КРУИЗИ /Тема 20/

• 42 435
  • 656
  •   1
Отговори
# 615
Много благодаря. А какво е това Вива воаяж? Някаква чужда туристическа агенция ли?
vivavoyage.co.uk - английска компания. Тук много често я споменаваме - за мен почти винаги дава най-добрите цени!
Английските компании не искат ли да имаш и английски паспорт? Аз харесах един круиз през английска агенция/cruise1st.co.uk/, понеже е по-евтина оферта при тях, реших предварително да изпратя мейл дали чужди граждани може да резервират от техния сайт (четох че за MSC че ще има проблем при чекирането ако не си местен жител). Отговора беше, "Съжаляваме, можем да правим резервации само с пътници с адрес в Обединеното кралство". Вие от къде си резервирате круизи на MSC, при условие че нямате друго гражданство и не искате да плащате на агенции?Flowers Four Leaf Clover

# 616
  • Русе
Много благодаря. А какво е това Вива воаяж? Някаква чужда туристическа агенция ли?
Ние сме резервирали през два английски сайта без да имаме британски паспорти. Единият круиз беше на MSC. Сайтовете са
www.iglucruice.com
www.seascanner.co.uk

# 617
  • София
Много ми се иска да се престрашим и каичим на круизен кораб. Един въпрос: Случвало ли се е да преживеете буря по време на круиза? Какво правите, къде се случват, може ли човек да ги избегне с някои маршрути?

# 618
  • Русе
Много ми се иска да се престрашим и каичим на круизен кораб. Един въпрос: Случвало ли се е да преживеете буря по време на круиза? Какво правите, къде се случват, може ли човек да ги избегне с някои маршрути?
Да преживявали сме буря. Кораба сериозно се клатеше, дори отмениха представлението в театъра.
Прибахме се и си легнахме. По принцип винаги вземаме превантивно хомеопатични лекарства против морска болест, но при тази буря 3-ма от 4-ма не се чувстваха добре.
Къде се случват - не може да се каже, а според мен може да ги има по всеки маршрут, дори и лятно време, когато морето е по-спокойно.
На един от круизите ни смениха едно от пристанищета, тъй като имало много силен вятър и кораба нямало как да акостира - става дума за гръцки острови.
И не се притеснявайте, а се престрашавайте и се качвайте.
Преживяването е незабравимо в положителен смисъл. Simple Smile

# 619
  • Варна
през лятото Средиземно море е практически безопасно. При сериозно вълнение кокулини и хомеопатии не помагат , а само https://www.apollohospitals.com/bg/medicines/dimenhydrinate
Всяка година круизи ползват милиони хора , нали се сещате че никой не си плаща да го тормозят и изтезават и повечето се натискат да повтарят и потретят Simple Smile

# 620
Момичета, линка който го написа BOSS SAMORAI (seascanner.co.uk) има отстъпка до 03.11. заради Helloween. Въпроса е дали някой резервирал ли е директно от там и дали е имал каквито и да е проблеми.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 10:50 от minion4е

# 621
  • Русе
Момичета, линка който го написа BOSS SAMORAI (seascanner.co.uk) има отстъпка до 03.11. заради Helloween. Въпроса е дали някой резервирал ли е директно от там и дали е имал каквито и да е проблеми.
Както вече писах ние сме резервирали 1 круиз преди година и половина и всичко беше ОК.

# 622
..... Цените сега са обявени до края на месеца като промоционални, не знам после ако се променят, вече съвсем няма да са ми ок.
2000 лв. на човек с коя компания? Ако е с MSC, или Costa - мноооооого висока цена.

Извинете, но ми стана любопитно - за какъв вид каюта казвате, че това е много скъпо? Два пъти досега съм резервирала круиз и винаги плащаме значително повече, хем старателно съм издирвала най-добрата оферта. За каюта с балкон става въпрос.

# 623
  • София
Извинете, но ми стана любопитно - за какъв вид каюта казвате, че това е много скъпо? Два пъти досега съм резервирала круиз и винаги плащаме значително повече, хем старателно съм издирвала най-добрата оферта. За каюта с балкон става въпрос.
Ще обясня моята гледна точка, на човек пътувал доста с 8 от най-популярните круизни компании (без Селестиал). Моето "правило" е максимум 100 евро на човек/на ден - в зависимост от маршрута (има по-скъпи деестинации), компанията (дали е премиум клас), сезон (през топлите месеци в регионите е по-скъпо). Това преценявам най-напред, а после вида кабина. На премиум компаниите разликата между вътрешна и с балкон е около 300-400 евро на човек (понякога е по-малко). за някои дестинации си струва да имаш балкон, но в общия случай за мен е излишно това плащане (била съм няколко пъти в балкон).
В конкретния случай цените са 1936 лв. за вътрешна кабина на човек с двойно и тройно настаняване за 7 дни Средиземноморие. На почти същата цена за вътрешна кабина сходен маршрут има круизи на премиум компании.
Поровете в сайта, за който говорим и ще намерите прекрасни оферти!

