Живот на кантар - тема 3

• 35 824
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
И на мен ми направи впечатление закуската. Това не е закуска и не е за отслабване. То какво беше всъщност, мюсли с плодове в кисело мляко ли, в прясно мляко ли, във вода ли?! Ако е готово мюсли, то е някаква алтернатива, но не и за закуска. В него има захар и разни боклуци. Ако са само овесени ядки по бива. Не че не си купувам готова гранола, но предпочитам аз да си я направя, поне знам какво има в нея.
Но сладка закуска, не и не. Закуската за тях е добре да е протеинова, за да даде ситост и енергия. Какви са тия бълвочи дето ги бъркат за закуска. Аз също си позволявам "волности" като к.мляко(даже плодово такова, ужас Blush) с гранола, но...
Много обичам Активия с киноа и лешник и тази с овес и орех, но е рядко и за кеф, че има захар и разни не съвсем полезни съставки за диета.

# 91
В мюслито има сушени плодове.
Това си е захар направо.
Не е за мен, камо ли за тях.
Аз дето толерирам сушени сливи, но не ги ям, пък тия съвсем ще окапят.
С тая закуска Дерия ми пада в очите.
Чух овесени ядки, мюсли, чия, боровинки.
Дали са сложили и мед не знам Grinning
Ох, минала съм през такива глупави закуски.

# 92
  • Наблизо
Сега,по френските начини на хранене,въглехидратите се ядат сутрин,а вечер се яде най вече супа с варени яйца например.
Аз например не успявам да ям преди 10-10 и 30 и тогава ям плод или ядки.
Сигурно идеята е точно за говори ви преди тренировката.
За Пефтичева,мисля че не отслабва защото има сериозен проблем с щитовидната.Споделя,че не може да забременее и явно всичко е свързано.Не вярвам да ги “тъпчат”.
За Мартин ми е по-интересно,но ето Симеон миналата седмица почти нищо,тази доста.
Най-сваля леля ви Марче,но тя изначално не е много дебела и явно няма ендокринни проблеми.

# 93
Има разлика между закуска за здрав, слаб човек, и такава за отслабване. Абсурдно е мюсли, аз много рядко съм виждала такова без добавена захар. Солена закуска за всички трябва според мен, и по едно издание на "Глюкозната революция", включително и за диетоложката.

# 94
Вчера на мен всички ми се видяха доста отслабнали - и в лице, и в тяло, както някой се изрази - поприбрани. Браво на тях.

Кукумицинка спомена за намръщената физиономия на Йорданка. Прави ми впечатление, че има доста такива - Поли, Йорданка, Симеон, Миглена.

Крайчетата на устните надолу, вечно намръщени лица.

Познавам такива,  все са недоволни, песимистични и много мнителни. Развалят ти усмивката, тъй да се каже.

Обратното на тях пък има хора със сякаш вечно усмихнати лица. Такива са Мартин, Рая, Вили от Плевен. Добротата им личи отдалеч.

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 15:21 от Не се сърди, човече

# 95
О не, това че някой е с по-малко тегло не означава, че няма ендокринни проблеми.
Познавам слаби хора с ир и то страшна.

# 96
Сега свалят с този режим, защото тръгват от много високо. На месечна база отслабването на всички ще е повече от добре. Но това хранене не помага за регулиране на кръвната захар и инсулина, т.е. това, което в момента е пряка заплаха за здравето им - продължжават да тормозят панкреаса и може да се предаде всеки момент (диабет тип 2). Овесени ядки, филии със сладко на гладно - абсурд. Освен това пиковете провокират глад, съответно е нужна воля, за да контролират повишения апетит.
При правилен режим всичко става без изтезания. Той си държи захарта без пикове и няма пристъпи на глад.

Опасенията ми за тренировките се потвърдиха. На последното мерене се видя колко хора вече са с кунтузии - глезени, кръст, рамо. А резултатите нагледно се видя, че не се влияят от усилиените тренировки - Мария не е участвала активно в програмата заради кунтузия и пак е свалила прилично, като се има предвид, че е от тези с по-ниско тегло.

С една дума, за да има шоу ги подлагат на опасна програма и създават у зрителите впечатление, че отслабването може да се случи само с изтезания.

# 97
То това означава, че всичко е индивидуално и всеки организъм е различен.
Ама и храната си ги спира де.

За Анита - накрая видях, че ще се връща. Чак се просълзих от кратката среща.
Не мисля, че има право да съди шоуто.
Като фитнес треньори е нормално да има травми и дори години трениращи винаги може да допуснат грешка и да се контузят.

