КРУИЗИ /Тема 20/

• 36 597
  • 585
  •   2
Отговори
# 135
Гарантираната ни каюта определиха 9-10 дена преди отплаването.
Репозишън е когато корабът сменя региона, в който ще плава за даден сезон.

# 136
Може би времето за разпределяне на гарантирана каюта е различно при различните компании. Ние получихме нашата от Аида, точно 30 дни преди круиза.
Репозишъна принципно не би трябвало да влияе на качеството на услугата, но кой ги знае - може малко да се поотпускат.
Аз съм най-шокирана от кошчето и от куфара ..
От сега се настройвам с по-ниски очаквания за следващия ни круиз с MSC - поне забавленията се надявам да са добре.

# 137
  • Русе
От сега се настройвам с по-ниски очаквания за следващия ни круиз с MSC - поне забавленията се надявам да са добре.
На нас представленията в театъра ни харесаха, както и в Panorama Lounge.
Липсваше обаче купонджийската атмосфера в променадата, както беше на Белисима или танците на бялото парти на всички други круизи на MSC.
Нямаше я празничната атмосфера на капитанската вечер.
Макар и най-нов кораб MSC World Europa изобщо не ни грабна.

# 138
  • На зелено
Благодаря на последните коментари за MSC World, това беше една от опциите, а другата Сплендида. Но като гледам ще си останем на Аида, въпреки че миналата година на Козма имаше неща, които ни подразниха, но това си е част от манталитета на немците - блъскане за храна, маса за 8 човека, а са седнали двама и т.н. Тогава имаше доста пържени храни в бюфетният ресторант, без да има избор на зеленчуци. Но плодове имаше в изобилие. Вече в а-ла карт ресторантите, храната беше на друго ниво.
Оглеждам се като опция и за Карибите, с по старите Аида кораби, но по време на немските учебни ваканции цените са пет пъти уау. Интересно ми е някой от Германия, ако пътува кога резервира круиз за ваканциите - месеци преди това или?

# 139
Точно празничната и купонджийска атмосфера ни липсваше на нас на Аида, и най-странното за мен - липсваше ми морското усещане на тоя немски кораб, въпреки вълнението в две от нощите 😃 Някак не можах да свържа германците с мореплаване, а те си се справят хората 🤷🏻

За купона се надявам на MSC. Ние ще сме на Seaview - ако някой е бил скоро ще се радвам да сподели.

# 140
  • София
И ние ще сме на MSC Seaview в началото на другия месец.
Излиза, че не само за храната все пак има разлика от кораб до кораб, нищо че е на една и съща компания, но и за същия кораб, но в друго плаване има разлика. 🤔

Ще споделя отзив, макар че ще ни е първи круиз и нямам база за сравнение.

# 141
  • Горна Оряховица
Явно е от кораб до кораб разликата. Според мен зависи от мениджъра на кораба. Споменах, че едното момче от детския клуб беше от миналогодишния ни круиз с Grandiosa, сега се засякохме на World Europa, ами той си беше усмихнат, позитивен, въобще от друго тесто. Другите не бяха така. Свикнал е да работи така, а на World Europa настроението е друго.  Главния готвач в World Europa  беше индиец, ами какво да очакваш от храната 🤭

# 142
За купона се надявам на MSC. Ние ще сме на Seaview - ако някой е бил скоро ще се радвам да сподели.
[/quote]
Ние бяхме миналата година април по средиземноморието. Кораба се връщаше от Латинска Америка и беше невероятен купон. Освен това беше пълен с французи, повечето млади хора, което допълнително повишаваше купонджийското настоение. Тези хора не си лягаха изобщо, купона беше до сутринта. Имаше танцьори по 10-12 човека и не те оставят да седнеш! На кораба купона е на единия бар, танцьорите са на трите етажа и между хората... Като се качите ще видите за какво ви говоря. Дано атмосферата да е същата.

