КРУИЗИ /Тема 20/

• 37 032
  • 592
  •   4
Отговори
# 150
Лас Палмас  Гран Канария - нямам препоръки. Ние летяхме от/до там и не остана време за този остров. Знам само, че има аквариум на пешеходно разстояние от кораба. Между другото - Аида ни качиха още в 10ч. Ние отидохме до терминала с идея само да оставим куфарите, а те казваха давайте, давайте - и докато се разберем се озовахме на кораба, даже в 11ч и каютата ни беше готова Simple Smile
Скрит текст:
Мадейра - искахме да видим максималното възможно за един ден. Наехме местен гид, който ни оферира 100 евро за кола за целодневна обиколка на острова. Той предлага опции за различни маршрути, съгласен е и да си планирате сами какво искате да видите, и по пътя да включи допълнителни места, ако не сте ги включили в списъка. Ние си бяхме направили много амбициозна програма, като резултата беше, че не успяхме да минем през Santana. Човека говори приемлив английски, но не е много разговорлив, разказваше ни повече като отговори на наши въпроси - не проактивно. Поотпусна се само като заговорихме за Кристиано Роналдо Simple Smile Дойде да ни вземе с кола от почти до кораба - минахме около 300 метра пеш само. Накрая му оставихме малко повече пари, но това е ваше решение.
Ето линк към него - https://www.privatedriver-tours.com/english.php От страничката му има линк и към фейсбук и инстаграм, където е качил повече информация за местата, които може да се посетят, а на месиднжър даже ни прати още опции за разглеждане, така че може да е полезен с планирането.
Давам линк към още една подобна услуга, но тези са двойно по-скъпи. Целодневен тур при тях е 200 евро за кола. Има вероятност там да са малко по-професионални от гледна точка на разказването, но не сме ги ползвали и не мога да кажа със сигурност. https://madeira-tourguide.com/
В гугъл ако напишете madeira tour guide излизат и още няколко подобни бизнеса, просто е добре да си ги проучите предварително. Не препоръчвам вземането на кола под наем - много е предизвикателен острова за шофиране, а местните си знаят добре пътя и условията за паркиране.
Ако не сте настроени за големи екскурзии - може да вземете лифта от пристанището до Монте, и горе има много красива ботаническа градина, да я разгледате и да се върнете или с лифта, или с тобоганите. За тобоганите обаче се извиват километрични опашки, и е хубаво да знаете че поне час отива чакането. Също за тях не съм сигурна къде точно ви спускат, и колко разстояние има до кораба от там.

Тенерифе - вие ще тръгвате от там, така че ще имате повече време. Ние взехме кола под наем от пристанището и успяхме да видим само Лоро Парк. Много хубава зоологическа градина, особено ако сте с деца, или ако просто обичате.

Фуертавентура - взехме кола под наем от https://www.autovermietung-fuerteventura.de/, аз им пиша на английски, те отговаряха на немски, но с транслейта се разбира. Цената на колата беше 100 евро с пълна застраховка и 2 шофьора, без депозит. В гугъл мапс може да видите къде се намират на пристанището. До тях имаше още поне 3 будки за коли под наем, предполагам цените са сходни.
Ние посетихме https://oasiswildlifefuerteventura.com/ - също огромен и много красив зоопарк, но по-скъпа от Лоро Парк в Тенерифе. След нея се разходихме до Costa Calma, пихме по едно кафе на плажа, и на връщане се отбихме в тази ферма за алое - вера Finca Canarias Aloe Vera La Oliva. Освен нея има и още една голяма ферма https://verdeaurora.com/experiencias-fuerteventura/, където предлагат турове. Finca Canarias е добре да се отиде сутринта, защото от магазина може да се наблюдава през прозорец реалното производство. Ние отидохме късно след обяд и бяха приключили, само си купихме някои неща.
Алтернативни места са Betancuria, Corralejo sand dunes, Pozo Negro, sea caves of Ajuy - може да ги потърсите и да разгледате дали са ви интересни.

Ланцароте - букнахме екскурзия от тези https://www.rentaguidecanarias.com/en-gb/grand-shore-tour, но не ги препоръчвам. Насочени са основно към немските групи, говорят на немски, и до последния ден не ни обещаваха дали ще говорят и на английски. Накрая се съгласиха, превеждаха ни и на английски, но целия тур беше супер набързо, не ни оставяха достатъчно време за отделните места и доста се изнервихме. Програмата им може да се копира и да си я направите абсолютно сами с кола под наем. Острова е лесен за шофиране. Най-впечатлени ние лично сме от вулкана Тиманфая. Ако решите да вземете кола под наем, съветвам от рано да пишете на двете фирми, които имат офиси на пристанището, защото при нас около месец преди круиза вече нямаха коли, и да започнете обиколката от Тиманфая, за да сте от първите там. Ако отидете с кола до вулкана, на място има голям паркинг и през 20-30 мин имат организиран автобус, който прави обиколка през кратерите. При нас разликата беше, че обиколката я направи нашия шофьор с нашия автобус, но не разрешават на коли да обикалят самостоятелно. На вулкана правят и демонстрации, когато дойде голяма група, или като се посъберат хора.

