Априлче 2025г./тема 7/

• 35 126
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
Ах, Зари, Честито Blue Heart Щом вчера не писа заподозрях, че е скоро датата. Много се радвам, че всичко е наред. Бързо възстановяване на теб и прекрасни моменти с малкият Виктор,

# 496
Зари, прекрасен ден сте избрали! Да ви е честит и здрав! Бързо възстановяване. Как се чувстваш? Г/д колко време беше операцията?

# 497
Честита радост, Зари! Прекрасна и светла дата е днес! Бъдете здрави и бързо възстановяване! 💙🍀
П.с на мен ми се губи и Лили напоследък, надявам се всичко да е наред и при тях. 🍀

# 498
Зари, честито! Много се радвам 🩵 Бързо възстановяване и много здраве и щастие пожелавам! 🤗😘😍❤️
Рали, мисля че ти честитих, но вече не помня 😅
Знам само, че не мога да смогна да ви добавям към началната страница, хихи 🤗🥰🍀
Зари, колко го измериха последно преди раждането? 🤗
ПП момичета, радвам се, че сте добре ❤️

# 499
Честито, Зари, да е здрав бебе Виктор. Прекрасно име сте избрали! Бързо възстановяване.

# 500
Честито, Зари Flowers Four Leaf Clover Здраве и късмет за Виктор ❤️ бързо възстановяване на теб Hug

# 501
Здравейте, днес бях на преглед 35 г.с. измериха бебчо 2100г. Понеже ще съм планово секцио ми казаха че задължително трябва да съм с избор на екип. Това вярно ли е?

# 502
Не, никой не може да те задължи да избереш екип.

# 503
Зари, жив и здрав да е Виктор, много късмет да има Simple Smile прекрасна дата сте избрали Simple Smile
Честит празник, момичета Simple Smile
Аз бях на преглед днес и бебката е добре, но е 2450 гр. в 35 гс +5 Мъничка ми се вижда. Докторът два пъти и измери крачето, че първият път беше седмица назад. Вторият път беше вече в 35 гс +3.
Малко ме притесни. Секциото ще е след 2 седмици... Дано дотогава всичко да е наред и бебка да расте на топличко.

