КРУИЗИ /Тема 20/

• 50 098
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
  • Враца
Здравейте, резервирах круиз с начало и край Тенерифе, сега търся самолетни билети. Корабът пристига в 08:00 часа в Тенерифе а полет изгоден има в 10:20. Летището е на около 11 км., дали ще успеем с какъв трасфер или е рисково?

Едва ли някой може да отговори съвсем коректно, защото както акостирането зависи от много фактори, така и пристигането до летището зависи от задръстване и т.н. Но все пак много от пътниците пътуват и "гонят" самолет след приключване на круиза, затова служителите са подготвени. Когато бъдат уведомени, че пътникът има полет малко след акостирането, му се дава най-ранен час за слизане. От там нататък- какво ти даде късметът.
Слиза се от кораба, отиваш да си вземеш багажа, който е на пристанището, намираш транспорт до летището (или ако има такъв от круиза)... може и да стане бързо, но ако има 2.30 часа до полета, трябва да се отиде поне час и половина преди полета, тоест всичко- слизане, багаж и придвижване за 1 час- рисково е.

# 691
  • Стара Загора
Много ви благодаря в Санта Крус пристига и тръгва, а летището е Тенерифе север с MSC MUSICA.

# 692
Много ви благодаря в Санта Крус пристига и тръгва, а летището е Тенерифе север с MSC MUSICA.
Тенерифе север е много близо. Ако сте с такси /таксита чакат точно пред изхода от сградата на терминала/ трябва да стигнете бързо. Ако нямате чекиран багаж може да ви стигне времето. Единствено се притеснявам за политиката на слизане на MSC- първо слизат организираните групи, после клас Aurea и така по ред на етажите. На един от круизите помолихме за най-ранен час, но пак ни сложиха 40 минути след първите. Ако сте само с ръчен багаж, варианта е да не го давате и да се опитате да слизате с първите групи, но това не не най-сигурния вариант.
Малко рисково ми се срува, но вие решавате.

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 17:37 от BOSS SAMORAI

# 693
  • гр. София
Здравейте, резервирах круиз с начало и край Тенерифе, сега търся самолетни билети. Корабът пристига в 08:00 часа в Тенерифе а полет изгоден има в 10:20. Летището е на около 11 км., дали ще успеем с какъв трасфер или е рисково?
Най-вероятно не.

Ние в момента сме с MSC на трансатлантически до Карибите. Ако някой има някакви въпроси - насреща съм.

# 694

Едва ли някой може да отговори съвсем коректно, защото както акостирането зависи от много фактори, така и пристигането до летището зависи от задръстване и т.н. Но все пак много от пътниците пътуват и "гонят" самолет след приключване на круиза, затова служителите са подготвени. Когато бъдат уведомени, че пътникът има полет малко след акостирането, му се дава най-ранен час за слизане. От там нататък- какво ти даде късметът.
Слиза се от кораба, отиваш да си вземеш багажа, който е на пристанището, намираш транспорт до летището (или ако има такъв от круиза)... може и да стане бързо, но ако има 2.30 часа до полета, трябва да се отиде поне час и половина преди полета, тоест всичко- слизане, багаж и придвижване за 1 час- рисково е.

Здравейте, от личен опит не мога да отговоря достоверно, но съм аналитик и обсерватор. Според мен, рискувате много. Защо. Дори и да акустира корабът в 8ч, за да слезнете от него, ще ви отнеме според мен поне 30-40 минути, да не кажа повечко...
Вече е 8ч40, всички се втурват да тичат и да взимат такси, случайно някой ви изпреварва и тн. Става 9ч. Хващате го, но то ви откарва в 9ч30.
Излитането е в 10ч10 нали така ?
Ако имате багаж забравете !
Ако сте без никакъв багаж, може да сварите, но ще сте на границата. Аз лично не бих си причинила такъв стрес.
Един път заради шетъл, който не дойде да ни вземе, се принудихме да взимаме такси по спешност и едвам се стигнали до летището в Малага. Спомям си, че макар, че бяхме млади и диви, беше ужасяващо. После не знам си колко време не успях да се възстановя от преживяния стрес.

# 695
  • Стара Загора
Много ви благодаря, няма да рискувам.

# 696
  • гр. София
Междудругото да вмъкна, че ако телефонът ви поддържа esim може да използвате приложението Gigsky за интернет на борда на кораба, вкл. и в море. Има такъв план, в момента съм с него. Излиза по-евтино отколкото пакетите, които се предлагат от компаниите. Не знам дали става за работа, може би не, но за чат, социални мрежи, интернет и тем подобни е идеален. Три гигабайта за 15 дни взех за 48$.

# 697
Здравейте. Има ли къде да прочета за речни круизи в Европа? Изобщо споменават ли се тук, има ли предпочитана компания..
В тази тема поне последните няколко не са коментирани речни круизи. Препоръчвам да потърсите emma cruises, тя има сайт и освен него качва и много съдържание в социалните мрежи. Дава много полезна информация за самото преживяване (ако това е въпроса ви).
Аз лично съм била на един речен круиз, и мога да опитам да съм полезна, зависи все пак какво ви интересува.
Опции за резервации има доста много в seascanner, но не са напълно изчерпателни, защото не включват някои компании опериращи за британския пазар.