# 151
На Тенерифе е прекрасно! Ние имахме 2 нощувки там преди круиза и сме възхитени. Задължително кола под наем. Мога да препоръчам фирма без депозит.
За ден и половина сумарно видяхме доста неща.
Догодина ще се върнем само там за почивка може би с децата.

# 152
Eeriebo1, много ми хареса разказа ти, благодаря.
Понеже и аз планувам с приятели едни Фиорди с MSC Euribia това лято, можеш ли да ми кажеш, как резервирахте през американския MSC сайт? Нали иска поне един американски гражданин да пътува?
Другия ни вариант е cruisit, но мисля, че директната резервация би била по-изгодна.

# 153
И аз с бърз въпрос за MSC.
Кога алокират часа за вечерята? Разбира ли се преди качването някъде в сайта, или чак след чекина, като дадат бордните карти?

# 154
  • Dublin
Eeriebo1, много ми хареса разказа ти, благодаря.
Понеже и аз планувам с приятели едни Фиорди с MSC Euribia това лято, можеш ли да ми кажеш, как резервирахте през американския MSC сайт? Нали иска поне един американски гражданин да пътува?
Другия ни вариант е cruisit, но мисля, че директната резервация би била по-изгодна.

Когато се резервира по дефолт излиза опция за местоживеене USA. Когато се чекирах онлайн си смених адреса и държавата.
Да се има предвид, че ако трябва да се правят някакви промени по резервацията, трябва да се звъни на американския номер.

# 155
  • Русе
И аз с бърз въпрос за MSC.
Кога алокират часа за вечерята? Разбира ли се преди качването някъде в сайта, или чак след чекина, като дадат бордните карти?
Часа на вечерята го разбираме когато си вземем бордните карти.
Вече два пъти при заявена късна вечеря ни слагат ранна.
Смяната на часа може да се направи първата вечер при управителя на ресторанта още като отворят за ранна вечеря.
Малко си придават важности, в смисъл- всичко е пълно и няма възможност,  но и двата пъти ни смениха часа като се държахме твърдо и не се отказахме. При положение, че се прибираш в 18,00 от разходки няма как в 18,30 да си на вечеря. При това в повечето случаи сме на места с 1 час назад от  БГ часово време и все едно да вечеряш в 17,30.

# 156
Аз доколкото се ориентирах на Seaview даже смените са 3 - 18,00; 20.00 и 22.00ч.
Борбата на всички ще е за 20,00ч предполагам.
Благодаря за съвета, ще пробваме на място - дано да сме късметлии.

# 157
dominika,
Преди две години бяхме по този маршрут с Виртуоза, но 7 дневен от Хамбург.
Но спирката във Франция беше Льо Хавър, от там отидохме до едно много китно градче Хонфлер.
Ротердам спира точно до моста, центъра и забележителностите са на пешеходно разстояние.
От Зеебрюж с влак посетихме Брюж.
Има безплатен шатъл до изхода на терминала,. С трамвай стигнахме до гарата . Може и пеша, но не е близко.
Всичко беше на ниво. Прекарахме си страхотно.
Следя ви за мнения за Канарите. Искам да пробвам Аида. Не сме пътували с тях, а по вашите отзиви съм ги сложила в листата.

# 158
  • София
На Тенерифе е прекрасно! Ние имахме 2 нощувки там преди круиза и сме възхитени. Задължително кола под наем. Мога да препоръчам фирма без депозит.
За ден и половина сумарно видяхме доста неща.
Догодина ще се върнем само там за почивка може би с децата.

Може ли да споделиш за Рен а Кар, то ние ще сме повечко хора за момента сме 3 каюти 6 възрастни и 5 деца, но очаквам още 2 семейства да се включат направо автобус ще ни трябва Simple Smile

# 159
Фирмата е CiCar. Всичко беше супер. Задължително резервация предварително. На летището им е офиса от там получихме ключовете и платихме.
Без депозит, без нищо. Като връщахме колата даже не я погледнаха.
Единствената особеност е, че ти я дават с резервоар до средата и така трябва да я върнеш. 😃
Горивото там е супер евтино. Ние бяхме двамата с мъжа ми и си взехме едно малко фиатче 500 кабрио. Минали сме сигурно над 600-700км за 2 дена и сме изгорили не повече от 50лв.

# 160
  • Варна
Здравейте, загледах един круиз с Аида Косма/Козма - не зная как се изговаря. Та, круиза е за Канарите догодина февруари- 7 нощувки. Цената е доста добра, вероятно заради ранните записвания. Моля за мнения относно: Времето на островите през Февруари? Цената - на круиза възможно ли е да е по ниска примерно по време на синия петък - сега го гледам за 2900 евра за 2 възрастни, 1 тинейджър на 18 и дете на 12 - каюта с балкон и напитки. И не на последно място мнение за кораба?

