Априлче 2025г./тема 7/

• 34 930
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
  • Русе
Аз съм стар геймър, обаче не исках да се заигравам на нищо, защото и без това по цял ден съм седнала в офиса, ако се заседя и вкъщи на компа, съвсем ще стане криво. Иначе си накупих няколко игри още в началото, защото много лесно потъвам и не мисля за групости, но така и не ги изиграх.

Поредицата е супер непозната в БГ -Dungeon Crawler Carl са казва. Подходих с мноооого предубеждение към нея, защото ми звучише изключително глупаво, но истината е, че така не съм се забавлявала с книга от много време. Чета ги на киндъла, защото всякакви книги вече ми тежат и ме заболяват китките, но сега ги поръчах с твърди корици и облъчвам съпруга да ги започва, че имам нужда да си говоря с някой колко да яки Simple Smile
Нещо като смесица от RPG, фентъзи, малко фантастика и много приятен хумор са.

Супер, хареса ми, ще ги потърся! Видях и рейнтинга в goodreads, имаш ли ги случайно свободно, ако да, би ли ми ги пратила на мейл? Мисля, че имам нужда от разтоварващо четиво,  а и фентъзи отдавна не съм чела.

# 571
Здравейте, прекрасни момичета!
Надявам се всички сте добре 🌸
Успявам да се включа чак днес, защото последните дни се радвах на бебето.
При нас, за сега , всичко върви по план. Още на втория ден се изправих, вървя си. Вторият ден имаше съвсем лека, тъпа болка и тя беше само при изправяне. Днес вече няма никаква болка от операцията и животът е друг. Още от вчера вече съм в Родилното. Бебето е при мен. Взимат го само за преобличане и къпане.
Както казах, момичета в Токуда осигуряват всичко за Вас и за бебетата.
Съвет от кухнята: проучете предварително каквото можете за кърменето и храненето от шише. Това ми е най-големият зор като първескиня. Не разчитайте на акушерките. Колкото и да са мили, обясняват Ви, но не могат да са при вас 24/7. А първите хранения са същинско приключение, същевременно супер важни за малкият човек, който току-що се е появил на бял свят.
Накратко: всички казват, слагай на гърда , за да свиква. Слагаш, ама той не засуква . И започва едно суетене, изнервяне, той не знае къде се намира, ти се страхуваш как го държиш. Адаптираното мляко изстива, нямаш време. Плачеш , бебето плаче.
Алилуя! Засука. Ама какво?!? Нищо. Мамите в болницата, които родиха в понеделник още нямат кърма, аз също нямам.
Даваш АМ. Той първият ден не знае къде се намира, не иска. Едва приема 10-15 мл на хранене, отслабва… аз се стресирам.
Накратко: четете, гледайте лекции. Храненето е супер, супер важно. И за болницата задължително си вземете протектори за зърна и помпа. Почти всички момичета тук имаме един и същи проблем: бебето не иска да засуче гърдата. В болницата казват:  вземете протектори. Днес мъжа ми донесе, ще видим ще сработи ли. Помпата е, ако не сработи, да стимулирате гърдите.

# 572
Мирела, нямам ги, купувах ги от Амазон, но те направиха книгите да са в облак. По няколко долара са, пробвай първата и ако ти хареса, смело с останалите, само стават по-добри Simple Smile

# 573
  • Русе
Зари, гледай този филм, ще ти помогне с практически клипове за засукване и пози

https://globalhealthmedia.org/video/breastfeeding-attachment/

А ако имаш време изгледай и някой уебинар на тема кърмене от Елена Василева е ютуб.
Примерно:
https://www.youtube.com/live/9NhSxlz5vzE?si=wUugsOVSwRap6Vgc

Успех Зари!

Относно книжките, аз съм pocketbook, така че ще ги потърся някъде другаде. Благодаря!

# 574
Ние взехме на Joie от Айко (имат и отстъпка 7% при покупка над 700 лева, не знам дали още я има. Столчето беше малко под 700 лева, но все пак направиха отстъпка). Нямаха столчето в наличност, но пристигна за около седмица. Не сме тествали столчето на място, но го сложихме веднага след като го взехме. Използвали сме го само веднъж, като се прибирахме от родилното. Беше задача на мъжа да проучи и да тества и след това да сложи бебчето в столчето.

