Априлче 2025г./тема 7/

• 35 361
  • 760
  •   1
Отговори
# 300
Санде, честита ражбичка Simple Smile да е здрава, щастлива и с много късмет в живота Simple Smile много се радвам, че все повече бебчета се появяват Simple Smile живи и здрави и занапред леки раждания Simple Smile

# 301
Зари и мен малко ме хвана шубето 🤣 преди два дни получих толкова силни еднократни болки през няколко часа/много ниско долу, където му е главата/....това се случи вечерта и изпаднах в паника как ще издържа на болките от естественото раждане, защото наистина бяха изключително резки и силни за по няколко секунди, а аз уж доста държа на болка. Моят цикъл по принцип е изключително болезнен, но веднъж колабирах и се наложи да извикам линейка, защото и повръщах от болките, докато леко губих съзнание на моменти. Тогава едвам отключих вратата и останах да лежа на земята. Много се надявам болката да не е същата, защото няма как да родя естествено, ако губя съзнание.
аНонИмнАа, на мен и на още едно момиче точно по едно съм време ни бяха прегледите, но при различни лекари. Моят младеж и нейният бяха качили точно по 600 грама, но за 14 дни 😅 Най-усиленият растеж е 35-36г.с.- около 250-300гр. на седмица. След това леко се забавя. Възможно е при теб да са измерили със съвсем малко повече преди раждането 🤗🩵

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 07:26 от Kactus

# 302
Sande, честито! Да расте щастлива и любопитна госпожица Heart

# 303
  • Русе
Кактус,
Не се страхувай, страха те стяга. Сега ще ти разкажа прекрасна история от вчера.

Вчера настаниха съвсем за малко едно прекрасно момиче при мен. Изглеждаше енергична, щастлива все едно не е раждала. В 17ч й изтекли водите, после в 18ч слагат епидурална, в 19ч ражда. Толкова добре се е чувствала, каза че така и 5 може да роди. Нямаше нужда от почивка и с нетърпение очакваше да я качат при бебката, реално сигурно половин час стоя при мен. Много ме зареди положително.
В този ред на мисли- определено епидуралната е добро решение.
И още нещо да споделя. Чух я като дойде на тонове, а после се чу на етажа и бебето как изплака. Толкова се развълнувах, цялата настръхнах. Наистина в родилното се случват вълшебства!

Припомям,че съм настанена в родилното за наблюдение, поради не добри тонове в понеделник.  След системи всичко е наред и всички записи вече са отлични и утре ме изписват.
Също нещо странно,миналата сряда като пусках изследвания хемоглобина ми беше паднал на 115, а предния месец беше 123. Сега в болницата на резултатите излезе,че е паднал на 109, а аз винаги съм имала добър хемоглобин и никога не съм пила желязо. Е, сега имам честта.
Отделно в петък бях започнала много да се подувам, в събота беше още повече. Дали това е било симптом на нещо не знам, но нямам белтък и високо кръвно.
 Същевременно вече от тези системи сигурно,  всички отоци отшумяха и даже се чувствам прекрасно!

# 304
Мерси за пожеланията Heart Днес вече мога да ставам сама и да вървя, има си болка при шевовете и дърпане, но определно не е с болки като вчера.
Нямам търпение да мине днес и утре дано да сме с бебчето. Чак към 12:30 мога да се обадя да питам как е.

# 305
Моята приятелка, която е раждала със и без упойка, каза да се слага Simple Smile Било безсмислено без, не си струвало болката. Пак според мен е нещо, за което да се слуша лекаря.

На мен хемоглобинът ми падна от 112 на 100 за няма и месец. Сега успях да го върна на 112 пак, но след 1 месец сорбифор. Направо ми разби стомахчето обаче Sad

# 306
Мирелка, благодаря ти, че сподели тази прекрасна  история ❤️🌷🤗 Аз още се колебая дали да ми слагат епидурална или да раждам без. Притеснявам се дали ще усещам добре контракциите и да не се разкъсам.

