Априлче 2025г./тема 7/

• 35 237
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
И при мен точно между 35-36г.с имаше огромна разлика в големината на коремчето 😅 Преди това не ми личеше, сега вече го разхождам гордо 😂

Имам две познати приятелки, които ми обясниха, че когато наближава момента на раждане, коремът все едно се "свличал" надолу. По този начин се освобождавало място и можело да дишаме една идея по-леко 😅
Не знам дали действително ще се случи, но съм го виждала и при други жени.
При някоя от вас дали се е случило това "свличане" 😄

# 421
Това свличане при мен е от 31г.с. и трябваше 3 седмици основно да лежа. Бебчо е главично в малкия таз, но това по никакъв начин не ме облекчава и дишам все по-трудно.....постоянно дупето му е в ребрата, диафрагмата ми 😅 Аз от самото начало съм с огромен корем, а сега изглеждам все едно чакам огромни близнаци 🤣

# 422
  • Смолян
И при мен точно между 35-36г.с имаше огромна разлика в големината на коремчето 😅 Преди това не ми личеше, сега вече го разхождам гордо 😂

Имам две познати приятелки, които ми обясниха, че когато наближава момента на раждане, коремът все едно се "свличал" надолу. По този начин се освобождавало място и можело да дишаме една идея по-леко 😅
Не знам дали действително ще се случи, но съм го виждала и при други жени.
При някоя от вас дали се е случило това "свличане" 😄

Аз днес влизам в 38 седмица и това свличане се случи някъде 33 седмица.
Уж трябваше да дишам по-леко, защото и корема ми не е пак толкова голям, ама нямах този късмет. Само където не съм качила нищо в деветия месец , а си ям както обикновено, но имам много движение.

# 423
  • Varna
Няма за какво Sunglasses Но на мен винаги, навсякъде са си ми вървели заедно тоновете са контракциите, много странно . 🙄
Момичета искам да ви попитам, аз бях повдигала въпросът някъде, но сега едва ли не всеки ден очаквам малката госпожица да реши да излиза и не смея  много да експериментирам.... та от първото раждане, вярвай те ми раждането не го помня, но.... хемароидите, които си ми останаха съпйтстващ друг са ми болен спомен, с втората нямах проблеми, но сега още от първите месеци ми излезнаха и неможех с нищо да ги, но се прибраха сами. Но сега към 8мият месец нещата станаха непоносими, болезнени и дори кървящи, като използвах Хеморел, уж природен продукт и болката и кървенето спряха, но не се прибират и повече ме е страх от раждането, че ще стане още по-тужко, ако не се излекуват, дали някой има подобен проблем и как се справяте?

Привет! Включвам се като гостенка от майската тема... И при мен хемороидите са проблем. Имам си ги от преди бременността, преди се показваха, прибираха, а сега са си постоянни. Ходила съм на гастроентеролог преди години - предписа ми мазло, което вече не ползвам и каза, че при евентуално кървене може да се наложи оперативна намеса. До към ден днешен не съм прокървявала. За момента прилагам само охлаждащ компрес (лед в торбичка, увита в салфетка) - има подобрение, но не могат да се приберат напълно.
При мен се очертава да се наложи планово секцио, та в моя случай не мисля че ще са проблем, но за нормално раждане си мисля, че съществува риск от спукване.
Коментирала ли си с лекаря си притесненията си? Интересно ми е да споделиш. Моят проследяващ каза просто "нормално е, случва се..." и не задълбахме по темата. С този, който ще води раждането не сме коментирали.

# 424
Няма за какво Sunglasses Но на мен винаги, навсякъде са си ми вървели заедно тоновете са контракциите, много странно . 🙄
Момичета искам да ви попитам, аз бях повдигала въпросът някъде, но сега едва ли не всеки ден очаквам малката госпожица да реши да излиза и не смея  много да експериментирам.... та от първото раждане, вярвай те ми раждането не го помня, но.... хемароидите, които си ми останаха съпйтстващ друг са ми болен спомен, с втората нямах проблеми, но сега още от първите месеци ми излезнаха и неможех с нищо да ги, но се прибраха сами. Но сега към 8мият месец нещата станаха непоносими, болезнени и дори кървящи, като използвах Хеморел, уж природен продукт и болката и кървенето спряха, но не се прибират и повече ме е страх от раждането, че ще стане още по-тужко, ако не се излекуват, дали някой има подобен проблем и как се справяте?