# 624
Ще обясня моята гледна точка, на човек пътувал доста с 8 от най-популярните круизни компании (без Селестиал). Моето "правило" е максимум 100 евро на човек/на ден - в зависимост от маршрута (има по-скъпи деестинации), компанията (дали е премиум клас), сезон (през топлите месеци в регионите е по-скъпо). Това преценявам най-напред, а после вида кабина. На премиум компаниите разликата между вътрешна и с балкон е около 300-400 евро на човек (понякога е по-малко). за някои дестинации си струва да имаш балкон, но в общия случай за мен е излишно това плащане (била съм няколко пъти в балкон).
В конкретния случай цените са 1936 лв. за вътрешна кабина на човек с двойно и тройно настаняване за 7 дни Средиземноморие. На почти същата цена за вътрешна кабина сходен маршрут има круизи на премиум компании.
Поровете в сайта, за който говорим и ще намерите прекрасни оферти!

Много благодаря, че отделихте време да обясните подробно. Разликата в цената между вътрешна и външна каюта не е малка, това е едно обяснение. А ние сме и с две деца и въпреки че не винаги доплащането за тях е голямо, се натрупва. Като добавим, че взимаме и пакет напитки и ето ти двойна цена. Просто се чудех дали аз все не избирам подходящ период с промоции, по-ниски цени. Аз имам клаустрофобия и за мен вътрешна каюта е изключен вариант, но истината е (изненадващо и за мен), че висенето на балкона и взирането в морето се оказа изключително приятно и успокояващо занимание. Знам, че може и на палубата, но в каютата си е друго. Още веднъж, благодаря!

# 625
  • Варна
Разликата в цената между вътрешна и външна каюта не е малка, това е едно обяснение. А ние сме и с две деца и въпреки че не винаги доплащането за тях е голямо, се натрупва. Като добавим, че взимаме и пакет напитки и ето ти двойна цена. Аз имам клаустрофобия и за мен вътрешна каюта е изключен вариант, но истината е (изненадващо и за мен), че висенето на балкона и взирането в морето се оказа изключително приятно и успокояващо занимание. Знам, че може и на палубата, но в каютата си е друго.

Има и други гледни точки ! Зависи от маршрута - ако нямаме ден с морски преход за какво ми е балкон ??? Кораба всеки ден е в различно пристанище , ставаме сутрин около 7 , сутрешен тоалет , закуска и тръгваме  из града . Прибираме се след 18 00 - 19 00  , вечеря , малко от вечерните шоута и каталясали заспиваме . Нямаме клаустофобия и вътрешна каюта не ни притеснява така и така сме там само за сън. Пакет напитки и корабни екскурзии никога не сме ползвали - има и други начини . Така ЦЕНАТА СТАВА НАПОЛОВИНА В СРАВНЕНИЕ С ПО ЛУКСОЗНИ КОНФИГУРАЦИИ АМА ВСЕКИ САМ СИ ПРЕЦЕНЯ Simple Smile

# 626
Да, цената и на мен ми се вижда висока, но включва и превоза до началната точка, което също е от значение. И който за момента ме отказва 11часа до Атина ми се виждат много

# 627
  • гр. София
vivavoyage.co.uk - английска компания. Тук много често я споменаваме - за мен почти винаги дава най-добрите цени!
Английските компании не искат ли да имаш и английски паспорт? Аз харесах един круиз през английска агенция/cruise1st.co.uk/, понеже е по-евтина оферта при тях, реших предварително да изпратя мейл дали чужди граждани може да резервират от техния сайт (четох че за MSC че ще има проблем при чекирането ако не си местен жител). Отговора беше, "Съжаляваме, можем да правим резервации само с пътници с адрес в Обединеното кралство". Вие от къде си резервирате круизи на MSC, при условие че нямате друго гражданство и не искате да плащате на агенции?Flowers Four Leaf Clover
Ние сме резервирали вече два пъти през американския сайт на MSC без да имаме адрес, гражданство и тн. Няма проблем с качването. След 3 седмици отиваме към Карибите.
Резервирала съм директно и от сайта на NCL.
Колкото за намаления около черен/син петък - да, ние сме уцелвали.

# 628
Вече има BLACK FRIDAY НА САЙТА НА COSTA 
https://www.costacruises.eu/
7 дневни круизи на цена от 299 евро, най-ниските цени за пакети напитки от 20 евро на ден

# 629
  • Русе
Crusit обявиха черен петък за MSC  и Costa

Общи условия

Активация на акаунт