Пролетно слънце и много витамин Д в НЕМСКАТА тема / 252

• 25 829
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • Germany
Моето е 9 клас, преди няколко седмици ходиха на тридневен семинар в едно село. Носели са си водка и още някакъв алкохол (не разбрах какъв, защото бил прелят в бутилка от мин.вода). Вашите купонджии поне в контролирана среда ще пият, тези хубавци (и момичета, и момчета) след като заспали учителите се нафиркали. Аз засега съм спокойна, моето не харесва нищо, което не му е вкусно и не прави нищо под натиск, има си там особено мнение за всичко. Но всъщност само той и още едно спящо момче не са пили, всички други са се почерпили, разбира се не много, защото количеството е било малко.

# 481
При нас купонът за завършване на 10 клас миналата година беше на близко езеро с присъствие на класния, опция всеки да си грилне нещо (без да има опит в това) и явно с голямо количество бира (без някой да ни е питал). Синът ни се обади към 22 на баща си с думите "Тате, много съм пиян, ще дойдеш ли да ме вземеш", при което ние изтръпнахме, но реално не беше толкова зле. Беше изпил 3 бири и залиташе, та явно контрол е нямало никакъв, въпреки присъствието на учител.

Мьос, ще се пукна от смях. Кофите в автобуса за повръщане ли са били предвидени?

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 07:34 от мама-ени

# 482
ха ха много ми е забавно да ви чета, въпреки че имаме още много време докато стигнем до този момент като родители, повече в сравнение с изминалото време от нашия тийнейджърски период, ми е забавно да видя нещата и от родителската страна 🤭 с мъжът ми не сме имали пиянски изцепки, но пък винаги съм си мислела, че родителите ми са толкова задръстени, че наистина си мислят, че подобен тип активности не включват алкохол 😅 😅 😅 пък родителите ми са си били много наясно

# 483
  • Немция
То забавно, ама от гледна точка на родител може да ти се доплаче. Grin

Големият не ми е споменавал за алкохолни изпълнения на тазгодишните пътувания.
При съучениците, които са били в неговата стая, не е видял да се консумира алкохол(но са на по 15, 16 години). Единият път са били 6 момчета в една стая.
Съученик с турски произход е донесъл семки за чоплене. Smile
Играли карти и чоплели дружно семки. Sweat Smile

# 484
  • Deutschland/HE
Бибит, много харесват българските солети с пандата Simple Smile За всички събирания, екскурзии носят по един голям пакет Simple Smile

# 485
  • Немция
Не съм се сещала, моите деца по принцип са фенове на българските солети. Grinning

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 17:40 от Бибит

# 486
  • Deutschland/HE
Немските приятелчета също Simple Smile Харесват и българска баница, имам признание и от една сръбкиня, че моята гебаница е по-хубава от на майка и.

# 487
Бибит знам че консумират бретцели, ябълки или банани, някакви ригели, някакви крекери. На турнирите по тенис за младежите това се носи винаги за подкрепление. И напитките естествено. Но в тази жега бих наблегнала на големи количества вода, на големи купи леден само мъничко подсладен пунш , на кани много леден чай всякакви видове и на торби с кубчета лед ако има къде да се държи.
Дано съм помогнала. Вчера едни съседи с 3 мънички хлапета ни взеха ума , като в най-голямата жега цял ден , без прекъсване скачаха из двора, пищяха с децата и по тях, търпяха рев и хленч ... не се спряха  и като се поотпусна малко жегата и се позахладни в 19.30 се бяха навряли в къщата и изпозаспали . Е , честно по- ги разбирам италианците. В 12 всички се омитат от плажа и жегата, лек обяд, сиеста на хладно .. към 17 пак се размърдват и децата играят до късно вечер по хладното ... На мен вторя модел ми се струва по-логичен и по-лек и по-спокоен и по-малко изнервящ и слънчасващ. Просто споделям впечатление. Моите са големи магарета вече и няма да взимам опит Simple Smile

# 488
Аз съм пълен провал като бг-мама – детето не може да чопли семки! Confused Ако намеря хубави някъде, ще взема да наблегна над това толкова ценно умение. Бях купила едни, но са много дребни и само за кълнчета ги ползвам. То на тях пише Vogelfutter, де. Blush

В тази жега са много важни електролитите ако се пие много вода. Аз напъхвам във водата туй-онуй или директно смуча кристалчета сол.

# 489
Синьo ако се грижиш за интеграцията го научи да яде фишщебхен и нудели и да пие бира (майтап) .
Иначе с тези семки ще е неинтегриран .
Гледам да добавя къде е майтапа , че ще дойде морала с пръчката и поуките.

# 490
  • Немция
Как сте в горещините, мили съфорумки?
При нас се заоблачи и почна да прогърмява, вижда се краят на жегата.

Синьо, почвайте през ваканцията с чоплене на семки. Grinning Турските сортове са по-едри.

# 491
Блазе ви Бибит. При нас снощи валя порой за 10-15 минути, но веднага след това пак стана жега. От работата ни разрешиха хоумофис заради жегите, но у нас не е по-хладно и не се възползвам.
Току що дойде машината за Soffteis. Отивам да я пробвам.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 18:05 от мама-ени

# 492
  • Немция
Мина първият дъжд и птиците се разчуруликаха.

Мама-ени, ще се разхлади и при вас. Но не пречи да пробваш сладоледа. Simple Smile

Днес е премиерата на Jurassic World 4, моите момчета, заедно с приятел, задължително искаха да го гледат точно днес.
Ако някой го вълнува- обикновено момчетата са по тази тема.. Stuck Out Tongue

# 493
Блазе ви Бибит. При нас снощи валя порой за 10-15 минути, но веднага след това пак стана жега. От работата ни разрешиха хоумофис заради жегите, но у нас не е по-хладно и не се възползвам.
Току що дойде машината за Soffteis. Отивам да я пробвам.
Да ви е честита! Каква е?

За семките да кажа, че ние много ядяхме от Кауфланд при турските стоки тези

Но! Много са твърди и са соленички. Семки ако се ядат редовно е много вредно за зъбите. На майки ми заболекарката на един от прегледите веднага я хвана, че ядат семки по зъбите и направо ѝ забрани. А те си ядяха всяка вечер хубави количества.

# 494
Днес в Лидъл при ядките видях слънчогледови семки. Не за птички, човешки Grinning Трябваше да погледна къде са произведени, но бях слънчасала и не се сетих.

Общи условия

Активация на акаунт