# 698
  • София
ludobile, кой ви изпрати разбивка за екскурзиите? Аз нищо не намирам дори на сайта на Коста. Само имената и по едно изречение Sad  И още един въпрос- ама как така колко струва да те извозят до острова- не е ли безплатно и само самата такса за острова?

# 699
Танита, благодаря! Ще прегледам първо насоките спрямо дадената информация и като имам по-конкретни въпроси ще си позволя да попитам отново:-)

# 700
ludobile, кой ви изпрати разбивка за екскурзиите? Аз нищо не намирам дори на сайта на Коста. Само имената и по едно изречение Sad  И още един въпрос- ама как така колко струва да те извозят до острова- не е ли безплатно и само самата такса за острова?
   Заедно с резервацията получих приложен списък с екскурзии.

# 701
  • гр. София
Най-вероятно не.

Ние в момента сме с MSC на трансатлантически до Карибите. Ако някой има някакви въпроси - насреща съм.

Разкажете, моля, за круиза, ние много искаме трансатлантически, но все не се решаваме. Кога е най - добре да се прави като период, корабът ли е по - важен или маршрута, все пак някоя и друга спирка по пътя, нужна ли е виза за САЩ, каква каюта си взимате при такива круизи, MSC добри ли са, защото аз не съм им фен, принципно, харесваме по - скоро Royal Caribbean и Celebrity като ниво. Всяка насока и информация ще е полезна, мерси Simple Smile

# 702
  • гр. София
Deny6, нашият круиз е репозиционен, а такива има два пъти в годината - късна есен и пролетта. Корабът е Виртуоза, който и сравнително нов - 2021г. За първи път сме на такъв дълъг круиз и по такъв маршрут: Le Havre - 3 дни море - Понта Делгада, Азори - 5 дни на море - о. Барбадос - 1 ден на море - о-ви Сейнт Китс и Невис - о-ви Антигуа и Барбуда - о. Доминика - о. Мартиника - о. Гуадалупе. После летим до София през Париж. Както се вижда ние не сме през Щатите, а тръгнахме от Le Havre,  което е близо до Париж - това ни устройваше идеално.
Колкото до кораб или дестинация - ние винаги решаваме спрямо дестинация, спирки и накрая е кораб. Също и цена, разбира се. До някаква степен и удобство на полети. Затова и сега тръгнахме от Париж, а не от Ротердам или Саутхемптън, които бяха всъщност първите две спирки на кораба. За Щатите ще ви трябва виза.
На корабите винаги взимаме вътрешна каюта - не седим в нея дори в дни на море. Има басейни, забавления...взела съм си и четец и мога да чета навсякъде. Имаме и неограничен интернет.
За нас е трети круиз с MSC, но не мога да сравня с RC или Celebrity - не сме били.
Всичко сме си резервирали и организирали сами, без агенция.

# 703
  • Варна
Deny6, нашият круиз е репозиционен, а такива има два пъти в годината - късна есен и пролетта. Корабът е Виртуоза, който и сравнително нов - 2021г. За първи път сме на такъв дълъг круиз и по такъв маршрут: Le Havre - 3 дни море - Понта Делгада, Азори - 5 дни на море - о. Барбадос - 1 ден на море - о-ви Сейнт Китс и Невис - о-ви Антигуа и Барбуда - о. Доминика - о. Мартиника - о. Гуадалупе. После летим до София през Париж. Както се вижда ние не сме през Щатите, а тръгнахме от Le Havre,  което е близо до Париж - това ни устройваше идеално.
Колкото до кораб или дестинация - ние винаги решаваме спрямо дестинация, спирки и накрая е кораб. Също и цена, разбира се. До някаква степен и удобство на полети. Затова и сега тръгнахме от Париж, а не от Ротердам или Саутхемптън, които бяха всъщност първите две спирки на кораба. За Щатите ще ви трябва виза.
На корабите винаги взимаме вътрешна каюта - не седим в нея дори в дни на море. Има басейни, забавления...взела съм си и четец и мога да чета навсякъде. Имаме и неограничен интернет.
За нас е трети круиз с MSC, но не мога да сравня с RC или Celebrity - не сме били.

Може ли малко информация: от къде запазихте круиза; как разбирате, че са репозиционни - има ли тънкости при намирането им?
Предварително благодаря!

# 704
  • гр. София

Супер, мерси много за информацията Simple Smile
Вчера като видях, че сте писали за този круиз и случайно видях, че и моя приятелка е на него, сега качва снимки всеки ден и днес конкретно качи от Saint Kitts and Nevis.
Звучи супер, значи може един пролетен да мислим, в обратна посока и да няма САЩ, за да не ни искат визи, че аз нямам туристическа.
Приятно ви желая до края на пътешествието Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт