Пролетно слънце и много витамин Д в НЕМСКАТА тема / 252

• 24 443
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
  • Немция
Дюселдорф не е само център, има и покрайнини, които със сигурност ще са по-спокойни и с по-"еднородно' население, но ще има и своята цена.
Разузнайте града извън центъра. Нямам лошо впечатление от града, без да го познавам в детайли. Има приятни квартали със зеленина, на пръв поглед.

За живот с дете бих препоръчала малки градове в близост до по-големи, стига да сте мобилни(с коли) и двамата.

# 46
Ние избрахме центъра с идеята да има от всичко по много т.е. да си осигурим избор на една ръка разстояние, но явно и ние ще забегнем в покрайнините.

# 47
  • Germany
Не е ли така във всеки център на европейски град 🙄 Поне в по-големите градове си е така.

# 48
А не беше така в немските . И то не с малко разлика от сега.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 09:40 от bella-ciao

# 49
От Дюселдорф и моите впечатления са такива, но с уговорката, че видях само района около гарата - връщахме се от концерт в Гелзенкирхен и там трябваше да се прекачим на друг влак. А той във всички немски градове изглежда по един и същи начин - дюнерджийници и т.н, знаете какво имам предвид.
Бих препоръчала Бавария, ако не бяха космическите цени на наемите. Щом работите хоум офис, бихте могли да наемете нещо на що-годе нормална цена, но далеч от цивилизацията. Но, ако имате деца, които ходят на училище, нещата се усложняват.

# 50
  • Немция
Ние бяхме в Дюселдорф тази неделя - в централна част и не споделям усещане за мръсотия и упадналост, хората по улиците си бяха съвсем у ред Grin..
Били сме неведнъж там за по 1 ден, тоест впечатленията ми са като на гост на града.
В района на гарата не сме били.
Отскочихме до покрайнините на града с определена цел, беше приятно, отделно и хубавото време ни зареди позитивно.

От район до район има разлики.
Но за живеене със семейство бих избягвала централна част на града, бих търсила спокойствие, зеленина - но ние сме се променили в това отношение, други са ни приоритетите вече.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 22:49 от Бибит

# 51
Продължаваме да правим проучване и наистина за сега най-много ни допада Бавария на статистика и снимки градчетата около Мюнхен до 50 км от центъра на града. Ще направим екскурзия до там за седмица и ще видим как е усещането. Иначе наистина е скъпичко, но ако това отговаря на комфорт и доцра среда за детето, сем съгласни да идем.Има ли мамита живеещи там? Доволни ли сте, има ли прекалено много сърдити немци? Иначе в момента сме близо до гарата в Дюселдорф.

# 52
Да няма чужденци, да няма немци... май държавата сте сбъркали. Wink
Ако иска човек да се възползва от предимствата на големия град, 50 км са ужасно много, че даже и 10-15 са много. Едва ли ще сколасва и веднъж месечно да ходи до центъра като го завърти ежедневието.

В повечето немски градове районите около гарите са No Mouth. При нас не толкова, защото точно отсреща е входът на зоологическата градина (имаме си бебе бяло мече, от утре ще може да се гледа от посетители; очакват се тълпи Grin) и някак се облагородява малко районът.

# 53
Районите около гарите на големите градове са си рискови по принцип, с определен неприятен контингент. Дори за кратък престой е добре да се избягват.

Обикновено кварталите в периферията с добри транспортни връзки, също малките градчета или големите селца близо до големи градове предлагат по-добро качество на живот за семейства с деца.

# 54
  • Am Dorf (BB)
Не бих залагала на хоум офис доживот и установяване на семейството на място, което не е в близост до работата (близост=разстояние, което си готов да минаваш всеки ден). Големите концерни започват да връщат служителите по офисите. Не един и двама познавам, които работят в Баден-Вюртемберг, но живеят в Хамбург, на Зюлт или просто в Шварцвалд в огромна къща, която иначе няма как да си позволиш в цивилизацията. Ако си незаменим кадър или си с мега търсена специалност, сигурно е по-леко със смяната на работа, ако изведнъж вече не се предлага хоум офис, не зная. Моята прогноза е, че хора като гореспоменатите ми познати, ще изгорят от премахването на хоум офис и ще се наложи да вземат трудни решения.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 19:49 от tan_nia

# 55
Аз бих препоръчала Бавария, но съм силно пристрастна, Мюнхен ми е втори дом над 10 години вече. Да, наемите са скъпи, но за сметка на това има спокойствие и добър стандарт на живот, ние сме с малко дете и не мога да си представя да се преместим.

Продължаваме да правим проучване и наистина за сега най-много ни допада Бавария на статистика и снимки градчетата около Мюнхен до 50 км от центъра на града. Ще направим екскурзия до там за седмица и ще видим как е усещането. Иначе наистина е скъпичко, но ако това отговаря на комфорт и доцра среда за детето, сем съгласни да идем.Има ли мамита живеещи там? Доволни ли сте, има ли прекалено много сърдити немци? Иначе в момента сме близо до гарата в Дюселдорф.

# 56
Какво се разбира под спокойствие?

# 57
Ох, не ме линчувайте, но Байерн колкото и да е красива и богата провинция е населена с едни от най-закостенелите хора, които някога съм преживявала. Радост от живота там няма или не в този лек, лежерен и пълен с удоволствия смисъл.
Разбира се, всичко е субективно и въпрос на лични възприятия. Байерн не е Мюнхен, да не го забравяме. Байерн е едно много хубаво място, което те натиска с някакви порядки, обичаи и Drindl-и, там, където си броим хлебчетата, които ще закусим, ядем си нашите салати на грил партита и гледаме странно хора на възраст с жълти якета.
На мен на хоумофиса проблема ми е социализацията и езика. Ако и двамата това работите как си представяте, че ще срещате нови хора и ще се запознавате?
Успех в избора!

Някой тук преди време тъгуваше за района на Бодензее. Имате ли препоръки за места за отсядане?

# 58
  • Germany
Di Soleil 🤣
Аз по принцип не искам да се местя (не и в Германия), но ако много ми се помолят и ме поканят мило (и безплатно) бих живяла във Фюсен. Ей така да си лежа покрай някое езеро,  да си гледам планините и пеша да ходя до Австрия😉
Меерсбург препоръчвам до Бодензеето. Много е сладичко, малко пенсионерско, но по очарователен начин.

# 59
Ай ся сърдити били Wink аз лично толкова нацупени физиономии като по българските улици, не съм виждала в друга държава.
За град като Мюнхен 50км не е толкова далече. Само да се има предвид, че задръстването на Мюнхен в пиков час също започва горе-долу на 50км от центъра Joy

Общи условия

Активация на акаунт