Мики, пъпната връв не е стегната и за това може да родя естествено 🤗 надявам се да не се затяга и да не се увива повече.
ПП като купувахте столчета за кола, пробвахте ли ги на място преди това? Какви марки си взехте? Ние май избрахме марка Joie.

# 575
Здравейте дами , в 37+4 дни съм , до преди 2-3 дни бях някак си по-спокойна , но усещам че момента наближава и започнах доста да се вълнувам и да се будя вечер искам да родя нормално, но почна доста да ме хваща шубето , като гледам масово всички са секцио има ли такива които искат нормално и започнахте ли да се притеснявате ?

Здравейте и от мен, аз съм вече в 36 г.с с термин 24.04, обмисляме да раждам нормално този път, понеже след последния преглед АГ ми каза че малката е като по учебник, в перфектна позиция за нормално раждане. Първото ми детенце, момченце на 3 г.го родих секцио понеже беше с краката надолу и така си остана до последно. Но сега мисля да опитам. Единственото което ме притесни сега е че казаха че е с голяма глава и е близо 3 кг вече. Колко са верни тези мерки не се знае, но ще видим. Иначе се будя през ноща по 5-6 пъти за тоалетна и имам страшни киселини, изгарящи.
Малко ме е страх от нормалното раждане, понеже вече съм минала през едни планирано секцио и всичко мина прекрасно, но мисля да опитам нормално поне възстановяването е бързо и не е операция. Все пак всяка операция си окзва влияние дори и след години. 💝

# 576
  • Смолян
Здравейте, прекрасни момичета!
Надявам се всички сте добре 🌸
Успявам да се включа чак днес, защото последните дни се радвах на бебето.
При нас, за сега , всичко върви по план. Още на втория ден се изправих, вървя си. Вторият ден имаше съвсем лека, тъпа болка и тя беше само при изправяне. Днес вече няма никаква болка от операцията и животът е друг. Още от вчера вече съм в Родилното. Бебето е при мен. Взимат го само за преобличане и къпане.
Както казах, момичета в Токуда осигуряват всичко за Вас и за бебетата.
Съвет от кухнята: проучете предварително каквото можете за кърменето и храненето от шише. Това ми е най-големият зор като първескиня. Не разчитайте на акушерките. Колкото и да са мили, обясняват Ви, но не могат да са при вас 24/7. А първите хранения са същинско приключение, същевременно супер важни за малкият човек, който току-що се е появил на бял свят.
Накратко: всички казват, слагай на гърда , за да свиква. Слагаш, ама той не засуква . И започва едно суетене, изнервяне, той не знае къде се намира, ти се страхуваш как го държиш. Адаптираното мляко изстива, нямаш време. Плачеш , бебето плаче.
Алилуя! Засука. Ама какво?!? Нищо. Мамите в болницата, които родиха в понеделник още нямат кърма, аз също нямам.
Даваш АМ. Той първият ден не знае къде се намира, не иска. Едва приема 10-15 мл на хранене, отслабва… аз се стресирам.
Накратко: четете, гледайте лекции. Храненето е супер, супер важно. И за болницата задължително си вземете протектори за зърна и помпа. Почти всички момичета тук имаме един и същи проблем: бебето не иска да засуче гърдата. В болницата казват:  вземете протектори. Днес мъжа ми донесе, ще видим ще сработи ли. Помпата е, ако не сработи, да стимулирате гърдите.
Зари при мен е трето и уж знаех и съм запозната, но не и че на кърмата при мени трябва толкова много време. Днес ни е 5ти ден и все още няма и капка коластра. Започвам да се депресирам дори, защото слагам първо на всяка гърда, малката засилва добре, но няма и няма. Супер, суче и се изнервя, защото не пуска и почва да плаче от глад. На АМ, защото няма да я държа гладна, но се обвинявам. Винаги след хранене стимулирам и с Ел. Помпа ама ей на.
Пия по 2л най-малко вода, чай ми носят, ядки, супи и пак.

