Живот на кантар - тема 3

• 35 604
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • Някъде там
Наблюденията ми над професионални спортисти е, че много добре знаят и как да се хранят, и как да тренират след края на състезателната им кариера. Но след годините лишения, не искат и им се живее в степен наваксване на всичко изпуснато (включително с храна и алкохол). Особено гимнастичките (понеже някой ги спомена). При тях налитането на храна е страшно. Което не значи, че не си дават сметка какво правят.
Аз говорех за такива в активната си кариера, понеже съм фен на хг, имам и контакти с гимастички и следейки хг редовно, мога да кажа, че сега нещата са доста по-свободни от към режим на хранене и на много от тях им личи, че това е така.
В миналото преди състезание и водата ограничаваха до минимум.

# 511
  • Благоевград
Помните ли Златните ни момичета от Олимпиадата в Рио 2016 г.? В този ансамбъл беше Христията Тодорова. След като приключи кариерата им, мисля 1-2 години след това направиха шоу и тя беше с много наднормено тегло. Помня интервюта, в които казваше, че много се е била лишавала, самата Раева казваше за нея, че има склонност да качва килограми и е била на по-строга диета.
След време пак влезе в норма. Преди дни прочетох, че е станала майка.
Това го казвам във връзка с Мартин, че не знае как да се храни. Напротив, знае, но не иска. Сега има момиче в живота му и според мен това е по-големият му стимул, отколкото уж предстоящо състезание.

# 512
Мартин за мен е пример за функционално неграмотен човек. Като започнем от това, че не знае какво е въглехидрат, че не може да сметне 30кг. как се разпределят за 4 месеца, та стигнем до морковите за супа, които рендосваше. И как с патос разсъждаваше, че майка му щяла да се зарадва, че може да “ренда”. Като едногодишно дете, което само си пляска и си вика “Браво!”.

# 513
  • Някъде там
Мартин е сумо боец. Там трябва да си хапваш повечко, но той съвсем му е изпуснал края.
Хриси винаги се е лишавала докато беше активен състезател.
На два пъти го направи този номер с качването и свалянето след приключване. След Рио рязко качи. После ги свали, 2020 беше отново доста пухкава и  после започна да пие и рекламира fitline и обясняваше, че с тях е отслабнала. Понеже не вярвам в "чудодейните" добавки, въпреки че е спортист не повярвах и на нея.
Катрин Тасева и Татяна  Воложаннина, също бяха с доста проблемно тегло и им личеше много.
Сега ако питат мен, Ева има нужда да свали малко, понеже и личи при скоковете, че е малко тежка, но това е дребен проблем и мисля, че ще го коригират.

# 514
Мартин за мен е пример за функционално неграмотен човек. Като започнем от това, че не знае какво е въглехидрат, че не може да сметне 30кг. как се разпределят за 4 месеца, та стигнем до морковите за супа, които рендосваше. И как с патос разсъждаваше, че майка му щяла да се зарадва, че може да “ренда”. Като едногодишно дете, което само си пляска и си вика “Браво!”.

Да не забравяме как във викторината избра банан за отговор, защото му било любимия плод или зеленчук, не беше сигурен какво е...  Бях много изненадана да прочета тук как толкова много хора го сватосват с Ани. Дава вид на много чист и добронамерен човек и започва да ми става все по-симпатичен, но момичето е интелигентно, завършило ветеринарна медицина, различни светове са.

Дискусията за закуската им и моркова ме озадачава. Това са хора с изключително лоши хранителни навици, една шепа берита в овесената каша и 2 моркова не само няма да им пречат, а са в пъти подобрение на това, което са яли до сега. И килограм банани да закусват, при всичките им калории и захари, пак ще е голямо подобрение.

# 515

Това го казвам във връзка с Мартин, че не знае как да се храни. Напротив, знае, но не иска. Сега има момиче в живота му и според мен това е по-големият му стимул, отколкото уж предстоящо състезание.
Мартин не знае и си личи и го е казвал.

# 516
Оф, личи си, че съм гледала последния епизод с превъртания- какво се е случило с тези моркови, че се обсъждат страници наред? Rolling Eyes

Християна специално много се е ограничавала, Илияна даже я е взимала да живее у тях, за да може изцяло да ѝ контролира енергоприема.

