Априлче 2025г./тема 7/

• 30 558
  • 760
  •   1
Отговори
# 735
Привет момичета, малко късно но минавам само да кажа , че на 19.03 се роди и моята принцеса Берен - 3.380, 53 см. Родих нормално за 2 часа пожелавам на всички, които още не сте родили раждане като моето!😊🌸

# 736
Момичета, аз съм от майската тема, но започнах да ви чета за вдъхновение Wink
Прочетох на последните страници , че някои от вас се колебаят за позицията на бебчетата при сън.
Като консултант по детски сън искам да ви споделя, че правилната позиция за безопасен сън на бебета до 6.месец е само и единствено по гръб!

Много родители се притесняват, че поставено по гръб бебето има по-висок риск от задавяне с кърма/мляко/слюнка. Всички бебета се задавят леко, когато са мънички. Няма доказателства, че, ако спят по гръб, това е по-опасно или по-често води до задавяне или аспирация на мляко.
Информацията е от американската педиатрична асоциация и ако не бъркам, мисля, че СЗО също ги подкрепят.
Това важи както за нощния, така и за дневния сън.
Също така не подценявайте опасността, които могат да доведат всякакви предмети като обиколници, възглавници, одеялца, играчки и т.н. При едно новородено в леглото му имат място само 2 неща: бебето и матракът, обвит с чаршафче (по възможност с ластик).

Не искам да ви плаша, само да ви информирам.
#sids

# 737
Аз имам нужда да споделя, от днес малката е при мен, цял ден плача, чувствам се неподготвена, неспособна и ме е страх, а детето ми е спокойно като цяло и кротко, но аз се страхувам за нея, постоянно я гледам и пипам, очи не затварям , страхувам се от всичко , ясно ми е , че няма да спя тези дни, но се притеснявам да не изпадна в депресия, дано да се оправя малко като се приберем вкъщи, надявам се това да е в петък…и кърма не тръгва и като цяло колкото съм щастлива, толкова съм и уплашена ….не знам дали е нормално Или аз изперквам

# 738
Луничке, Ваня, честити Кая и Божидар Simple Smile Живи и здрави, много късмет и щастие Simple Smile
Дано не пропускам някое бебенце Simple Smile
Честита Берен Simple Smile жива и здрава Simple Smile!
Моли, бъди по-спокойна Simple Smile в момента те тресат те хормоните Simple Smile както казваше ЛЛ щом си.майка, вече.можеш всичко и си супер жена! Ще се справиш и вярвай в себе си Simple Smile
Мен днес ме приеха по спешност с жлъчна криза, направо такава болка, контракции, чудо, но бебка е добре и системите ме оправиха. Надявам се свга, да ме изпишат и секциото да си е другата седмица Simple Smile Стискайте ми палци Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 21:11 от Gery666_

# 739
Моли, вярвам, че ще се справиш. Нормално да отнеме малко време да слезе кърмата и да се напаснете в кърменето и аз доста се бях притеснила. Не помня ти секцио или естествено беше?
На мен много ми помогна и жената, която беше с мен в стаята - насърчаваше ме да действам по-смело в смяна на памперса и преобличане. Както каза, бебето не усеща да го боли или дискомфорт по това време, само трябва да действаш и да се научиш.
Много се бях притеснила по едно време, защото ни задържаха в болницата и предпоследния ден даже си поплаках вече от умора и от да искам да се прибера.
А да не спиш няма да помогне нито на теб, нито на бебето, най-много да станеш още по-емоционална, така че когато можеш си поспи. Heart
Чуй се с близките си, оплачи се, излей си мъката.

Аз имам нужда да споделя, от днес малката е при мен, цял ден плача, чувствам се неподготвена, неспособна и ме е страх, а детето ми е спокойно като цяло и кротко, но аз се страхувам за нея, постоянно я гледам и пипам, очи не затварям , страхувам се от всичко , ясно ми е , че няма да спя тези дни, но се притеснявам да не изпадна в депресия, дано да се оправя малко като се приберем вкъщи, надявам се това да е в петък…и кърма не тръгва и като цяло колкото съм щастлива, толкова съм и уплашена ….не знам дали е нормално Или аз изперквам

# 740
Спи ми се, но ме е страх да заспя , с всичко се справям , само със страха да не се задави или повърне докато спя аз -не мога,  искам да платя на някоя жена да я гледа 2ч да поспя, е то няма и на кой 😑

# 741
Пълнолуние, Ваня, Атии, честити Кая, Божидар и Берен! HeartHeartHeart
Да са живи, здрави и благословени бебчетата! Heartpulse

Моли, без още да съм родила, напълно те разбирам... Отсега се филмирам, че няма да мога да спя...
Опитай да се успокоиш и да си помислиш колко много майки са се притеснявали така, без каквато и да е причина, а бебчетата са си били съвсем добре - те не са толкова крехки. Всичко ще е наред! Hands Pray

# 742
Спи ми се, но ме е страх да заспя , с всичко се справям , само със страха да не се задави или повърне докато спя аз -не мога,  искам да платя на някоя жена да я гледа 2ч да поспя, е то няма и на кой 😑
Как си днес, Моли? Успя ли да поспиш? Това, което изпитваш и мислиш е напълно нормално, страховете отминават. Аз също плаках първите дни и не смеех да си затворя очите, при все, че даже имаше кой да се грижи и за бебето, и за мен. Ако пускат мъжа ти, нека той да поседи при вас, а ти да поспиш. Ако не, сподели с някой в болницата, сигурна съм, че ще те успокоят и ще съдействат. Не се тревожи и да си плачеш, трябва да го изкараш. Ще отмине и ще видиш как бебчета наистина не са толкова крехки, те са едни съвършени човечетата с инстинкти и рефлекси. Всичко ще бъде наред ❤️

