Априлче 2025г./тема 7/

• 34 929
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
Аничка, аз също искам да раждам естествено и малко ме е страх дали ще издържа на контракциите. Знам, че на 5см разкритие можеш да помолиш за упойка, ако не издържаш. Иначе масово жените са секцио по желание от страх/да подчертая, че никого не съдя/, а другата половина, защото на лекарят му е по-удобно да е планувано. Много малко са операциите по истинска необходимост. За съжаление така стоят нещата. В Бургасмед и Девата почти няма естествени раждания. Аз успях все пак да намеря лекар, който да ме изроди нормално в Окръжна болница, ако кажа секцио, той пак ще се съгласи, защото знае каква борба беше, на колко лекарства съм, вече съм почти на 35г., бебето е много голямо и на него не му се рискуваше естествено, но каза, че ще пробваме, има възможност. Ако все пак нещо не се получи, ще ме среже. Лекарят ми в Турция и хематологът ми по принцип казаха, че е по-сигурно да родя секцио, но аз ще се доверя на Кироваков. Той поне е спец в естествените раждания.
Вчера много се притесних, защото бебчо почти не мърдаше, но после се оправи. Свикнала съм да си е активен. Всеки ден имам контракции от време на време. Много се надявам на 31ви освен тонове, този път да ми проследят и контракциите, да провери за разкритие и т.н. Тогава съм и на преглед. Моля се само да не се е затегнала пъпната връв около вратлето му.
Луничке, ще проверя за тези чувалчета, иначе и на Лорели имало много хубави 🤗

# 556
  • Смолян
Мен само 1 път са ме проверявали за разкритие и беше когато ме приеха в Токуда миналата седмица. Беше един стажант и въобще не ме заболя, но и той самият не се знае какво е проверявал Grinning Милият толкова беше стресиран, че трябваше да му подсказвам, че ми е задна плацентата. 

На мен ми е първо раждане и си ме е страх. Колкото повече наближава деня, толкова повече ме обзема страх. Гледам да се разсейвам поне докато дойде момента с болницата. Днес минахме да подпишем договор с Future Healt. Поръчах още едно спално чувалче, но този път реших да видя как са тези на  Love to Dream Australia. Пуснах и някакви неща от baby.bg и тези дни мисля да взема и едни дрешки 50ти размер, за да имаме за всеки случай.

За движенията на бебока и аз мисля, че е по-добре да отидеш ненужно до спешното, от колкото да се изпусне нещо.

Цвете важното е малките да са живи и здрави, после ще наваксат и на килограми и на размери. Всичко ще е наред с мъниците ни.
Аз се радвам, че взех 50 размер, че моята се роди 49 и тези тук 50 са и големи, а е 3140 вече

# 557
Първоначално бебока вървеше по-голяма и за това реших да взема директно 56 размер. Сега нещата се обърнаха и вече пък е много мъничка. По данните, които давате (много са полезни) виждам, че повечето бебочета се раждат около 50см и най-вероятно 56 ще и е голямо. Половинката се шегува с мен да ги пусне на по-високи градуси в сушилнята и щели да станат Grinning Ще мина през HM да и взема няколко комплекта и ако видим, че не са нужни, което ме съмнява имаме 30 дни да ги върнем. В Aboutyou има бодита на добри цени на Next, но не са с копчета отпред и ме притеснява колко ще е удобно обличането им.

Кактусче гледах ги на Лорели, но не видях опция за прибиране на ръцете, а аз исках да има такава функция. Може и да съм ги проспала Simple Smile  Аз поръчах това . Лятно е и е малко по-голям размер, но четох, че може да става и за по-малки бебоци. Вкъщи си е топло, защото аз съм зиморничева и дори лятото спя с олекотена завивка вкъщи Grinning . Допадна ми като описание и отзивите, които прочетох. Дано да бъде одобрено.

Надявам се всичко да е наред при Вас и да издържиш до термин. Малко остана Blue Heart

# 558
Включвам се за бодитата,  с две ръце да са с предно закопчаване, тип прегърни ме. Много по удобни са. И размерите на всяка марка са различни.  От НМ са уголемени по принцип,  да имате едно наум. Да не забравя на който му трябват нощници за кърмене в LC Waikiki има по 20,22лв различни размери. В смисъл и по-малки -м,л. Аз поръчах през сайта и дойдоха с безплатна доставка .
Рокси,  добре дошла в клуба на неспящите. И аз се будя често, просто понякога заспивам бързо , друг път не🤣

