КРУИЗИ /Тема 20/

• 50 140
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте! Запазих круиз с Коста Диадема Норвежки Фиорди за 22 до 29 Май. Запазих с оферта Super All Inclusive, която включва пакет напитки и Му exploration пакет с 4 включени екскурзии. Но не мога да намеря кои екскурзии са включени, за да ги запазя. Дали е твърде рано или аз правя нещо грешно? Ако някой знае ще съм много благодарна!
просто си влез с номера на резервацията в менюто от сайта на Коста, влез м секция екскурзии и има отделен бутон Му exploration  - ще ти ги зареди само тях и си избираш

# 676
  • София
Хайде и аз тук,за Коста Фортуна от 18,05,2026

Ооооо, заедно ще сме. Единственото нещо, което разбрах е, че за Санторини ни трябва екскурзия от корабните, защото корабът в голям и спира далече от пристанището. С предимство слизали хората с корабни екскурзии.

# 677
на Санторини пристанището е дълбоко и съм виждал големи кораби там, но не съм пътувал с круиз, може и да греша
сигурно стават страшни тълпи по пътеката и лифта нагоре де

# 678
  • София
На Санторини никога круизните кораби не са на кей - само с лодки се слиза.

# 679
  • Пловдив
Аз доста късно се сетих да отида да взема номер за тендър и бяха останали най-ранните и най-късните часове само. Взехме ранен и дори нямаше много голяма опашка на лифта - 7-8 минути да сме чакали. За Иа на автогарата беше много неприятно на отиване, защото нямаше опашка, а се блъскаха да влязат в автобуса. Голямата щерка беше влязла и като казах, че детето ми е вътре ме пуснаха. На връщане имаше добре оформена опашка и нямаше проблем, защото автобусите бяха начесто и във втория се качихме.

# 680
Някой празнувал ли е Нова Година на круиз ? Ако да, на кой ? Може ли да споделите мнение ?
Празнувах на Емералд Принцес Коледа и Нова година - круиз Панамски канал. Всички много се стараят в обслужването и храната, украса, партита - хубаво и тържествено е! Бяхме на топло и затова ми хареса. Често споменавам, че за мен круиз през зимата е пари на вятъра, защото не можеш да ползваш изцяло екстрите на кораба. А обичайно по празници и цената е по-висока.
Не бих отишла на круиз зимата Средиземноморие, ако цената е по-висока от 500 евра на човек за не по-малко от 7 дни и то на добър кораб.

Благодаря за обективното мнение ! Да, искахме тази Коледа и Нова година да изживеем нещо различно, а не като всяка година, в нас, на маса и тн и за това се ориентирахме към идеята за круиз.
И да, гледахме Средиземноморието.
Но цените за 21-28 декември са около 900-1000 евро на човек....това без полети и тн.
Намирам тези цени за изключително високи.

# 681
На Санторини, Патмо и Миконос идват лодки да вземат пътниците, които желаят да слязат.
Апропо, Санторини има две пристанища, един грък каза, че на новото спирал в low season кораба на кея, но на Старото /там, където е връзката с лифта, особено в high season лятото/ си акустират извън пристанището. Хората, заплатили екскурзии просто тръгват по-ранен час и реално са с предимство.

# 682
Хоп, и аз тук, Коста Фортуна от 18,05,2026 Да сме живи и здрави! Blush

# 683
Добре си дошла!Днес получих разбивка на екскурзиите/на английски език/,която според мен е твърде подробна, а  неясна;много предложения за всяка дестинация и не мога да преценя какво искам.Вие как  сте се ориентирали-откровено казано бих искала да разбера колко струва трансфера от кораба до дестинацията./нямам питанка на клавиатурата,:smirk:

# 684
Още не съм мислила за екскурзиите.Най-вероятно няма да ползваме организирани.Аз се чудя къде ще паркираме  колата по време на круиза.

# 685
  • Враца
Още не съм мислила за екскурзиите.Най-вероятно няма да ползваме организирани.Аз се чудя къде ще паркираме  колата по време на круиза.
Пристанищата си имат паркинги специално за целта.
Има си и "вале" за паркиране. Клйчовете му се оставят срещу разписка, а като се слезе от кораба има едно бюро, на което сужитеят връща ключовете. Много добре е уредено!
Плаща се такса на ден, това се заявява още при резервацията (може и после да е, не съм сигурна, но местата не са неограничени). Около 11 евра на ден е.
И колата е в безопасност, охраняема, няма кой да я издраска и т.н. Wink

# 686
  • Варна
Хайде и аз тук,за Коста Фортуна от 18,05,2026

Ооооо, заедно ще сме. Единственото нещо, което разбрах е, че за Санторини ни трябва екскурзия от корабните, защото корабът в голям и спира далече от пристанището. С предимство слизали хората с корабни екскурзии.
Санторини акустират в морето и извозват с тендери. Не ми е била необходима корабна екскурзия, тъй като тендерите те оставят в подножието на лифта или стълбите. Друг е въпросът ако искате да отидете на съседния остров. Там вече корабна екскурзия.

# 687
  • Стара Загора
Здравейте, резервирах круиз с начало и край Тенерифе, сега търся самолетни билети. Корабът пристига в 08:00 часа в Тенерифе а полет изгоден има в 10:20. Летището е на около 11 км., дали ще успеем с какъв трасфер или е рисково?

# 688
Здравейте. Има ли къде да прочета за речни круизи в Европа? Изобщо споменават ли се тук, има ли предпочитана компания..

# 689
Здравейте, резервирах круиз с начало и край Тенерифе, сега търся самолетни билети. Корабът пристига в 08:00 часа в Тенерифе а полет изгоден има в 10:20. Летището е на около 11 км., дали ще успеем с какъв трасфер или е рисково?
На Тенерифе има 2 летища - проверете добре за кое става дума.
За кой кораб става дума? Aida Cosma е в момента там и на Тенерифе пристига по-рано от 8.00.

Общи условия

Активация на акаунт