# 577
Зари аз съм взела протектори за зърна, но не знам дали не искат да се стерилизират преди всяко ползване. И стерилизатор ли трябва да се носи или да се заредя с повече чифтове протектори?

# 578
Здравейте, до сега само четях дискусията, за да си сверявам часовника, но сега ми се иска да се допитам до вас и най-вече тези, на които това ще им е поредна бременност. Ще спирате ли по-големите деца от градина/ясла? Синът ми е много добре адаптиран, ходи с желание и не ми се иска да има голяма пауза, след която да му е трудно пак да свикне. В същото време не мога да си представя да гледам новородено и 4г дете сама. Нямаме баби, на които да разчитаме, а мъжът ми все пак през деня е на работа.

Докато бях бременна си изкарах няколко вирусни инфекции, та се притесняваме бебето да не прихване нещо от баткото. В чудене съм с две думи.

# 579
Здравейте, до сега само четях дискусията, за да си сверявам часовника, но сега ми се иска да се допитам до вас и най-вече тези, на които това ще им е поредна бременност. Ще спирате ли по-големите деца от градина/ясла? Синът ми е много добре адаптиран, ходи с желание и не ми се иска да има голяма пауза, след която да му е трудно пак да свикне. В същото време не мога да си представя да гледам новородено и 4г дете сама. Нямаме баби, на които да разчитаме, а мъжът ми все пак през деня е на работа.

Докато бях бременна си изкарах няколко вирусни инфекции, та се притесняваме бебето да не прихване нещо от баткото. В чудене съм с две думи.
Аз бях спряла каката за 2 м. от ясла. Сега съм с 2 каки ученички и няма как да ги спра…не че не им се иска 😂

# 580
  • Русе

Моя син е на почти 5 и няма да го спираме от градина. Може за няколко дена/седмица покрай изписването на бебето, но иначе ще си ходи.
Мислих, другара седмица да го спра,че има ваканция по училищата и градината не е задължителна, но аз ходя на тонове всеки ден или през ден и все някой трябвя да ангажирам да го гледа за час два, пък и от утре съм в 38ма седмица, не се знае дали няма и да родя, така че ще си ходи.
А и още нещо, в момента не съм особено пълноценна и не мога да го забавлявам особено, нито да го водя на интересни места.

# 581
Сина ми е на 7,ще го спра,през цялата бременност толкова много се пазихме,и на него витамини и какво ли не давах.
Но на градината като си карат болни децата и преди 2 седмици лепна ужасен вирус с висока температура,кашлица,още кашля не може да се оправи-20 деца бяха болни.
От тази гледна точка ще го спра,иначе ходи с голямо желание,а и му е последно вече.
Като се разболя,решихме да го отделим при родителите ми-обаче те хората хич не им се занимава.5 дни беше там,той ми се разсърди,не искаше да говори с мен,цяла седмица ревахме и двамата.
Сега не иска да чуе и за тях да ходи на гости там.
Кой знае малката му глава какво си е мислила,че е пренебрегнат заради бебето.
Много тежко го изживяхме и двамата.
Така че по добре да ми е вкъщи.
Знам за в бъдеще,че ще е неизбежно това с разболяването.
Но този вирус сега беше ужасен...
Таткото ще си вземе отпуска,ще го гледа.
А и новородено се гледа лесно,стига да в е спокойно бебе.
Мисля ще мога да му обърна внимание докато си е вкъщи.
Баткото няма търпение за ваканция 😀

# 582
Зари аз съм взела протектори за зърна, но не знам дали не искат да се стерилизират преди всяко ползване. И стерилизатор ли трябва да се носи или да се заредя с повече чифтове протектори?

На мен ми казаха с топла вода да ги мия и не ги стерилизирах.

# 583
Момичета, преди два часа станах майка на една прекрасна принцеса. Направиха ми секцио по спешност, но всичко е наред и с мен, и с малката. Роди се 2660 кг, 46см , а преди секциото прогнозираха 2200 кг. Адаптира се бързо, болката при мен е търпима и не мога да се оплача. Бъдете здрави всички ☺️🌷

# 584
Честито, Цвете!
Да сте здрави и двете, бързо възстановяване и прибиране вкъщи! Yellow Heart

Общи условия

Активация на акаунт