Живот на кантар - тема 3

• 35 610
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Станка Златева я видях наскоро по новините във връзка с новия ѝ пост, видя ми се точно като за "Живот на кантар", че е станала, много напълняла.

Като цяло не бих гледала подобно предаване с известни личности, отишли да си направят реклама. И фотографката в това число ми е леко излишна. Те разполагат с ресурси, имат контакти и безплатно да получат помощ от диетолози, фитнес инструктори и пр в замяна на реклама, обикновено са в столицата или друг голям град. Участието им в предаването не би им дало нищо повече от това, до което вече имат достъп. Бившите спортисти, не постигнали кой знае какви успехи на практика са си обикновени хора. Държавата общо-взето забравя такива спортисти и те в повечето случаи си живеят доста обикновено и скромно, и не могат да си позволят повече достъп до специалности от останалите хора. Такива като Вили и Рая сигурно никога не биха имали възможност, ако не беше предаването, за диетолози, треньори и пр. Не само поради липса на финанси, но и заради семейството им.

# 496
И клекове не правят както трябва забелязах и Стан го отбеляза.
Но може би е заради теглото.
На мен също ми е трудно дълбок клек да направя. Повдигам се на пръсти като клекна напълно.
Имам предвид като опитвам поза маласана

Явно ахилеса както вика Стан е отишъл по-ягодите.
Е, не напълно.

# 497
  • Пловдив
До сила са някои от неможенията. И аз не мога да правя някои неща, примерно пълно повдигане от лег до седнало положение без засилка или пак едно имаше, което включваше изправяне от дълбок клек, но по-сложно, ама го забравих какво беше. Ходих на едни групови тренировки и част от хората ги можеха, а други - не.

Според мен не са инсценирани тренировките, просто правят много повторения и излъченото е от последните.
Инсценирани ми се виждат само някои разговори. Не само явно изиграният разговор между Нанси и Ванко, където "взеха решение" Ванко да предложи да поеме двете групи, но и някои от диалозите между тях. Нямам предвид, че пред камерата говорят различни неща, отколкото без нея, а че сигурно в някои случаи са им казали сега да си говорят това и това, за да ги снимат.

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 15:41 от Магдена

# 498
До сила, развита или недоразвита и нетренирана мускулатура. Какви ли не фактори.
Но пък помня, че това го правех като бях стотина кила и го зарязах защото не усещах нищо.
Но да си призная и изкачване на 5 стъпала ми е било проблем на 120 и 100, то нищо чудно.
Иначе аз това упражнение си го правя, ама с една гира. Все е нещо и го използвам като релаксиране  като ми дойде интензивното и натоварващо упражнение.

# 499
  • Някъде там
Има професионални спортисти които не се справят със храненето си и са пълни, още докато спортуват въпреки интензитета на тренировки които имат. Говоря конкретно за художествената и спортна гимнастика, където и малкото напълняване по време на сезона и между активните сезони, веднага се отразява на качеството на изпълнение и е видимо.
Мартин не е ли спортист, борец. Останах с впечатление, че е тренирал борба. Нали сега иска да се явява на някакво състезание, но тренера му казал, че трябва да свали до 130кг.
Сумо борец е. Трябвало е да натрупа килограми, за да се състезава, но той е прекалил. 😀

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 16:42 от daviz

# 500
Точно Марто беше този, който в началото каза, че не знае какво е въглехидрат. Пък уж е спортист. Нищо не знае явно.

https://www.youtube.com/watch?v=ZUHKnTkFtkQ

Една успешна история, браво на човека, много се радвам като се свалят толкова много.
Моите са нищо. 
Но вика от стрес почнал да се тъпче. Ами не баш, стреса променя химията на тялото, хормони, затова е почнал.
Е, емоционалния момент го има естествено, но роля за това си играят хормоните, но ние не го осъзнаваме.

# 501
И фотографката в това число ми е леко излишна. Те разполагат с ресурси, имат контакти и безплатно да получат помощ от диетолози, фитнес инструктори и пр в замяна на реклама, обикновено са в столицата или друг голям град. Участието им в предаването не би им дало нищо повече от това, до което вече имат достъп.

