Пролетно слънце и много витамин Д в НЕМСКАТА тема / 252

• 24 012
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
Е, айде не е известен. Вски 8 ми март получаваме или на входа или на бюрото по едно цвете. Днес ще се размина без това цвете защото е събота . Но пък получих билет за концерт Simple Smile
Честит празник и весел ден и от мен!
При нас няма такова нещо.

В Мюнхен е същото. Колежките германки винаги гледат странно на поздрав за 8ми март.

# 31
Добро утро и дано да сте специални на всеки един обикновен ден!
В нашия Кауфланд даваха по една розчка на жените. Никога никой не ме е поздравявал за 8 март. Хората си имат Muttertag. Знаят за съществуването на международен ден на жената, но не е нещо, което празнуват. С цветя се движеха масово руснаци и мъже с друг произход (разпознават се).

# 32
Пипи и аз набрах вчера такава копривка, но не бях подготвена за бране, а за разходка. В резултат имам наготвена прясна коприва и напарени пръсти Simple Smile

# 33
А как разбирате каква коприва да берете? Аз съм брала само веднъж и не се оказа правилната (нито пареше на пръстите, нито беше вкусна). А много обичам копривена супа. Правя си като заместител спаначена, но не е същото.

# 34
може да си брала Lemon balm (Zitronenmelisse) или има едни други с подобни листа май им викаха бабини зъби. Цъфтят бяло или лилаво леко наподобява копривата .

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 15:02 от bella-ciao

# 35
мама-ени,
на мен копривата ми мирише на "коприва" някак си, но първо виждам т.нар. "бодилчета"-власинки отдолу под листата и стъблото. Така я познавам.

# 36
Това е при вече старата коприва.

# 37
Ени, брала си Taubnessel може би. Истинската коприва е с по-остри и набръчкани листенца. И най-сигурния признак, щом не пари - фалшива е.

# 38
на това ние викахме бабини зъби навремето , когато събирахме цветя по поляните Simple Smile https://de.wikipedia.org/wiki/Taubnesseln
 цъфти и бяло и може да се обърка с коприва.
Гледам сега едно повторение на Küchenschlacht и си имаше поздрави за 8 ми март и спец. меню готвиха за празника. Не е като да не го знаят празника Simple Smile Че се почувствах малко като работеща на странно място.

# 39
Бабини зъби няма как да се обърка с коприва. Ето я копривата.

# 40
При нас в Пловдив пък наричаме бабини зъби един бодил, който често пука гумите на велосипедите. Изглежда като топче с бодли.

# 41
Да не е репей ? растението май е вариация на тукашното рабарбер . 
Или пък магарешки бодил.
А наскоро гледах едно азиатско ястие със сготвени морски краставици  , от онези покрай плажовете и по дюните, които като узреят и ги откъснеш пръскат лятив за очите сок . Ние какви битки сме водили по морето с тези краставици, а сега ги видях в китайска манджа.
Pippi_ с дърта коприва ги бъркат.

# 42
  • Немция
Тази непареща коприва я знам като "мъртва коприва".

Бабини зъби ми излиза като съвсем друго растение, вид Dorn.
Може би като посоченото от мама Ени.

# 43
Здравейте,
Преместихме се наскоро в Дюселдорф, обаче не ни харесва им прекалено много бездомни и цветни емигранти, кой знае от кой части на света. Изключително мръсно и занемарено изключително неблагоприятно за отглеждане на деца. (в момента живеем в центъра) Реално съпругът ми скоро ще е изцяло хоум офис и може да си изберем къде и да е в Германия и да се преместим там. В момента търсим места подходящи за бели семейства. Ясно, че за всеки е относително, но приемам всякакви идеи. Двамата сме с висше образование и работим по специалността изцяло от вкъщи. Дали Баден или Байерн са по-подходящи?

# 44
Пътувайте по-често и ще "усетити" къде е вашето място.

Общи условия

Активация на акаунт