Априлче 2025г./тема 7/

• 35 244
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
Цвете, като човек в същото положение вярвам, че всичко ще е наред с нашите бебочета и нас. ❤

Аз съм си вкъщи вече и съм по-спокойна.

# 406
Цвете, като човек в същото положение вярвам, че всичко ще е наред с нашите бебочета и нас. ❤

Аз съм си вкъщи вече и съм по-спокойна.
А ти как смяташ, ако бебенцата трябва да са в кувиоз, дали може да се поддържа лактацията с помпа. Много искам да кърмя.

# 407
Мисля да си взема помпа пък каквото стане. Ако имам кърма ще я цедя и замразявам. Не знам дали ще може да се дава на бебето, но ще питам.  За момента не искам да мисля лоши сценарии и да се стресирам както аз, така и нея. Като се роди ще видим какво е положението и ще се консултирам с лекарите. Вярвам, че с положителни мисли има по-голям шанс да привлечем положително развитие.

Иначе за погача, вероятно няма  да правим. Мисля да отидем на църква да и почетат молитви и толкова. Особено след тази ситуация хич не ми е до погачи и гости.

# 408
Луничке, радвам се, че вече сте си у дома ❤
Момичета, защо си мислите за кувьози? 😏 Доколкото знам в кувьоз са бебенца под 2 кг , дори не всички под 2 килограма.
Иначе като човек, който ще ражда секцио. Понеже чета , че масово след като 1 ден са им давали шише и после не искат да сучат, се чудя какъв е проблемът да се цедим и да им даваме кърма , но от шише 🙄 Аз ли нещо пропускам или няма разлика?
Афродита, по мое скромно мнение резултатът ти за прееклампсия е много добър Simple Smile при мен втората стойност беше ниска, а третата доста висока: над 100 единици. Затова светнах положителна.
Просто нещо си се притеснила на прегледа и затова си направила такова кръвно. Нормално е.
И двете сме правили изследването в една и съща лаборатория, така че реф.стойности са идентични.
Аз днес продължавам да съм бетон на дясната ръка: 130/85…. Само на дясната ръка. Лявата е супер. 😏 Но кардиоложката при която ходя казва задължително да меря и на двете и да взема по-високото. 😏

# 409
Всичко ще е наред, момичета Yellow Heart

Сега осъзнах, че един път да родя, ще спра да ям храна по задължение, както и да мисля за протеин. И който каже протеин около мен, ще бъде понижен в ранг Simple Smile

Всичко да е наред, погача ще направим. Много го обичам този обичай, да не говорим, че ще е чудесен повод да си поръчам кекс и агнеси от лелята на една близка приятелка Simple Smile
На погачата на големия ми кръщелник преди 12 години (още не знаех, че ще ми е кръщелник) беше първият път, когато се сдушихме с него. Връчиха ми го храня, гледахме се странно за няколко минути и после беше любов завинаги. Брат му пък спа върху мен около 2 часа на неговата погача и имам най-сладката снимка с него от тогава. Та, като цяло, супер мили спомени са ми и бих искала и за моето дете да има такива у моите близки приятелки.

# 410
Момичета, защо си мислите за кувьози? 😏 Доколкото знам в кувьоз са бебенца под 2 кг , дори не всички под 2 килограма.
Иначе като човек, който ще ражда секцио. Понеже чета , че масово след като 1 ден са им давали шише и после не искат да сучат, се чудя какъв е проблемът да се цедим и да им даваме кърма , но от шише 🙄 Аз ли нещо пропускам или няма разлика?
Афродита, по мое скромно мнение резултатът ти за прееклампсия е много добър Simple Smile при мен втората стойност беше ниска, а третата доста висока: над 100 единици. Затова светнах положителна.
Просто нещо си се притеснила на прегледа и затова си направила такова кръвно. Нормално е.
И двете сме правили изследването в една и съща лаборатория, така че реф.стойности са идентични.
Аз днес продължавам да съм бетон на дясната ръка: 130/85…. Само на дясната ръка. Лявата е супер. 😏 Но кардиоложката при която ходя казва задължително да меря и на двете и да взема по-високото. 😏

Докато сме в болницата няма как да стерилизираме, затова не приемат кърма в шишета, само от гърда можем да храним.

# 411

Докато сме в болницата няма как да стерилизираме, затова не приемат кърма в шишета, само от гърда можем да храним.
Да, доколкото съм чувала тук в българските болници не позволяват да се ползва кърмата. В Англия обаче братовчедка ми казваше, че и една капка кърма да има се дава на бебето. Не знам там може би стерилизират. Аз мисля да се цедя максимално в болницата и като трябва ще я хвърлям, но да поддържам процеса. Гледах няколко филма, изчетох доста информация, но се чувствам неподготвена по темата.