Привет! Включвам се като гостенка от майската тема... И при мен хемороидите са проблем. Имам си ги от преди бременността, преди се показваха, прибираха, а сега са си постоянни. Ходила съм на гастроентеролог преди години - предписа ми мазло, което вече не ползвам и каза, че при евентуално кървене може да се наложи оперативна намеса. До към ден днешен не съм прокървявала. За момента прилагам само охлаждащ компрес (лед в торбичка, увита в салфетка) - има подобрение, но не могат да се приберат напълно.
При мен се очертава да се наложи планово секцио, та в моя случай не мисля че ще са проблем, но за нормално раждане си мисля, че съществува риск от спукване.
Коментирала ли си с лекаря си притесненията си? Интересно ми е да споделиш. Моят проследяващ каза просто "нормално е, случва се..." и не задълбахме по темата. С този, който ще води раждането не сме коментирали.
Същият е и отговорът на моята АГ, самосиндикално си правех сутрин и вечер промивки със смрадлика и Хеморрел гел сега като бременна, защото пък в първите месеци с личната си говорех и тя ми каза, че в момента нищо не мога да използвам и да се направи, та така болката и кървенето отшумяха, но не се прибират, което повече ме притеснява.

# 425
Момичета , излезна ми микробиологията, уж е добре, но тези силно редуцирани лактобацили ме притесняват леко

# 426
Важното е, че има лактобацили, аз взимам Лактофлор, защото още преди години се изчерпаха. Казаха, че е от лекарствата.

# 427
Важното е, че има лактобацили, аз взимам Лактофлор, защото още преди години се изчерпаха. Казаха, че е от лекарствата.

Нищо не ми изписаха, дали е безопасно да взема и аз сега Лактофлор на своя глава

# 428
Ние не взимайте на своя глава, според мен, просто настоявайте лекарят на обърне внимание и да предпише нещо.

Иначе на мен с лактобацилите преди години, единственото, което помогна беше генофилус. Разкошно нещо е това.

# 429
И аз съм ползвала генофилус и много помага, но глобулките. Не съм ползвала тези за орален прием. Иначе лекар ми е разрешавал да ги ползвам по време на бременност, но може би е добре първо да се консултираме, все пак сме в края.

Вчера тъкмо се нагласям да си взема помпата за кърма и е изчерпана 😀 Сега трябва да умувам да избирам друг модел или да я поръчам от Емаг. Поне взех повивалник и още няколко дребни неща за малката. Дано ни изчака да подпишем и договор за стволови клетки. Име … още не сме решили 😀 От вчера съм с болки, но ниско долу. Предполагам матката още расте, знам ли. Малката се движи, което ме успокоява. Утре пак съм на тонове и дано и там всичко е наред.

# 430
Да, вагиналните глобули. Бяха изчезнали, но преди половин година намерих в Ремедиум и си взех за всеки случай, че парен каша духа... 😄
Аз имам болки високо горе в дясно, което знам че може да е знак за прееклампсия, обаче кръвното е добре и не съм подута, така че стискам палци да удържим до датата.
Иначе всякакви кратки болки си случват, почти не им обръщам внимание вече Simple Smile

# 431
Molishein, в Лина ли е правена 😁
Иначе моята МБ е 1:1 с твоята, хаха. Докторът каза, че всичко е наред. Аз в началото на бременността имах обратния проблем....твърде много лактобацили. Препоръчвам ти да си вземеш Омнибиотик Панда, той че помогне за твоето коремче, за вагиналната флора и за микробиома на бебчето в корема ти. Понякога пробиотици приети през устата имат много по-добър ефект от вагиналните. Аз късно се сещам, но го започвам 🤗 В Гален май беше на най-ниска цена.
Луничке ❤️ Чакам те с хубави новини.
Ние почти завършихме с мини ремонта на спалнята, остана още малко подреждане и почистване, голямото пране и да разпънем кошарата с матрака(сигурно поне 5 дни ще му трябват да постои), скрина и това е. Вчера изпрах нещата за родилното.
Вие хавлия или тензухена пелена ще вземете за болницата за къпането на бебчето?
Аз всеки ден си имам болки от време на време и все са ниско долу. Много искам да се роди през април 🙏🏻 Все още не съм ходила да ми четат молитва.

# 432
АГ ми каза да си продължа и през бременността Лактофлор. Момичетата са прави, нека да си е казано от лекаря.

# 433
Да, утре съм на тонове и ще питам лекаря какво да правим.
Кактус, да в Лина са правени, ние с теб доста еднакви показатели имахме и хемоглобина и други изследвания, а и аз в началото бях с много лактобацили първия триместър, но уви сега е така, ще взема омнибиотик Панда , но пия и витамини  дано не е проблем, прави сте , няма да рискувам на своя глава нищо да купя…

# 434
Molishein, наистина при нас големи съвпадения 😅🩵 Аз също не бих поставяла нищо вагинално на своя глава, но Омнибиотик препоръчвам с две ръце 😊

Общи условия

Активация на акаунт