София
Аз много рядко си откривам уникален сериал и когато намеря такъв искам да е възможно най- дълъг.

# 109
Здравейте!
 Изтеглих  Модилиани, но не намирам български субтитри.
Филмът е от 2004г. , би трябвало да излиза някъде преведен.
Бихте ли ме насочили?

# 110
Аз пък вече нямам толерантност към сериали с много сезони,както беше модата до преди няколко години.
Сега предпочитам такива с 1 или 2 сезона,до 8-10 еп на сезон.

Just one look / Netflix - 4 еп,полски по книга на Кобан
Интересен е,за разлика от повечето мини сериали по негови творби.
И от мен глас за Just one look,станах голям фен на полските сериали и филми.

# 111
Мен пък ме дразнят кратките сериали.
Ако е с много сезони, макар да са кратки, пак горе-долу добре, но ако е един-два сезона по около десетина епизода, не го и започвам.

# 112
  • Bayern
Здравейте!
 Изтеглих  Модилиани, но не намирам български субтитри.
Филмът е от 2004г. , би трябвало да излиза някъде преведен.
Бихте ли ме насочили?

Тук може да се гледа онлайн с бг суб.
https://filmi123.club/113043/modiliani

# 113
  • Бургас
В кратките сериали обикновено историята е хронологична. При дългите - всеки епизод си е за себе си. Е, може да има някаква линия, която продължива през целия сезон, но обикновено всеки епизод си има завършек (като криминалните). Вече не е финансово рентабилно да се снимат дълги сезони от 20+ епизоди.

# 114
Не е така, аз почти не гледам епизодични сериали - т.е. гледам такива, само ако са криминални.

Този месец приключих един китайски, който беше с 54 епизода (по около час всеки) и си беше една история. Даже малко прекаляваха, защото имаше епизоди в които двама души си приказват (имам предвид един и същи разговор и част от него продължава в следващия епизод).
Мисля сега да си намеря някакъв подобен.

Миналата година гледах текущ сериал по Рамаяна (индийски), над 150 епизода и не го догледах (спрях около празниците), защото не беше приключил и трябваше да чакам седмица за седмица за епизоди ( тези дни ще проверя дали са стигнали до финала и може да си го догледам).

От западните, които гледам в момента - да, Severance е с кратки сезони, но ще бъдат поне три. И е изцяло свързана история.

# 115
Изгледах The Crow Girl - много добър, хареса ми!

Дайте идея за подобен? Много ще съм ви благодарна Simple Smile

# 116
  • София
Миж, от скандинавската тема End of Summer, жесток, точно него гледах след The Grow Girl.
https://www.imdb.com/title/tt21191810/

# 117
Миж, от скандинавската тема End of Summer, жесток, точно него гледах след The Grow Girl.
https://www.imdb.com/title/tt21191810/

Страхотно! Благодаря, Иля Heart

# 118
  • Бургас
pppqqq, аз говорех за западните сериали. Индийски, корейски, китайски, турски не ги броя. За тах си важат отделни правила да техните се пазари.

# 119
И от западните гледам само такива с единна история (изключвам криминалните). Ето, например Slow horses и One piece (и на двата ще излязат нови сезони през годината).
При първият един сезон е един случай, а при Уан пийс има арки, но като цяло всичко е свързано (връщат се персонажи от предишни арки, неща, които са се случили в миналото имат огромно значение по-късно и т.н.).
Ако не го прецакат от Нетфликс, може да има и десет сезона (въпреки че не виждам как ще стане, защото актьорите ще остареят - трябва да ги подмладяват с ИИ).
П.п. Сега видях в една статия, че Уан пийс 2 вероятно ще бъде излъчен през 26-та, въпреки че сезонът е заснет (официално потвърдено) и първоначално твърдяха, че ще го пуснат тази година.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 21:00 от pppqqq

Общи условия

Активация на акаунт