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 16:42 от Mila101

# 559
Да се оплача и аз мами , преди 2 дни ми излезна завишено crp и някои високи показатели на ПКК и доктора ми изписа антибиотик 2х1 , като цяло аз се чувствам напълно здрава , но го започнах, днес бях на преглед една седмица след последния и се оказа, че Бебка не е пораснала грам, а вървеше 10дни напред и по предположение на доктора, тлее тихо инфекция в мен , която явно се отразява на бебето, защото моя имунитет е силен, но неиния не , движенията й намаляха последните 2дни,  оказа се че водите са ми намалели , че е слезнала и доста ниско вече, явно имам и контракции, които не усещам , но увеличихме магнерота на 4х2 , изписа ми и Дузофарм 4х1 и в понеделник съм на тонове и преглед, да следим нещата и ако се наложи ще избързаме със секциото, доста се притесних, но ме успокои че засега всичко е наред… не знам при вас, но това напрежение през тези месеци вече доста ми се отразява на психиката …надявам се всичко да е наред накрая и да се радваме на децата си живи и здрави…

# 560
Здравейте вчера бях на преглед и ми казаха че Бебчо е 2100 гр прегледа беше платен Днес отидох на преглед по здравна каса и ми казаха че бебето върви като за 31 седмица Казаха ми че кило 1700 и малко

# 561
  • Смолян
С две ръце съм за бодита с предно закопчаване. Даже тук само веднъж беше с боди, иначе е с камизолки и е лесно.
За вкъщи съм взела доста бодита обикновени, но май ще са след първия месец, като заякне малко.

# 562
При мен вариант за естествено раждане няма, заради полипа и очите. Точно преди два дни четох, че бебчетата с пъпна връв около врата е най-добре да се изродят секцио. Не знам как те готвят за естествено, Кактусче. Но все пак, беше само статия. Не се знае от кого е писана. Просто ми е интересно, какво ти казва АГ в този случай.
И аз ставам по 4-5 пъти през нощта, предполагам е нормално. Интересното е, че е по едно и също време. Може би така се готвим за нощните будувания, които ни чакат.

Ели, може би си била на различна апаратура, и затова има такава голяма разлика. Какво казаха, лекарите?

# 563
Здравейте. Моето секцио наближава и почва да ме обзема голям страх и паника.. в същото време и нетърпение.. направо не мога да го опиша, но май надделява страха..😀
Ще раждам в Шейново с избор на др.Вецев.

# 564
Аз се будя всяка нощ между 3 и 4 и после будувам около час и половина-два. Голям купон е.
Лошото е, че чета една мега яка поредица, на която буквално изядох първите 5 книги, сега съм на 6тата и не искам да чета, защото после ще ми остане само 7мата и ще свършат. Ей такава да ми е драмата цял живот Laughing.
Гледах си The West Wing по Макс, обаче взеха, че ме го свалиха. Сега мъча Белият лотус, обаче нещо не ми върви особено.

# 565
  • Русе
Аз се будя всяка нощ между 3 и 4 и после будувам около час и половина-два. Голям купон е.
Лошото е, че чета една мега яка поредица, на която буквално изядох първите 5 книги, сега съм на 6тата и не искам да чета, защото после ще ми остане само 7мата и ще свършат. Ей такава да ми е драмата цял живот Laughing.
Гледах си The West Wing по Макс, обаче взеха, че ме го свалиха. Сега мъча Белият лотус, обаче нещо не ми върви особено.

Коя поредица?

# 566
Дай шанс на Лотоса, разгръща се.
Аз се будя от 4 до 5-6, но после спя и през деня и изобщо не се оплаквам от липса на сън. Предполагам наваксвам подсъзнателно за бъдещето 😃

# 567
Joss Stone, развесели ме с книгите. Аз обичам да чета, но през бременността изобщо не мога да се съсредоточа. Иначе имам накупени много книги за четене, които щях да чета през лятото. Тъкмо пристигнаха, разбрах, че съм бременна и рязко желанието ми спря. По същия начин, и за игрите. Много обичах да играя на една игра на телефона, когато имам възможност. Е, веднага ми изчезна и това желание 🤣. Предполагам, че после ще ми се чете, а време няма да имам.

# 568
Мики, пъпната връв не е стегната и за това може да родя естествено 🤗 надявам се да не се затяга и да не се увива повече.
ПП като купувахте столчета за кола, пробвахте ли ги на място преди това? Какви марки си взехте? Ние май избрахме марка Joie.

# 569
Аз съм стар геймър, обаче не исках да се заигравам на нищо, защото и без това по цял ден съм седнала в офиса, ако се заседя и вкъщи на компа, съвсем ще стане криво. Иначе си накупих няколко игри още в началото, защото много лесно потъвам и не мисля за групости, но така и не ги изиграх.

Поредицата е супер непозната в БГ -Dungeon Crawler Carl са казва. Подходих с мноооого предубеждение към нея, защото ми звучише изключително глупаво, но истината е, че така не съм се забавлявала с книга от много време. Чета ги на киндъла, защото всякакви книги вече ми тежат и ме заболяват китките, но сега ги поръчах с твърди корици и облъчвам съпруга да ги започва, че имам нужда да си говоря с някой колко да яки Simple Smile
Нещо като смесица от RPG, фентъзи, малко фантастика и много приятен хумор са.

Общи условия

Активация на акаунт