Пролетно слънце и много витамин Д в НЕМСКАТА тема / 252

• 25 791
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Пепеляшка, Terme Čatež Slovenia е термето,а селото ,където спахме се казва Brežice. Много мъничко и приятно! Flowers Hibiscus

# 631
O no! Много им била ваканцията на децата . https://www.zeit.de/familie/2025-07/kinderbetreuung-ferien-kuerz … gsungerechtigkeit
Тези съвсем се побъркаха. Явно като стигне човек до политиката и си загубва връзката с реалността.

# 632
O no! Много им била ваканцията на децата . https://www.zeit.de/familie/2025-07/kinderbetreuung-ferien-kuerz … gsungerechtigkeit
Тези съвсем се побъркаха. Явно като стигне човек до политиката и си загубва връзката с реалността.
Те понеже няма как да осигурят на родителите повече отпуск и за това се захващат за ваканцията, защото една от големите несправедливости и е ваканцията и отпуската на родителите.

# 633
  • Немция
Не виждам цялата статия, не разбирам кой го е предложил и доколко сериозно е поставен въпросът.
Не вярвам да се съкрати лятната ваканция, абсурд.

# 634
А защо пък точно лятната ваканция да е проблем? През останалите също трябва някой да дундурка децата. При нас има още 8 седмици други ваканции.

Имам по-добри идеи. Като например да забранят ражданията и да внасят големи хора. Така няма да трябва да разхищават пари за тези малки досадници (издръжка на детски градини и училища, детски надбавки, здравни застраховки, болнични... ехе, що милиарди ще спестят). Май съм готова за политик. Grin Или съм слънчасала...

# 635
А вчера и днес по новините: Раждаемостта пада. Ами пада, то ние едва успяваме на работа да се разберем, кой кога да почива с учениците с 6 седмици ваканция, представям си с 3.

# 636
  • в сърцето на един мъж...
Като вземат да управляват политици без деца и се появяват такива безумия...

# 637
  • Немция
Малкото ми момче редовно отброява колко остава до края на някоя ваканция.
Днес пак се изказа, че до края на лятната ваканция оставали 5 седмици и половина. Laughing Забранихме му повече да отброява времето. Smile

# 638
Има такива хора Бибит. Може да не е свързано с ваканциите. Не може да го спрете да си е себе си.

# 639
  • Немция
Белла, не очаквам, че ще го променим.
Това го коментираме от години вече.
На брат си днес също му каза, че оставали още около 70 години живот. Grin След 50 щял да е пенсионер. Grin
Хем се смеем, хем.. не е особено смешно.

# 640
Това си е негов живот и на него не му тежи. Околните да се орпавят и ако може да не го карат да се чувства виновен или неудобно какъвто си е . Според мен. И аз имам един такъв в къщата и това е големия. Както Монк казва "Es ist eine Gabe und ein Fluch"  . Аз понеже нищо не броя и ме обърква страхотно, но пък страшно профитирам в административни и счетоводни вид работи .

# 641
Само за "колко години живот ти остават" бих предупредила, че не е хубаво да се казва. Но предполагам, вие сте го направили. Другото се подминава.

# 642
  • Немция
Спокойно, смеем се, не го приемаме много сериозно. Ясно е, че се търси ефект с тези думи. Няма как въобще да не го коментираме.
С началото на ваканциите редовно се отчита и кога наближава края им. Grin

# 643
Гея не били бездетните политици. Уж родителите го искали https://www.tagesschau.de/inland/schulferien-betreuung-100.html  А децата ? Аз съм наблюдавала как се изнервят уморени деца и колко имат нужда малко от почивка и за мен тези чести и кратки ваканции са идеални. Може обаче по-евтиното да е целта.
Егоистично  - каквито и глупости да измислят мен няма да ме хване.

# 644
  • в сърцето на един мъж...
Слушах вчера по радиото - понеже нямало на самотните родители кой да помага, за да организират отглеждането на децата. А не може ли да се инвестира в места, които да се занимават с децата, центрове, лагери??? Ами да намаляваме ваканциите...
Някои хора изобщо не обмислят добре какво искат и как го искат.

Общи условия

Активация на акаунт