# 161
  • София
Здравейте, загледах един круиз с Аида Косма/Козма - не зная как се изговаря. Та, круиза е за Канарите догодина февруари- 7 нощувки. Цената е доста добра, вероятно заради ранните записвания. Моля за мнения относно: Времето на островите през Февруари? Цената - на круиза възможно ли е да е по ниска примерно по време на синия петък - сега го гледам за 2900 евра за 2 възрастни, 1 тинейджър на 18 и дете на 12 - каюта с балкон и напитки. И не на последно място мнение за кораба?

Аз точно запазих Канарите с Козма за дата 17.12.2025 на цена 1360евро за 2ма възрастни и 2 деца на 9 и 11г. Запазих вътрешна каюта, защото оставяме понякога децата сами в нея и ще ми е по-спокойно да е без балкон. Освен това с точно този кораб бяхме в такава каюта в района на Дубай преди 2 години и беше добре. Ако нещо конкретно ви интересува питайте. На мен ми хареса, но е по-различно от МСЦ и Коста. Например на Аида основните ресторанти са всички на бюфетен принцип. Няма час и разпеределние - тоест храните се където и когато решите. Това дава доста свобода особено с децата. Има богат избор от ала карт ресторанти и най-хубавото е, че там се заплаща само напитките (има няколко изключения). Ние опитахме немската бирария, италианския и бургерите, но сега ще пробваме задължително рибния, френския и поне още един. Имаше много плодове и то екзотични винаги, също сладолед. Вино, бира, вода и безалкохолни са включени в цената по време на хранене - също много добро решение. Като цяло театъра беше малко по-странен, но ние не сме големи фенове и без това и не ни пречеше. Има водни пързалки за децата и много хубав детски кът/зона за свободна игра също освен тези с аниматор. Също плюс е наличието на перална стая за самообслужване със сушилни и дъски за гладене, възползвахме се за символични пари. Ами общо взето това се сещам. Вижда дати за декември и януари може да е по-добра цената.

# 162
И аз го гледам за тази дата. Много добра цена за 4-ма. Как организира полетите?

# 163
И аз го гледам за тази дата. Много добра цена за 4-ма. Как организира полетите?

Може ли да споделите моля в кой сайт са тези оферти? Благодаря

# 164
Проверете цените и в седмиците, около вашата желана дата, ако сте гъвкави.
2900 за балкон с две деца е много висока цена. Ние платихме 2900, но за junior suite, което първо е по-голямо като помещение (тийна спа в зимната градина, и си беше като отделна стая), включваше ежедневно зареждане на мини бар, една вечеря в гурме ресторант Росини, и достъп до lounge, където има постоянно напитки и бюфет с хапки, както и открита тераса с джакузи.
Проверете също и немските ученически ваканции - има сайтове с всички ваканции по провинции. Ако видите, в някоя седмица ваканция - да знаете от сега, че цените няма да паднат.
В седмиците, когато няма никакви ученически ваканции има голяма вероятност да хванете доста добра цена, около 3 месеца преди круиза. Непосредствено преди круиза цените може да паднат още, но може и да се вдигнат, зависи как вървят продажбите, затова е рисково.
В момента цените за догодина са стандартни (все още без оферти). Около 4-5 месеца преди круиза пускат офертите на варио кабини (вие избирате категорията, Аида ви избира каютата). Тогава са им най-добрите оферти.

Относно напитките - според мен, специално за Аида няма никакъв смисъл да се взима пакет.
В бюфет ресторантите имате включено бира, вино, безалкохолни и вода. Ако вечеряте предимно там, няма да имате разходи за напитки, освен ако не искате нещо много специално.
В баровете и специализираните ресторанти цените на напитките са съвсем прилични. Ние вечеряхме почти всяка вечер в алакарт ресторант (плащахме си напитките без да се стискаме, след това по 1 коктейл, обядвахме веднъж в суши ресторанта (който е изцяло платен), взимахме си сладолед от айс бара (пак платен), взехме и един интернет за 25 евро,  и на финала сметката ни беше 217 евро, доста по-малко отколкото щяхме да платим за пакета с напитки.
Пакета има смисъл, ако по цял ден ще лежите по басейните и ще пиете поне по 4 коктейла.
И един съвет, ако обичате еспресо - срещу 19 евро може да си заявите неспресо машина с 20 капсули в каютата.

На въпроса къде най-добре се следят цените - в seascanner - там може да подреждате по дата, по цена и лесно се вижда кога е най-добрата цена за желаната категория каюта. След това може да се резервира или от тях, или от e-hoi, или направо от сайта на Аида.
Относно полетите - kiwi или skyscanner за планирането, после купувате директно от авиолиниите. След много ровене аз открих, че цял билет до там може да се вземе от луфтханза на прилична цена, но връзките са неудобни.
С БГ еър също може да се купи цял билет. Може да се намерят добри цени през UK, ако сте склонни на малко по-дълги полети.

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 10:45 от танита

Общи условия

Активация на акаунт