# 743
Благодаря ви, страхотно е да знаеш, че някой преминава през същото и имаш подкрепа и разбиране.
Днес съм една идея по добре, не съм плакала от сутринта 😂 с бебето се разбираме също по добре, днес даже спах 1ч на обяд заедно с нея, дано отмине цялото напрежение, за да се насладя на моето съкровище пълноценно и осъзнато…. ❤❤❤ и в болницата са разбрани, но явно са се нагледали на подобни случки и го приемат за нормално поведение на родилка 😂😂😂

# 744
Благодаря ви, страхотно е да знаеш, че някой преминава през същото и имаш подкрепа и разбиране.
Днес съм една идея по добре, не съм плакала от сутринта 😂 с бебето се разбираме също по добре, днес даже спах 1ч на обяд заедно с нея, дано отмине цялото напрежение, за да се насладя на моето съкровище пълноценно и осъзнато…. ❤❤❤ и в болницата са разбрани, но явно са се нагледали на подобни случки и го приемат за нормално поведение на родилка 😂😂😂

🤣🤣🤣 Така е, нашите Радини вълнения не ги впечатляват особено. 🤣При мен по- младичките ми влизаха повече в положение, по- възрастните също бяха мили, но им виждах в погледа как искат да кажат "Успокой се, момиче, не си първата родилка". 🤣 Бързо научих къде мога да мрънкам повече... 🤣
Всеки ден ще става все по- добре. Първите дни бях в тотален шаш и правих всичко, което ми казват, обаче понякога се случва един да каже едно, друг друго и аз не знам кого да послушам. Тогава една акушерка от по-възрастните ми каза: "Ти си майката, ти можеш да решаваш, следвай интуицията си, наблюдавай бебето и всичко ще се нареди". И чак сега, след месец и половина, вече започва да ми идва самочувствие, че "аз съм майката" и мога да взема правилните решения за нас с бебчо 🤣

# 745
Моли, аз мисля, че напрежението от бременността си оказва влияние. Съня е доста важен, макар и малко да е, но да го има. Аз отсега се страхувам за подобни неща, а още не съм родила. Но част от тревожността със сигурност е от хормоните. Мозъка търси причина за тази тревожност и първото, за което се хваща е страха. Така, започва уж контрола, да не спиш, за да си спокойна. А тревожността се увеличава. И резултат: уморена, без сън и чувство за вина.
Едно от нещата, които на мен ми помагат да избегна подобни ситуации, е правене на график и неговото спазване. Кога да легна да почина, кога какво да правя. Да следвам нещо, да отмятам неща от списъка, за да знам, че съм свършила много неща или поне едно нещо, както трябва.
Радвам се, че днес си по-добре. Все по-добре да става. Като се прибереш вкъщи, може една идея по-спокойно да се чувстваш.

Показват ли ви в болницата, как да сменяте памперси, да закърмите бебето и някакви дребни детайли? Или очакват ние да си знаем всичко? Всичко съм виждала как се прави, ама нямам грам практика.

# 746
На мен никой нищо не ми показа и аз нямах практика. Единствено една акушерка ме видя, че се опитвам да кърмя (неуспешно) и набързо намести бебето ама без някакви особени обяснения.
Това в Бургас.

Моли, аз мисля, че напрежението от бременността си оказва влияние. Съня е доста важен, макар и малко да е, но да го има. Аз отсега се страхувам за подобни неща, а още не съм родила. Но част от тревожността със сигурност е от хормоните. Мозъка търси причина за тази тревожност и първото, за което се хваща е страха. Така, започва уж контрола, да не спиш, за да си спокойна. А тревожността се увеличава. И резултат: уморена, без сън и чувство за вина.
Едно от нещата, които на мен ми помагат да избегна подобни ситуации, е правене на график и неговото спазване. Кога да легна да почина, кога какво да правя. Да следвам нещо, да отмятам неща от списъка, за да знам, че съм свършила много неща или поне едно нещо, както трябва.
Радвам се, че днес си по-добре. Все по-добре да става. Като се прибереш вкъщи, може една идея по-спокойно да се чувстваш.

Показват ли ви в болницата, как да сменяте памперси, да закърмите бебето и някакви дребни детайли? Или очакват ние да си знаем всичко? Всичко съм виждала как се прави, ама нямам грам практика.

# 747
Според мен е добре, във всяко родилно да има консултант при нужда.

# 748
Повечето тук са всеотдайни и ме разбират , доволна съм, показват ми , помагат ми дори повече отколкото очаквах от болницата … проблема си е в мен , усетих се , но ще нагласим нещата почвам да си вярвам ,дано е за добро 😊
Не казвам , че вече съм супер майка, но поне днес съм по подготвена от вчера това е сигурно …
Много е хубаво човек да споделя, казвайте и разказвайте и плачете на воля -олеква много

# 749
  • Варна
Лелеее, не съм влизала покрай бебока и не мога да насмогна да ви изчета.
Joss, Пълнолуние, Ваня, aaaati,честити ви рожбички. Здрави да са и кротички, и бързо възстановяване.
Гери, важното е че сте овладяли нещата и не се безпокой ще си дочакаш секциото.
Моли, аз също плаках много в болницата. Освен страха от непознатото, това се случва и заради рязката хормонална промяна. С първото дете плачът ми дойде едва след като се прибрах, с сега още докато бях в болницата. Просто всичко намираш за крайно страшно, отделно живота ти се променя на 360 градуса, чувстваш се неготов за промяната макар че е била така дългоочаквана. И всички тези мисли те карат неконтролируемо да плачеш. Ще ти мине, просто си дай време

Общи условия

Активация на акаунт