# 412
Значи за въпроса с кърменето и бебето. Много зависи от самото бебе и колко са килограмите. Имам приятелка, която кърми, момиченцето й беше в кувиоз 3 седмици, но тя беше много упорита.
Голямата ми дъщеря се роди мъничка, не се получиха нещата с кърменето, а с даването само от шише си е жива мъка. До шестия месец издържах аз с огромни усилия. Просто много намаля кърмата, ако няма кой да цока директно.
Зари има всякакви случаи - просто бебенцата са различни човечета и колкото да не ви се вярва, всяко си е индивидуалност още от корема на мама. Имам приятелка, която роди 2300, спадна до 2150, но не беше момиченцето й в ковиоз, така че... Божа работа! Важното е да са живи и здрави!
Аз затова се моля от самото начало да се роди малко по-големичка към 3 кг, ама ще видим... Едва ли ще е по-различна много от кака си...

# 413
Здравейте, да ви споделя моя опит с кърменето дотук. Бебето се роди под два кг и не беше в кувиоз, въпреки това не можеше да суче, защото беше доста слаб и заспиваше. Веднага след раждането, след като направихме контакта кожа в кожа за около 20 Мин, започнах да се цедя. В началото падаха по 2/3 мл коластра, която събираха със спринцовка и даваха в устичката. След като тръгна кърма, започнаха да дават кърмата в шише, ползваха стерилни еднократни шишета и биби. Докато слезе кърмата го храниха с глюкоза, мисля че два дни беше това - 2/3 гр коластра и няколко грама глюкоза, това му беше храната. След това мина само на кърма, като когато дойде време за хранене, първо го слагах на гърдата за 10 Мин, преди това го тегля на везна, след кърмене пак го тегля и тогава давах шише. От гърда пиеше по 5/10 мл, като това продължава и сега - 3та седмица. Определено вече усеща, че гърдата му е по- трудна от шишето и се сърди малко, но аз не се отказвам, надявам се един ден да минем само на кърмене, но и да не стане, поне ще опитам да давам кърма, докато имам.
Това с цеденето е изтощително и в началото е малко отчайващо, като цедиш по 30 Мин и накрая имаш 10мл, но постепенно се увеличи при мен. Мисля, че трябва да започнете веднага с цеденето, ако искате да давате кърма и бебчето не е при вас. Прегръдки на всички 🥰❤️

Добавям, както е казала Гери, всички ме предупредиха, че може да намалее, ако няма кой да цока, затова да го слагам все пак, дори и за малко, уж поне малко да има бебе върху гърдите 🤣

# 414
От вчера вече съм с бебчето. И аз успявам по малко да накърмя моето бебе, но основно се храни от шише засега. Определено от шише е много по-лесно и бързо, но гледам да давам гърдите и определено има напредък. Има си трудности при кърменето и при мен не на всяко хранене се хваща да суче от гърдата. Отделно позите ми идват неудобни и също ме заболява ръката и китката, освен операцията.
За стерилизацията - можете да си носите стерилизатор в болницата (поне където съм аз), но си е доста обемен и не смятам още и това да натрупам тук. Наистина не дават иначе да се дава тази кърма на бебето.

Ние ще поседим повече в болницата, защото подозират, че бебчето има инфекция от стафилокока, който ми излезе във влагалищен секрет. Малко ми е странно, понеже е родена секцио, но може би се разпространило и до нея. Казаха, че някои кръвни показатели били ниски, но ме успокоява това, че се храни достатъчно и изхожда 😃, надявам се в понеделник всичко да е наред и да се прибираме вече.

# 415
Здравейте, как сте? Недоспиването при мен вече си изигра ролята... Измих шишетата на бебето с препарата за чинии, вместо с неговия за бебешки неща. Усетих се преди да ги сложа в стерилизатора и ги измих повторно с неговия си, не знам имаше ли смисъл... Малко се притесних сега. Как мислите, от един път не би трябвало да е някакъв проблем, нали?

# 416
Спокойно, нищо няма да стане. Нали ще го стерилизираш? Тепърва ще има такива грешки.

# 417
Спокойно, нищо няма да стане. Нали ще го стерилизираш? Тепърва ще има такива грешки.

Да, и аз с това се успокоявам, че ще стерилизирам.. уф, наистина кой знае още какво ще става...

# 418
Мили мами , как са ви коремите, при мен все едно нещо стана и буквално за 2 седмици стана огромен, чак и хората покрай мен го отбелязаха , предполагал е нормално, след 2 дни живи и здрави ставам 36г.с

# 419
  • Русе
Мили мами , как са ви коремите, при мен все едно нещо стана и буквално за 2 седмици стана огромен, чак и хората покрай мен го отбелязаха , предполагал е нормално, след 2 дни живи и здрави ставам 36г.с

Точно с влизането в 36та стана изведнъж голямо коремчето,даже две стрии ми излязоха.
Но нищо чудно - бебо е пораснал за една седмица с 600гр.

Общи условия

Активация на акаунт