Пролетно слънце и много витамин Д в НЕМСКАТА тема / 252

• 25 793
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • в сърцето на един мъж...
Бибит, не знам, явно е силен аргумент, защото от години е така.
Мьос, то май всички живеем само за това Simple Smile

# 616
По АРД снощи друго казаха: първо било заради реколтата, а сега заради Pfingsten ваканцията. Не мога да разбера защо 14 провинции са длъжни да се съобразят с 2. Като не им харесва, променят и толкова. 2030 не знам, дали ще имам още ученик.
Да уточня, че независимо кога са ваканциите, авиокомпаниите точно тогава увеличават цените, съобразяват се с тях. Grinning

# 617
е, момичета, толкова е просто. Докато другите провинции взимат финансова помощ от тези 2  провинции , ще се съобразяват с тях.

# 618
е, момичета, толкова е просто. Докато другите провинции взимат финансова помощ от тези 2  провинции , ще се съобразяват с тях.
Дай статистика, моля те.

# 619
е, момичета, толкова е просто. Докато другите провинции взимат финансова помощ от тези 2  провинции , ще се съобразяват с тях.
Дай статистика, моля те.

Е каква статистика - Байерн плаща най-много от т.нар. Länderfinanzausgleich

И по провинции го има разбито, та докато от тук се издържат останалите провинции, ще се съобразяват с Байерн.

# 620
е, момичета, толкова е просто. Докато другите провинции взимат финансова помощ от тези 2  провинции , ще се съобразяват с тях.
Дай статистика, моля те.

Е каква статистика - Байерн плаща най-много от т.нар. Länderfinanzausgleich

И по провинции го има разбито, та докато от тук се издържат останалите провинции, ще се съобразяват с Байерн.
Тук пише, че даващите провинции са: Бавария, Баден-Вютемберг, Хесен, Хамбург и Рейнланд:  Geberländer waren dabei wie auch im Vorjahr Bayern, Baden-Württemberg, Hessen, Hamburg und Rheinland. Аз като живуща в даваща в зелено, а не получаваща провинция мога ли сега да искам да се промени ваканцията или да си трая? Хесен като Бавария само е давала, нищо не е получавала никога, видно е от табелата. Не ми отговаряйте, ясно е, че нищо няма да се промени.

# 621
  • Berlin
И аз чакам момента, когато няма да се съобразяваме с ваканциите, но пък тогава децата няма да са с нас (хем се надявам на това, хем ми става малко тъжно вече). Имаме още време, де.

# 622
Като гледам баварският дял за даване е най-голям. Така че явно тяхната дума натежава. Не случайно от години искат да си се отделят Simple Smile Като гледам мораво-зеления цвят явно им дава най-големи права.

# 623
  • Немция
Тогава по тази логика тези, които са най-зле, нямат никаква дума. Smile
Като цяло трябва да има взаимно съобразяване, а не да си мерят това-онова.
НРВ пък са най-многобройни, в такъв случай милиони са прецакани с ваканцията. Laughing

Abs, отлитането на децата от гнездото е друга тема, ходенето на по-изгодни почивки ще го компенсира донякъде. Grin

# 624
Бибит, нямам идея каква е логиката Simple Smile В случая имаме такъв вариант за ваканция и прецаквация от авиокомпаниите, защото няма значение къде сме, във време на ваканция, цените са двойни и тройни.

# 625
Те са и най-големи на площ Simple Smile

# 626
Дени-мени, то и в ЕУ е така. Бг е член, но само на хартия, друг нарежда, какво и как да става. Който плаща, поръчва музиката. Нищо де, живота си върви .

# 627
  • Deutschland/HE
Хайде да не обръщаме темата на София срещу провинция, Бавария срещу другите.

П.П. Снощи се чухме с приятелите ни, които пътуваха с кола. Оплакаха се от огромни задръствания в Унгария и Румъния, на Дунав мост до Русе са чакали над един час, заради ремонт на едното платно. От Сегед до Русе са го направили единадесет часа.

# 628
Ааа, аз нямам намерение да защитавам Бавария Simple Smile
Да, за съжаление на Русе е безумно, едното платно е изкъртено, минава се в определен порядък, отделно голямата щуротия е, че са събрали три платна в едно и влизат и коли и камиони заедно. Безумно е Sad

# 629
  • Германия
Когато пътуваме с кола до Бг обикновено на отиване го взимаме на веднъж,но на връщане е по- тегаво и спим в Словения! Намерих страхотно селце почти на магистралата ,веднага след Хърватия,където има термета и е наистина супер! Animal Fish
Ще споделиш ли къде е това? Предстои ни шофиране до Хърватия и искам да имам " хуманни" места за почивка

Общи условия

Активация на акаунт