# 143
  • Dublin
Здравейте,
един бърз отзив за нашия круиз с МСЦ Опера до Канарски острови и Мадейра, 17-23 Март.
Пътувах с майка ми, резервирах директно през американския сайт на МСЦ, беше някаква промо-цена, около Е350 на човек за 6 нощувки.
Маршрут - качване в Ла Палма де Гран Канария, Фуертевентура, Фунчал - Мадейра, Санта Круз де ла Палма, Ланзароте, слизане Тенерифе.
Кораб - и преди сме пътували на Опера, познаваме кораба, малък и стар е да, но пък чист и персонала винаги усмихнат и любезен. Опера е вече умен кораб и приложението на МСЦ работи.
Храна - хранехме се най-вече в бюфета, само веднъж на гала-вечерта, в ресторанта. Храната беше ок, по-малко разнообразие от преди, но поне вкусно. Гладни не сме останали.
Забавления - много хубави програми в театъра. Без забележки. Празнувахме Свети Патрик също, имаше доста голяма ирландска агитка. Обичайните партита всяка вечер.
Кабина - бях резервирала на 9 палуба, вътрешна, в средата на кораба. МСЦ ме изненадоха неприятно като ми смениха кабината, още преди пътуване, в края на кораба на 10 палуба под бюфета и всеки път, когато някой местеше стол в бюфета ни стържеше на главите. Опитах се да си върна първоначалната, още преди да тръгнем - без успех. Опитах се да сменя на борда - предложиха ми смяна чак в средата на круиза, тогава отказах.
Много ни люля този път, заради местоположението на кабината и в дните, когато плавахме към и от Мадейра.Доста високи вълни, капитана смени маршрута да избегне ветровете, но си клатеше стабилно.Имах хапчета против морска болест с мен и вземахме превантивно. Много се издразних заради смяната на кабината, но това беше положението. Естествено опитах няколко пъти да се разправям на рецепция. След като отказах новата кабина ни пратиха в стаята просеко и сладки като извинение.
Както и да е - бях решила да се фокусирам върху положителните неща. Дестинацията беше чисто нова за мен и нямах търпение да видя Канарските острови и Мадейра.
Маршрут:
Ла Палма де Гран Канария - летяхме от Дъблин. Спахме една вечер в Ла Палма в хотел Алое Кантерас, на 20 метра от страхотния плаж Кантерас. На другия ден си взехме едно такси от уличната стоянка и се качихме на кораба.
Фуертевентура - много ми хареса острова, бих се върнала за по-дълга почивка. Бях предварително запазила този тур - https://www.getyourguide.com/fuerteventura-l419/fuerteventura-du … cruceros-t658751/
Мадейра - чаках с нетърпение да посетя Мадейра, но не бях особено впечатлена. Бях запазила предварително този тур - https://www.lido-tours.com/tours/nuns-valley. Качиха ни на 1000м надморска височина и умряхме от студ, валя ни дъжд, духа вятър и тн..Общо взето съжалих, че не останахме просто във Фунчал да се разходим.
Санта Круз де ла Палма - просто се разходихме из градчето. Следобеда го изкарахме на палубата в слънчеви бани.
Ланзароте - сутринта се събудих с температура и ме втрисаше, но все пак разгледахме острова. Като слязохме от кораба пред терминала имаше таксита, фиксирана цена Е80 за 2-часов тур на острова. Супер беше тура, много ми хареса самия остров. Бих се върнала пак в Ланзароте.
Тенерифе - слязохме там. Бях видяла във ФБ, че МСЦ предлагат трансфер до летищата на Тенерифе и като се качихме на кораба го запазих за Тенерифе Норт. Е10 на човек. Супер удобен трансфер се оказа.
Полета ни за Мадрид беше за в 10 сутринта с Еър Еуропа, а кораба акустира в 5 сутринта. От Мадрид майка ми летя директно за София, а аз за Дъблин. Нейния билет го взехме от сайта на Иберия, но се изпълняваше от БГ еър и да вметна, че беше по-евтин да се купи от сайта на Иберия.
Като цяло - приятен круиз, красиви дестинации, пак бих се върнала в този район, на круиз или почивка. Малко разочарована от МСЦ заради проблема с кабината, но въпреки всичко,  все още ги харесвам като компания. На борда резервирах круиз около Карибите, та все още не са ме загубили като клиент, въпреки че се опитаха. Simple SmileSimple Smile

# 144
Има ли някой който ще пътува юни месец с costa smeralda от Чивитавекия, генуа, Марсилия, Барселона, Неапол

# 145
Ние имаме запазен от 19.06.2025г. Вие за кога сте?

# 146
Ние имаме запазен от 19.06.2025г. Вие за кога сте?
на 18 пътуване до Рим и на 19 качване на costa

# 147
  • София
Здравейте, на 5.5.25 се качваме за 5 дневен круиз на Виртуоза от Саутхамптън. Ще летим до Лондон на 3ти и ще направим две нощувки в близост до гара Виктория. Назад в темите четох, че от там тръгват автобуси и влакове за Саутхамптън, но ще се радвам да споделите актуална информация.това е маршрута:

Исках да попитам за Шербур дали някой е ходиш до Мон Сен Мишел от там и дали си струва. Не е близо и се колебая дали да убием деня в път. Като цяло маршрута е нов за нас и ще се радвам на препоръки. Иначе чета с интерес темата. Това ще е 11круиз за нас като имаме опит с MSC, Costa, Aida и NCL. От изброените Коста за мен са най-зле, бях на 2 круиза с тях и не мисля скоро да се кача пак. За декември обмислям Канари с Аида.

# 148
Ако имате нужда от идеи относно планирането за Канарите, мога да разкажа как го направихме ние, и най-вече какво си отчитаме като грешки Simple Smile
Скоро ще почна да планирам средиземноморския, където повечето имате сериозен опит, и ще споделя какво съм намислила за корекции.

# 149
  • София
Ако имате нужда от идеи относно планирането за Канарите, мога да разкажа как го направихме ние, и най-вече какво си отчитаме като грешки Simple Smile
Скоро ще почна да планирам средиземноморския, където повечето имате сериозен опит, и ще споделя какво съм намислила за корекции.

Да ще се радвам да споделиш. А мисля да останем след круиза на Тенерифе за няколко дни.

Общи условия

Активация на акаунт