КРУИЗИ /Тема 20/

• 50 065
  • 766
  •   2
Отговори
# 720
Звучи много хубаво. Приятно пътуване ви пожелавам, и се отбийте в темата да разкажете - ще е интересно!
И предвид маршрута - не бих си спестила разходи за интернет категорично.

# 721
Бирарията на Аида Косма беше без резервация. Единствено при по-късно посещение - 20.30ч беше свършило нещо от менюто.

# 722
  • Русе
Аз пак да попитам за NCL и по-точно за Norwegian Dawn.
Някой ползвал ли ги е?
Някакви отзиви?

# 723
  • София
Новак съм с круизите. Да попитам по-опитните - в коя част на кораба е по-добре да се резервира каюта - в задната или в предната? Предполагам по-висока палуба е за предпочитане? Сигурно е писано доста по-въпроса. Извинявам се, ако може да ме насочите къде да чета.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 16:49 от dechy

# 724
Ако ви притеснява клатенето на кораба при вълнение - най-добре в средата и по възможност на по-долна палуба.
Ако ви е важно да ви е тиха каютата, гледате под вас, над вас и от двете ви страни да са каюти. Не са препоръчителни най-горните палуби под басейни, ресторанти, или такива в близост до нощни барове.
Ако ви е важно да сте на удобно разстояние до асансьори стълбища, ресторанти - гледате си дек плановете на съответния кораб и се ориентирате.
Ако ви е важна цената, вземате гарантирана каюта (ако се предлагат такива за вашия круиз) , и ако категорията ви устройва - тогава се пада каюта на късмет - може да ви зарадват и с по-висока категория, но не е гарантирано.

# 725
Здравейте! Някой да се в опитвал тези дни да влезе с профила си да си напазарува в немския MSC? Непрекъснато ми излиза прозорче, че иска да вкарам номера на резервацията в настройките, правя го, но не го приема. Не мога нищо да направя. Има ли някакъв технически проблем? Преди не беше така. Писах и на Seascanner, през които букнах.

# 726
  • гр. София
На мен американския им сайт все ми дава грешка и не мога да се логна и с номера ми, за да разбера колко точки имам. На последния круиз питахме и ни казаха 1800, скоро получих мейл, че пак имам 1800 дори и след него... Да не говорим, че в системата им седи, че сме били на кораби, на които не сме стъпвали....

# 727
Здравейте, в сайта на  Celebrity в крайната цена включени ли са бакшишите,защото накрая ми дава да добавя някаква голяма сума за парична благодарност...Тя задължителна ли е?
И още един въпрос-колко струва достъпът до басейн в Спа центъра напр. в CELEBRITY INFINITY ?

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 11:41 от lisichkata

# 728
  • София
Здравейте, имам няколко въпроса за Aida Cosma по маршрут Канарски острови:

1. На пристанищата по маршрута предлагат ли се екскурзии, примерно от местни фирми.
2. Каква е приблизително температурата в общите помещения на кораба - ресторанти, барове, коридори и т.н.

# 729

1. На пристанищата по маршрута предлагат ли се екскурзии, примерно от местни фирми.
2. Каква е приблизително температурата в общите помещения на кораба - ресторанти, барове, коридори и т.н.

Ние бяхме миналата пролет с Aida Cosma по този маршрут и честно казано не видях да има голямо предлагане на екскурзии от местни фирми. Евентуално на Мадейра и на Тенерифе такситата, които чакат на пристанищата биха предложили еднодневен тур и да спазарите някаква цена.
Може да потърсите мое мнение от Април 25 някъде, където съм дала накратко какво и как сме посетили на всеки остров, и ако имате конкретни въпроси питайте. Зависи какъв ви е стила на пътуване и как желаете да си прекарате деня на всяко пристанище мога да ви дам някои насоки.
Общите помещения си бяха като на всеки круиз - климатизирано е, и е хубаво да имате тънка връхна наметка.

# 730

Ние бяхме с Аида Косма по островите ноември месец.
Не видях никакви местни фирми с екскурзии. Единствено таксита които предлагат различни маршрути.
Ние на всякъде бяхме с кола под наем.
Благодаря на Танита, която е дала много добри насоки за обиколки. Flowers Hibiscus
Ако решите да сте с кола под наем, трябва да резервирате максимално рано, тъй като добрите предложения се изчарпват бързо.
Мога да препоръчам cicar  - паркингите са самото пристанище и с най-ниски цени и  ги на повечето острови.
На Тенерифе взехме кола на летището и я върнахме на круизния термиинал - това е възможно ако колата е за поне 3 дни.

# 731

За сефте чета, че някой се интересува от температура на кораба! Какво Ви притеснява?

# 732
Аз пък намирам въпроса за резонен. Била съм само на два кораба на Коста и MCS, и на двата климатизацията беше супер силна и на мен ми беше много студено навсякъде, с изключение на залата за представления на MCS Euribia. За втория круиз вече се бях подготвила с дебели дрехи.
Но трябва да уточня, че аз съм зиморничава и общо взето не обичам студа, така че това ми носи дискомфорт. Склонна съм да вярвам, че на повечето круизни кораби е така.

# 733
  • София
Здравейте, в сайта на  Celebrity в крайната цена включени ли са бакшишите,защото накрая ми дава да добавя някаква голяма сума за парична благодарност...Тя задължителна ли е?
И още един въпрос-колко струва достъпът до басейн в Спа центъра напр. в CELEBRITY INFINITY ?
Честита да ни е новата 2026 година!
Здраве за всички и хубави пътешествия!

В крайната цена не са включени т.нар. "гратитюти" - те се начисляват всеки ден на всеки пътник по 18 долара. Може да се каже, че са задължителни, защото не могат да се премахнат автоматично - трябва сериозна причина/недоволство от услугите, или лично плащане (в кеш) на работещите, за да се свалят от сметката. Не е оправдано премахването им, защото това е част от заплатите и на служители, които не те обслужват пряко.
На Инфинити и на другите кораби на Селебрити има поне един външен басейн и един топъл (30-35 градуса) вътрешен, достъпни за всички. На Инфинити има даже и безплатна сауна. За спа центъра има дневна карта, или пакет за целия круиз. Според мен не си струва да се плаща! Както не веднъж съм споделяла има чудесен таласотерапевтичен басейн.

# 734
  • София
Аз пък намирам въпроса за резонен. Била съм само на два кораба на Коста и MCS, и на двата климатизацията беше супер силна и на мен ми беше много студено навсякъде, с изключение на залата за представления на MCS Euribia. За втория круиз вече се бях подготвила с дебели дрехи.
Но трябва да уточня, че аз съм зиморничава и общо взето не обичам студа, така че това ми носи дискомфорт. Склонна съм да вярвам, че на повечето круизни кораби е така.

Именно, на повечето кораби ми е много студено, особено на Роял Карибиан и Карнивал.

Общи условия

Активация на акаунт