Факт е, че Вили Пефтичева е най-слабата си версия, от както я познавам като тийнейджърка. И да, имала е възможности, правила е и тренировки с инструктор и режими и операции. Тук може би има достъп до още неща, за които не казват или
откъсването от  ежедневие и вредни навици и храни също си казва думата. Според мен тя може и още да свали. На нея всъщност резултатите й са добри. Просто имаше нещастието йорданка да вземе имунитета.

# 502
Наблюденията ми над професионални спортисти е, че много добре знаят и как да се хранят, и как да тренират след края на състезателната им кариера. Но след годините лишения, не искат и им се живее в степен наваксване на всичко изпуснато (включително с храна и алкохол). Особено гимнастичките (понеже някой ги спомена). При тях налитането на храна е страшно. Което не значи, че не си дават сметка какво правят.

# 503
  • Пловдив
Без съмнение и това го има, да. Едва ли всички случаи са еднакви.

# 504
Наблюденията ми над професионални спортисти е, че много добре знаят и как да се хранят, и как да тренират след края на състезателната им кариера. Но след годините лишения, не искат и им се живее в степен наваксване на всичко изпуснато (включително с храна и алкохол). Особено гимнастичките (понеже някой ги спомена). При тях налитането на храна е страшно. Което не значи, че не си дават сметка какво правят.

То затова не се изпада в крайности. Трябва да се търси златната среда.
Не съм наясно с гимнастичките. Но съм чувала за някакви зверски ограничения и гладувания.
И какво, като приключат с това и почват и те да ядат здраво ли? Grinning
Ами сами си го правят, никой не им е виновен.
Има хора не знаят, нямат хранителна култура, което ги оправдава в някаква степен.
Ама да знаеш и да го правиш. Е, сами са си виновни.

# 505
Вече мисля, че не се изпада чак в такива крайности при гимнастичките (поне Х.Г), но преди е било страшно. Като вицове са ми разказвали как майките им са им зашивали вафли в подплатата на якетата за състезания в чужбина, как са им е крещяли след втората лъжица супа, как са им връщали кантара, без да забележат, така че въпреки глада и лишенията да показва 1-2 кг. повече. Ама не е хич смешно.

# 506
Не е смешно, трагично е.
После защо изпадат в другата крайност като приключат с това.
И то защото явно е трябвало да бъдат точно определени кила.

# 507
За гимнастичките, веднъж като студентка бяхме с приятелка на театър. Тогава бяха дълги пиеси и винаги с антракт. Веднъж попаднахме на група гимнастички, едната си купила някаква суха паста в антракт, обаче я видяла друга от отбора и се притесни. И приятелката и я успокояваше"Не се притеснявай, няма да те издаде на треньорската, тя не е такъв човек". Хилехме се  с моята приятелка, бяхме малко по-големи от гимнастичките, но ни се видя абсурдно това дебнене и за една суха паста.
И до днес всяко аскетично ограничение ми е абсурдно. Затова мисля, че е по-разумно да се вземат мерки на първите 5-7излишни кг, отколкото тормоз години наред.

# 508
Ужас.
Тези момичета буквално са гладували.

Спомних си за една съученичка в гимназията. Много красива, ама много.
Но и много слаба. Не слаба, кльощава.  Тя непрекъснато беше на диета. Все не ядеше. Пиеше някакви неща, сокове, фрешове, смутита. Все и беше течна храната всъщност. Рядко я виждах да яде.
Все имала някъде да дефилира и не можела, трябва да е във форма. Доколкото знам всъщност тя толкова не иска това, колкото майка и решила, че ще е модел. И тя слуша, какво да прави, не и дават сама да избира.
След години я видях. Явно е беше приключила с моделството. Имаше вече доста наднормени кила.
Ами майката е за бой.

# 509
С балет, гимнасгика и други такива, изискващи много слабо тяло, трябва да се занимават само хора, които по природа имат такова, другото е пълно издевателство.

Общи условия

Активация на акаунт