Мария с изявлението си ми беше много нагла. Някои и се подсмихнаха.
Имала да дава, нищо няма да дава.Има да се учи.
Каква полза от нея като тя даже саботираше някои от състезанията.
Не нарочно, но тръбеше как уж може и иска, ама се оказа обратното. Май на стълбите ако не се лъжа.
Вили има много хубаво излъчване и хубава усмивка.
Радвам се, че тя остана.

# 98
И не само с изтезания, а и с вина, видиш ли 1-2кг.на седмица е малко, значи не правиш нещата правилно. Глупост до глупост, майно льо. И едва ли не, ако търкалят гуми, носят тухли, дърпат трамваи и ядат мюсли ще отслабват с по 10кила за седмица. Дрън дрън, та пляс.

# 99
Може и да греша, че не гледах внимателно, но мисля, че тази седмица Миглена свали сравнително много и ми заприлича на ефекта от чийт дей. Онова плюскане със специалитетите на елитния готвач ѝ е буустнало леко метаболизма.

# 100
На мен Миглена още от началото ми направи впечатление на особена. Една такава хем смръщена, хем със самочувствие. Чудех се на кого ми прилича. Имам приятелка с подобен цвят на косата, мислех на нея. Обаче когато бяха в ресторанта и беше с рокля и пусната коса все едно видях една бивша приятелка на сестра ми. Едно към едно. И тя такава една със самочувствие и нагла. Не казвам, че Меги е такава, но заради онова момиче по излъчването я свързвам с нея. Не знам дали заради това, но тя изобщо не ми се струва ок като човек.

# 101
С този стрес как се отслабва?
Ох, не съм чел темата, може да сте го обсъждали, ама много пишете, няма изчитане Simple Smile

# 102
  • ПАЗАРДЖИК
По БТВ в живот по действителен случай има жена, свалила 70 кг!
За протокола и аз бавно, но постоянно свалям грамчета. За 3 седмици- 4 кг. Признавам, че не се отнасям сериозно към физическата активност и оправданието ми е, че уча за държавни изпити. Но срока ми е до септември още 5кг, така че има време

# 103
По БТВ в живот по действителен случай има жена, свалила 70 кг!
За протокола и аз бавно, но постоянно свалям грамчета. За 3 седмици- 4 кг. Признавам, че не се отнасям сериозно към физическата активност и оправданието ми е, че уча за държавни изпити. Но срока ми е до септември още 5кг, така че има време

Един от медиците холистици, които следя, беше споменал нещо важно, което е свързано с индивидуалното телосложение на всеки. Има хора, чието здравословно състояние е да бъдат леко пълнички Simple Smile Ако отслабнат това ще бъде нездравословно за тях, ще излязат от оптималния режим на тялото, било то генетично предразположени, начин на живот и спорт и т.н.
Защото да си слаб не означава да си здрав... толкова диабетици има, дето не им личи... малко са, но ги има Simple Smile

А оня, къдравия, не знам как се казва, в играта, дето няма грам мазнина в крака и задник, тоя е много добре и има най-голям шанс и най-бързо ще влезе във форма... ако иска Simple Smile

Аз следя и един треньор-културист, Стан Събев, харесва ми как анализира, макар че не с всичко бих се съгласил, защото той гледа всичко от неговата призма на фитнес треньор. Моята стратегия е друга, но те пътищата не са много, всички се събират в едно.

И то е - човек трябва ПЪРВО да се опита да стане здрав, а отслабването ще си дойде като нормално следствие до ниво, което е правилно за това тяло!

Защото ако отслабнат до ниво, което те искат, визуално, да се харесат, ще си навредят на здравето по един или друг начин. И това е процест при тези хора поне 2 години... а не 3 месеца Simple Smile Да речем, че в това предаване ще се създадат навици и цел, как да действат като излязат...

... ама дали, дали... надали Simple Smile

# 104
Днес осъзнах, че тъй наречената "овчарска салата" е една много добре балансирана порция здравословно - диетична храна.
Представям ви празнична салато-манджа Joy :

Простичка и приложима идея, която е измислена отдавна:

Съставки: Хубава прясна хрупкава краставица, чери домати, печен пипер, червен лук, сварени гъби, качествена шунка, варени яйца, кашкавал за поръска(символично), капки олио, малко сол, черен пипер и маслинка за украса.
Питателна салата тип вечеря. Ядеш без вина и с чиста съвест. Joy

Общи условия

Активация на акаунт