Априлче 2025г./тема 7/

• 30 535
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
Честито на новите бебчета и мами Heart да сте здрави и много търпеливи Grinning

Аз бях качила 20 кг, но явно доста са били течности, 2 седмици след секциото съм -14 кг.
Подуването на краката беше останало докато не излязох от родилното, аз бях там седмица. Взех си компресивни чорапи и има страшно облекчение.

Момичета със секцио, дори да се чувствате добре не прекалявайте с домакинската работа - преди няколко дена доста се изсилих (пране, готвене, чистене, подреждане) и почна да ме боли операцията. Полежах 2 дена и вече съм добре. Пазете се Heart

# 676
  • Варна
Честито на новите бебчета. Да са здрави и бързо възстановяване и изписване.
Sande, на мен още са ми отекли краката. Днес ни изписват, дори не мога да си обуя обувките и ще си тръгна по чехли.
Аз доколкото четох отичали от повече загуба на кръв. Сега си погледнах епикризата. В деня на приема хемоглобин 119, след секциото - 103, в деня на приема тромбоцити 253, след секциото 173.
Не знам дали са точно тези показателите които имат значение, но по другите кръвни няма съществена разлика.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 11:53 от rozi4ka222

# 677
Честито на всички нови попълнения! Бъдете здрави и бързо възстановяване на всички мами. Чета ви редовно, но нямам много време да пиша.. Кърмене, цедене, преобличане... Живея в кръговрат 🤣 сънят е мираж, но все още се издържа. Май започват коликите при нашето момче и доста плаче и се свива вечерно време, на мен ми се свива сърцето, като го гледам.. също, когато иска да пръцне или да се изходи, много се напряга, зачервява се, започва да се "гърчи", много се уплаших първия път, но акушерката и педи казаха, че е нормално. Наддава си добре, роди се 1970 вече е 2850гр, месец и нещо след раждането.
Видях, че някой беше писал да почивате, дори и да се чувствате добре. С две ръце съм ЗА този съвет. Не се преуморявайте и не бързайте да свършите всичко. Аз бях супер 6 след раждането, но нали бебчо ни изненада и имаше да сглабяме неща вкъщи, да пера, да гладя. Хем го правих вече седмица след раждането, като се напрегнах много ме заболя коремът и започнах да кървя по- обилно и на съсиреци. Така че, имайте си едно на ум, че тялото си има нужда от почивка. 🥰
Изпращам ви прегръдки и позитивна енергия! ❤️

# 678
Ваня,  честит Калоян! Ти си героиня! Да расте здрав и щастлив Heart
Момичета, заради кръвното имам дата за планово секцио вече. Води и всичко останало е наред. Ще имам малко време да попазарувам зимни дрехи, не виждам никакъв лъч светлина в прогнозата за времето идните дни и седмици.

# 679
Аз няма да купувам зимни-зимни дрешки. Така или иначе мисля поне 20тина дни да не го извеждам навън. След това постепенно първо на терасата, после пред блока и тн, но до края на месеца според мен, ще е по-стабилно и топло времето.
Вкъщи ще пускаме конвекторите, въпреки че без отопление е 20градуса, но поне 21 за начало ще е хубаво и ще си го обличам с дрешките които съм взела (памучни с дълго ръкавче) плюс завит с пеленка и тъкмо ще минат дъждовните дни.
Добре че спално чувалче му взех 2,5тог😄 предусещала съм застудяването.

# 680
Моите и двете са по 1 тог, бодитата не всички дълги, просто съвсем лятно го бях подкарала, комплекта за изписване също май е по-скоро пролетен. Взех едно поларено одеяло за допълнение. Имаме кламитици, така че поне температурата вътре ще е висока. Вие имате ли овлажнители за въздух вкъщи и дали си заслужава?

# 681
Moмичета, които дочакахме до днес, честит първи ден от месеца на нашите бебчета, на нашите априлчета! Heartpulse

Много ми е странен този месец - аз съм августовско чадо, мъжът ми юлско, много роднини са пък през март и все си мислехме, че ще подрани, но бебето си е решило да е априлче!
Нямам търпение да се излюпи и този "странен" месец да ми стане ЛЮБИМ! Heart

Ваня, честит, здрав и благословен да е този голям мъж Калоян! Hug

# 682
Мануна аз си взех овлажнител за въздух някъде януари, защото много ми изсъхваше лигавицата на носа от постоянното отопление и не можех да спя чак, та от както го имаме определено видях разлика.
Сега не го използваме, защото влажността в стаите е над 55% и няма смисъл. Но ако ви е сух въздуха под 50% е хубаво, защото знам, че и бебешкия нос изсъхва лесно и почват да хъркат бебоците.
Честит април на всичкии.🥳 и аз днес се събудих с мислята “урааа, дочакахме го”- просто от началото си исках да родя април- обичам април и пролетта, въпреки дъждовния период в момента.😁

# 683
Честит Калоян! Нека бъде здрав и игрив! Браво на мама, голям мъж! Бързо възстановяване!
Пълнолуние всички палци са стиснати! Нека всичко мине леко!
Иначе с това време и аз се чудя какви дрехи да подготвя 🤔  Взела съм с къс и дълъг ръкав,  сега се чудя за комплекта за изписване.

# 684
Пипи, към 40% е вкъщи, значи трябва да вземем. Препоръка за марка имаш ли или няма много разлика?

# 685
Мануна, как 40% при тая влага вън... То ще ти изгният кокалите. Просто повече проветряване по-добре в момента. Иначе и ние имахме овлажнител и пречиствател и сме и с климатици.
Нашият овлажнител е някакъв от Амазон и си е добре. Но в момента наистина сме прибрали всичко, защото няма смисъл.

# 686
Толкова е, сухо е, дори в момента. Не знам защо. Вдига се само ако съм простряла дрехи вътре.

# 687
А с какво мериш влажността? Нашият пречиствател отчита каква е и му имам вяра на него.

# 688
Мами, които родихте със секцио, имам въпрос
Кога ви дадоха бебчето, на мен вчера след секциото ми я донесоха за 10мин, днес питах каза най вероятно по късно през деня пак за малко ще я донесат и ако всичко е наред утре ще е при мен … така ли е при вас ? Аз много искам да я видя, питам казват само добре е и това е !!!

# 689
А с какво мериш влажността? Нашият пречиствател отчита каква е и му имам вяра на него.
С едно лидълско термометърче, което показва и ниво на влага. Температурата отчита точно, а и съм го следила като сложа в близост мокри дрехи дали отчита повишаване - отчита. Но 50 никога не съм виждала, 45-6% максимум.

Общи условия

Активация на акаунт