# 504
Благодаря Ви, момичета за сърдечните пожелания 🙏🍀❤
Рали, честита рожба и на теб! Да е здрава и благословена малката принцеса 🩷 Пожелавам ти бързо възстановяване.
Искам да напиша на всички мами, които ще раждат секцио: Спокойно! Не е страшно. Всичко минава бързичко , нищо не се усеща.
Малко по-подробен разказ за секциото в Токуда: Приеха ме вчера. Пригответе се за чакане. Няма какво да се лъжем 😂 минавате през регистратура, попълвате доста документи и от там чакате да Ви приемат в приемен кабинет (около 1 час). Преглеждат Ви за разкритие. От там Ви настаняват в сектор ВРС. При мен нямаше опция за единична стая. Нямах късмет. Но стаите са изключително хубави. Ако искаш да нямаш досег с другото момиче, можеш да си го направиш без проблем. Осигурени са завеси и стена между леглата. Аз имах късмет със съквартирантката си. Изключително симпатично момиче.
Храната в болницата е отлична. Акушерките и сестрите са много мили и отзивчиви. Осигурено Ви е абсолютно, абсолютно всичко. Единственото, което съм си извадила от багажа е козметика (душ гел, паста за зъби и т.н) и чехли.
В деня преди секциото слушат 2 пъти тонове на бебето. Един път непосредствено след приема и един път вечерта , правят ЕКГ. От там цял ден си си в стаята. Гледаш ТВ, четеш книжки , говориш си със съквартирантката и т.н. Последното хранене е в 20:00 часа, а последно пием вода в 22:00 часа.
Днес сутринта сестрата ме събуди в 06 сутринта. Отново запис на тонове.
Пословичната процедура: клизма. Отново развенчавам мита: по мое мнение не беше чак толкова ужасяващо. Много ме бяха наплашили , а се оказа не толкова страшно.
От там чаках около 1 час в стаята и ме повикаха в Родилен сектор. В Родилен сектор организацията беше изключително бърза, за което съм много щастлива, защото самият сектор ми действаше малко притеснително и не ми се щеше да стоя там повече отколкото трябва. Операциите се движиха по график, нямаше забавяния. Целият екип беше супер френдли. Анестезиологът супер внимателен. Нищо страшно нямаше в упойката!
За съжаление, само при мен от цялата стая, което сме в реанимация, упойката не подейства добре и на операционната маса ми стана изключително лошо, щях да изпадна в безсъзнание и да повърна едновременно. Кръвното ми беше 160/100 и след 10 секунди падна на 90/60… Веднага казах на анестезиолога и ми включиха нещо, от което бях в полубудно състояние. През цялото време само се молех да успея да си видя момченцето.
Не усещах абсолютно нищо от рязането и бъркането. Извадиха бебенцето. Изплака си.
После ме зашиха. Цялата операция, като анестезия до зашиване , траеше около 30 минути. Като според мен адреналинът спада след като видиш, че бебето изплаква. После рязко се успокояваш и ти е все тая 😂
Дават да видиш бебето. Предварително ти взимат телефона, за да снимат първата Ви среща 💙 Неописуемо емоционален момент, момичета! 💙 От там отвеждат бебето в неонатология, а мен в реанимация.
Заради допълнителните медикаменти, които ни вливаха , веднага шом постъпих в реанимация започнах да повръщам . Бях ужасно главозамаяна. Включиха ми 3 банки морфин. Слава Богу, вече съм добре. Бебето ни го водят три пъти през деня - нахранен, изкъпан , облечен.
ВАЖНО: АКО ИМАТЕ ЖЕЛАНИЕ ДА КЪРМИТЕ, никой няма да Ви спре! Стига да имате кърма. В нашата стая имаше момиче, което веднага изяви желание да го кърми, акушерките веднага го донесоха, но още нямаше кърма.
В деня на раждането на бебето се прави пълна кръвна картина и го наблюдават. Около 19 часа идва доктор от Отделението по неонатология и ти дава подробна информация за изследванията на бебето и терапиите, които са му назначени. Казват ти, че можеш по всяко време да им се обадиш за всякаква информация за бебето. Всеки ден до изписването ще му правят различни изследвания, за които ще ме уведомяват как са преминали.
Таткото може да види бебето през прозореца на неонатологията още в същия ден.
Тази вечер сме в реанимация. 4 момичета сме в стая. Тук няма драматизъм. Всички сме окачени с катетри и неподвижни. Не делим баня 😂 Единствено можем да си говорим, което е чудесно.
Нито една от нас няма никакви болки. Вече движим крака, повдигаме таза. Надявам се утре всичко да е наред с раздвижването.
Кактусче, вчера измериха бебето 3.200 кг 😂
Отначало се изплаших, че е мъничък. Слава Богу, диша си съвсем самостоятелно, адаптирал се е изключително добре и кръвната му картина е добра. Сега само ще го следим да си хапва добре. Използвам , за да обнадеждя момичетата, чийто бебчета вървят по-мънички. Това не означава, че няма да са здрави. В никакъв случай 🙏
Благодаря Ви още веднъж за милите думи.
Прегръщам Ви и очаквам с нетърпение прекрасни новини 🤗❤💙

# 505
Честит да бъде Виктор! Здрав и много щастлив!
На мама бързо възстановяване! И на Рали също, ако съм я пропуснала!
Гери, стискам палци всичко да е наред.

# 506
Честита рожба, Зари ❤️
Много благодаря за тази подробна информация. Хубаво е, когато чуеш преживяване, което те очаква и теб, но с такъв положителен резултат като твоя 🥰 Действа зареждащо, особено ако си от страхливите като мен с нисък праг на търпимост 😂
Бъдете живи и здрави и двамата! Нека всичко се развива както трябва и както го искаш 🍀

# 507
Зари, много ти благодаря за подробната информация. Определено внасяш успокоение.

Моята процедура е от 12:30 и не знам как ще издържа без вода 6 часа, но каквото такова. Предполагам до края на деня не дават храна, а само течности.

Ягодке и аз съм с нисък праг на болка и направо не знам …

# 508
Зари, честита рожба. Да е много здрав Виктор, а на теб бързо възстановяване и много скоро да сте си у дома. Heart

# 509
😍🥹Честито Зари!!! 🥰Прекрасни новини, да сте много здрави цялото семейство! Идеалната дата сте харесали. И аз тайничко се надявах да тръгне раждането на 25, ама уви на моя господин му харесва да го храня с фурми… не ще да излиза.
Благодаря ти за подробната информация за секцио в Токуда. Не се знае при мен, ако скоро не започне раждане дали няма да е секцио😄 Миналата седмица 1,5 см разкритие и леко скъсена шийка.

Общи условия

Активация на акаунт