# 517
Тили, нищо особено. Дадоха Мартин как е рендосал няколко моркова в една купа и имаше още десетина. Дойде Виолета П., попита го защо рендосва морковите за супата (май беше супа, но със сигурност готвено ястие), той ѝ отговори, че така се правило и тя му каза, че много добре се справя, ама иска следващия път да го види да реже на кубчета. После на синхрона се радваше като малко дете как рендосвал моркови и как майка му трябвало да го види, защото се притеснявала, че нищо нямал да пипне вътре (или нещо такова беше). И през цялото време глаголът, който използваше, беше “рендам”. На мен ми беше смешна цялата сценка.

# 518
Ясно, мерси! 🤗
Барбито пак кусур “вързало”. Ако иска друг да ѝ реже морковите така, както е свикнало, може да изрази намеренията си по друг начин.

# 519
Нямате изчитане, а и сега чак гледах на запис. Не мога да повярвам, че оставиха Вили. Стори ми се, че им е най-големият дразнител, особено за Тошко. Даже имам лека конспиративна теория, че продукцията е повлияла леко на вота 😉
Иначе и аз съм от тези, които отлично знаят как да отслабнат, но няколко години просто нямах воля и възможност (най-вече време). Ходех си дебела, но от миналия юли се взех в ръце и резултатът не закъсня! Знам как работи организмът ми и например - че от седмица на ябълки, бях + 1 кг. За мен работи именно ограничаване на В и увеличаване на П. За всяко отслабване обаче едно е общовалидно: трябва отдаденост. Ходене пеша в дъжд и сняг, готвене отделно от яденето на семейството и т.н. Направих си изследвания и резултатите са фрапантни! Инсулинът от 27 вече е 11! Холестеролът LDL от 4 - на 2.6, а цялостният - от 6 - на 4.5. Всичко вече е в нормата, нямам и 1 показател извън нея и най-вече HOMA индексът за ИР е от 7 през юли -  2.5 сега! Заедно с кг са си отишли толкова шлаки от тялото и се чувствам направо нормално. Затова ми се искаше да казват подобни данни и за участниците и ние да научим нещо повече. Както и дали приемат лекарства, защото аз пия и метформин 500 сутрин.
Извинете за дългия пост, но ми е много актуална темата. Желая успех на всички съфорумци да видят и те желаните резултати.

# 520
Супер ти е поста, харесва ми Simple Smile

За това предаване и участниците... аз си имам едно наум, че там играе ходатайстване и подкупи под различна форма. Никой не е толкова глупав, че да си мисли за чудеса в рамките на 3 месеца...

За изследванията... понеже спомена. Моите като ги направих преди 2-3 години и се стреснах! И то не, защото е имало нещо страшно - всичко си беше в границите и някои бяха на гранични стойности...
Стреснах се, че мога да отърва коня у ряката както се казва, уплаших се да не избягам от тези граници и се амбицирах да вляза в идеалните Simple Smile
И то нали апетита идва с яденето... на мен "апетита" за здравословен живот ми се повиши с неговото прилагане. Колкото повече неща правех за тялото и дух-а, толкова повече се вманиачавах Simple Smile И всички около мен започнаха да ми правят забележки, да не съм се побъркал нещо, да не съм болен, какво ми ставало, що не ударя една малка ракия така, за профилактика, пък какво щяло да ми стане от филийка хляб и т.н. и т.н.
Най-обичах да слушам и то от близки хора лафове от рода на
- и прекален светец Богу не е драг
- дядо ми Йордан на 105 сутрин на гладно 100 ракия и така...
- еди кой си спря пиенето и след година почина
- те тия, дето най-здравословно живеят все с рак и проблеми ходят...

... и те така Simple Smile Интересен живот Simple Smile

# 521
  • София
А аз се вдъхновявам като чета вашите истории. Много позитивно ми действат. Благодаря ви!

# 522
  • София
Новата треньорка на червените ще е Рори, ще ми е интересно да видя какъв ще е неиният подход:

# 523
Ако не може да реве пред камера, изобщо не ми я предлагайте Simple Smile

# 524
Следвала съм я Рори, на мен ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт