Пролетно слънце и много витамин Д в НЕМСКАТА тема / 252

• 24 482
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
Наскоро изкарахме един уикенд в Бад Фюсинг, Бавария. Малко, курортно градче с минерални води, малко жители и никаква лудница. Мисля, споделях за него в предишната тема. На такова място бих живяла. Инак, най- най-любимо място в Бавария ми е Кралското езеро и околностите около него.
За Меерсбург в Баден Вюртемберг още един глас от мен.

# 61
  • в сърцето на един мъж...
Абе от Мюнхен до Мюнхен си има разлика Simple Smile Аз около мен сърдити и невъзпитани хора не виждам, ама това ще да е понеже живея от 20 години тук. Е, по центъра ги има, ама то това е нормално. Ако се местя, бих се преместила в Италия. Тук в Германия трудно. Не знам къде е тая част, в която някой си яде само неговата си салата, броят си хлебчетата и се държат кофти, но аз до сега такова нещо не съм преживявала. А колкото намусени и криви хора съм видяла в България, тук едва ли ми се събират за 20 години сумарно. Всеки си има неговите си субективни и обективни преживявания и сам трябва да си прецени.

# 62
Di Soleil 🤣
Аз по принцип не искам да се местя (не и в Германия), но ако много ми се помолят и ме поканят мило (и безплатно) бих живяла във Фюсен. Ей така да си лежа покрай някое езеро,  да си гледам планините и пеша да ходя до Австрия😉
Меерсбург препоръчвам до Бодензеето. Много е сладичко, малко пенсионерско, но по очарователен начин.
Значи минахме през това Фюсен веднъж..красива околия, но...това не е за мен. Обожавам природа, но да съм на почивка. В ежедневието така да се забия в такива заспали селца, градчета е абсурсд. Или може би не съм остаряла достатъчно.

# 63
Не знам кой го вкара това за сърдити и намусени, но не съм аз. Хората са си най-нормални, усмихнати и приветливи и нещата се ограничават до там. Не може да се обясни самото усещане. За Bayrische Schwaben говоря и за това казвам, че Байерн не е само Мюнхен. При всички положения човек или трябва да поживее някъде преди да избере (което е много трудно на практика) или да приеме и живее с избора си.

# 64
  • Germany
А Рейна и аз така, но просто хипотетично 😉
Аз и вярвам на Di Soleil, звучи ми логично. В Мюнхен е различно, международно и не се усеща, но и аз имам познати “стари” баварци, които имат едно леко надменно отношение към хората, като цяло.

# 65
  • в сърцето на един мъж...
Не знам, всеки си говори от неговия личен опит. На мен хората, които най-много са ми помогнали да се адаптирам са точно баварци.

# 66
Ако сега трябва да избирам къде да живея бих търсила близост до летище. Не бих живяла около Мюнхен предвид цените на имотите. Иначе това ми е един от любимите градове. Около Бодензее е много хубаво, но не Констанц където е също много хубаво, но много скъпо, но има много хубави градчета.

# 67
Гея, за Италия сме на едно мнение. Другата държава, в която бих живяла е Австрия. Обожавам я, чувствам се като у дома си там.
Относно поведението на местните, не обичам да генерализирам и обобщавам. Криви хора има навсякъде. Един от съседите ни, чист местен е, е такъв тежък темерут, че мога да го сравня единствено с един мой комшия в България.
С впечатления съм, че местните са добре възпитани, учтиви и готови да помогнат. Имат, според мен, и някои отрицателни черти, но ние българите, също не сме умили зората, нали?. Grin

# 68
  • Berlin
По повод заглавието на темата - днес обух домашните пантофи. Студено е.Satisfied Вит. Д пък приемах допълнително като добавка и установих, че започва да ми се вие свят. Спра ли го, няма го това нещо. Скоро не съм пробвала пак, да проверя дали ще се появи, не съм такъв мазохист.

# 69
Има свестни хора на всякъде. Тази дискусия тук ми се вижда доста безполезна. В Германия има разкошни места, както и в Италия, както и къде ли не . Човек не живее на всяко красиво място, което му попадне пред очите. Човек живее където си живее.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 08:57 от bella-ciao

# 70
обикновено на 10-12 км от центъра на големите градове има много хубави квартали, с къщи или ниски блокчета с двор, с бан, убан.  По-често няма чужденци, защото всички социални жилища са в самия голям град. Така че местете се където искате, но далеч от център, гара и летище. На юг в Байерн, Баден В., Саарбрюкен има много повече слънчеви дни и почивни дни.

# 71
Много благодаря за всички отговори, момичета. Заминаваме за 1 седмица в Байерн за да получим районите и бъдещето преместване 😊

# 72
Хората все повече избягват големите градове. Пример е Мюнхен последните 6 год, особено след Ковид-а, от приятен град се превърна в голямо богато, вече и неподдържано село (не че преди това не беше, ама поне управлението и икономиката му работеха). Този вирус нещо ги извади от строя и показа истинското лице на баварците, което е доста странно да се обясни.
Градът като цяло е много бита карта в следващото десетилетие, такава очевадна разлика между ултра богати и все повече явно обедняващо работещо население е невиждано досега. Голям % пенсионери дори и 70 годишни, работят в магазини, за да могат да си покриват месечните разходи. Чува се оттук оттам че градът ще се превръща в нов свят разделен в 2 икономически посоки....., което хич не звучи добре.
Семействата с деца масово напускат, високите наеми и лошото управление им прави услуга да си намерят по-добро място за живеене. Няколко познати семейства с добри професионални позиции се преместиха в Аугсбург и са изключително доволни. Също така за Ландсхут се чуват добри отзиви.

Баден Вюртенберг е по-добрата провинция според мен, най-вече защото към хората чужденци има нормално отношение. Такова в Бавария имаше преди години, но вече липсва или се случва все по-рядко.
В Бавария става за туризъм, много има какво да предложат Nature Mount FujiNature TentNature Snowflake!

gigato2 - разходете се до Розенхайм, заслужава си да се види, много хубав малък град. Също около М. - Пойнг, Garhing, южните квартали на града са добри. Успех!
p.s. имигрантите които споменахте са навсякъде.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 16:48 от Biskara

# 73
Здравейте Simple Smile
Идвам с молба за помощ..
Ще пътувам за три дни служебно до Германия и искам да закупя на сина ми кутия с футболни карти на Topps.
Конкретно търся тази - Time to Shine Tin 4.
Дали случайно можете да ме упътите в кои магазини се продават? Поне да знам къде да търся, ако ми остане време... Ще ви бъда много благодарна!

# 74
  • Deutschland/HE
Да го поръчаш през Амазон и доставка до офиса? На доста места ми дава, че не е налично.

Общи условия

Активация на акаунт