# 307
Sande4, честита принцеса! Да расте здрава и щастлива! Бързо възстановяване на теб!

# 308
Честити бебенца, момичета! 🩷💙
Бъдете здрави и благодаря, че намирате време за споделяне с нас! 🍀
Наистина с наближаването на термина вълнението расте. На моменти и аз се хващам, че неизвестността от това кога ще започне раждането малко ме разтърсва, но все си казвам има време.. 🥹
Сънят ми също страда в последно време- не за друго, а защото се събудждам в 6 с мисли за това което предстои. Обратното броене започнаа..🤍

# 309
Ах, отварям темата и виждам много приятни изненади. Честито на всички мами и новоизлюпените пиленца ❤️ Бъдете здрави, щастливи и спокойни❤️
Кактусче, все едно описа мен с моя цикъл, с тази разлика, че аз съм припаднала и тогавашното ми гадже не беше сметнал за нужно да вика линейка 🤣 Слава Богу, всичко се е разминало добре. Почти всеки месец съм повръщала от цикъл, като изключа последната половин година преди да забременея. Откакто станах на 33 и цикълът ми намаля и като обилност, и като продължителност и не беше болезнен. Даже си мислех, че ще имам проблеми с опитите за бебе.
Отклоних се малко, но исках да кажа, че мен контракциите ме боляха колкото цикъла само около половин/един час и то не всяка. Повръщах, няма да те лъжа, вливаха ми Вомекс, но не помогна. Все пак, мисля, че другите хормони плюс адреналина не ти позволяват да припаднеш.
За упойката, ще си решиш. Аз исках, но накрая нямаше време, но поне нямам разкъсвания. Прегръдки и спокойно, идва най- хубавото ❤️

# 310
Здравейте, честито на всички нови мами и бързо оздравяване. Исках да попитам за движенията на вашите мъничета, стриктно следя на моето. През деня неговите са доста по-слаби, има ги през час-два, но вечер се увеличават значително и по-честота и сила. Как мислите нормално ли е това?

# 311
Здравейте, честито на всички нови мами и бързо оздравяване. Исках да попитам за движенията на вашите мъничета, стриктно следя на моето. През деня неговите са доста по-слаби, има ги през час-два, но вечер се увеличават значително и по-честота и сила. Как мислите нормално ли е това?

Абсолютно същото е при мен, приемам го за нормално , защото вече им е тясно и вероятно им коства огромно усилие да се разместят, понякога малко се стряскам , че не е най активното бебе на света, но после се раздвижи и се успокоявам, та да, мисля че е нормално 😌

# 312
Плюс че вече им е доста тесничко. При мен вече в 9ти месец ги няма тези супер бурните ритничета, но пък как бутаааа.. опъва се много и чак е леко болезнено, но и приятно- мога да се ориентирам къде е главата, торса, крачетата. 🥹

# 313
  • Русе
Плюс че вече им е доста тесничко. При мен вече в 9ти месец ги няма тези супер бурните ритничета, но пък как бутаааа.. опъва се много и чак е леко болезнено, но и приятно- мога да се ориентирам къде е главата, торса, крачетата. 🥹

Наистина, чак боли, но го приемам за сладка болка, доказва ми,че всичко е точно Wink
Кактус, аз за себе си имам същите притеснения относно епидуралната. Първия път имам прекрасно раждане без упойка,но съм си казала,че всичко се случва и при различни обстоятелства може би ще си поискам такава упойка.  Целта ми е да мина без нея, но не се знае.
Определено съм си решила,ако се наложи предизвикване с окситоцин да си я искам, защото знам,че индуцираното раждане боли повече.
Ще видим.

# 314
При мен е същото. По скоро усещам бутания и опъване ( при мен също е като напрежение и леко болезнено Simple Smile )и от време на време някое ритниче или ръчичка.

Общи условия

Активация на акаунт