Пролетно слънце и много витамин Д в НЕМСКАТА тема / 252

• 25 825
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • Немция
Да, избягвам да ям семки вече, заради венците. А ако се случи да чопля, чистя после с конеца за зъби.

В турските магазини предлагат семки и с малко сол- пише го на опаковката. Или безсолни.

# 496
Не чоплете семки със зъби бе хора. Ще ви се нащърбят зъбите от стискането на ръбовете им. И в семейството на моите родители беше традиция това и моите зъби се бяха вдлъбнали. Запълниха ми ги и от тогава не чопля семки. Купувам обелени, запичам и слагам в салати.

Di Soleil,  ние вече имаме една машина за сладолед на Кларщайн с компресор. Тази е без, но рекламните снимки бяха толкова съблазнителни, че реших да я пробваме. Машините за сладолед с компресор на Aldi също са добри, опитвала съм сладолед и от тях.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 18:59 от мама-ени

# 497
мама-ени, то кефа на чопленето на семки е точно да си ги цъкнеш със зъбите Laughing
Аз също напоследък ги чупя между пръстите и хапвам ядката, поради многобройни зъбни проблемации.
В жегите трудно издържам и се моля за дъжд! И завиждам на хората, които могат да работят онлайн.
Правил ли си е някой Parodontosebehandlung? Как протича, какво точно правят - ще се радвам ако някой знае, да сподели.
И един въпрос - поръчвате ли от I Herb и за колко време идват поръчките ви? Поръчах разни нещица от там и се притеснявам дали ще дойдат до отпуската ни, на 12.07.

# 498
  • Berlin
На мен ми предстои, казаха ми, че било като почистване, ама по-дълбоко и по-обстойно. Хубавото е, че касата ми го пое. Не си спомням обаче колко пъти ще ходя. Засега имам два часа насрочени другата седмица.
Аз поръчвам редовно от iHerb, сравнително бързо идват по принцип. Би трябвало да дойдат.

# 499
  • Germany
Pippi, аз поръчвам редовно от Iherb. Последната ми поръчка дойде много бързо, за около седмица. Обикновено идват за около 2 седмици, с Hermes.
Много искам сладоледената Нинджа, но понеже е хит в тик ток не я намалят, а е на редовна цена (а декември месец е била мноого по евтина). И съм се запънала, че ще чакам да я намалят, та ще ям здравословен сладолед на зима 🤣

# 500
Пеа, машините с предварително замразяване на контейнера от Лидл за 20 евро правят същото - замразяват докато бъркат, за да няма кристалчета. Та ако имаш място във фризера за тази съд взимай без угризения.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 20:18 от мама-ени

# 501
Аз провеждам лечение на пародонтоза. Почистването е по-дълбоко, влизат под венеца и е с упойка. После те наблюдават. Ако всичко е наред, т.е. дръпването на венеца е спряло, нищо не се прави. Ако продължава да е много дълбоко, почистване на 3-6 месеца. Поема се от касата. Пия и пробиотици: Casida Dental Repair или Gum Periobalance. При мен е от стрес, липса на витамин D и други фактори, които не мога да избегна.

# 502
При мен лечението на пародонтозата беше с много добър ефект. Препоръчвам го с две ръце.

Вчера и днес бяха устните абитури. При тези екстремни температури не е весело изобщо. Приключи и номер 2, доволна съм.

# 503
  • Germany
Ени, ако ме питаш даже не ми трябва машина, но съм я “заплюла” тази Нинджа🫣  
Ужасна е тази жега, уж днес приключвала. Дано, защото нищо не ми се прави. Детето има класна тези дни и си носят вентилатори в училище 😆

# 504
  • Немция
Parodontosebehandlung не се ли прави рядко, на 2-3 години? През останалото време професионално почистване.
При мен дори след пародонтозна терапия някои зачервени ъгълчета на венците остават зачервени, няма пълно възстановяване.
Но като цяло изглежда добре, редовните грижи от няколко години насам се отплащат. Конци, четки за междузъбно пространство, вода за уста.
Открих за мен Mundspülung Listerine für Zahnfleisch, забелязах добър ефект в сравнение с други води. Веднъж на ден,  вечер преди лягане.

Моите ученици, а сигурно и вашите Smile, бяха само до 11:45 на училище. Големият имаше тези дни редовно часове на двора на сянка. Smile Но вече са оформени, нямат оценяване, още 1 седмица училище и приключват.
От утре са пак нормално, жегата си отива.

Мьос, браво на абитуриента!

# 505
През 5 години, мисля. Или през 4. И то се повтаря само ако има нужда.
До 12.30 бяха на училище. Още пишат класни нашите. Другата седмица в петък е Notenschluss.

# 506
Благодаря много за всички отзиви за парадонтозата. Надявам се поне малко да закрепя положението, при мен нещата са много, много зле. Но стига с тоя негативизъм, при мен заваля и разхлади! И дъга си имаме! Даже двойна. 😎

# 507
При мен професионалното почистване на зъбите оказа много положително влияние върху венците. Правя го веднъж годишно и след 6 месеца чистя само зъбен камък. Обмислям даже 2 пъти в годината да правя професионално почистване. Отделно конец, интердентална четка. Ще опитам и препоръчаната вода.
Семките ги спряхме категорично точно заради това нащърбяване. Те са такава краста, че не може да минеш само с една малка шепичка.
Колега има Нинджата, много е възхитен. На мен не ми допада самата концепция на производството с тези контейнери и часовете замразяване.  Децата и при нас имаха Hitzefrei и отпаднаха последните часове, а четвъртък и петък няма да са на училище заради абитурите.

# 508
  • Berlin
Аз, почти откакто сме в Германия, значи около 6-7г., ходя на почистване 2 пъти в годината, но аз много лесно образувам зъбен камък, въпреки всички грижи. Поне по-малко има да се чисти и по-бързо минава, когато ходя на 6м., иначе имам страх от зъболекар като цяло и всеки път ми е некомфортно, особено ако почиства някой не много внимателен. Един път се давех всеки път, когато пускаха водата. Чак ми стана кофти за човека заради мен.

# 509
Ох, да не ви плаша, но с възрастта се получава едно гадене при миене на зъбите и при чистене. Двама зъболекари/сестри вече ми потвърждават, че е възможно просто от днес за утре да стане. Само да ми докосват или натискат назад към последните зъби и веднага ми се повдига, чак ще повърна. Последния път се извинявах многократно, спирахме и пак започвахме … даже сама като ги мия ми се повдига.

Общи условия

Активация на акаунт