КРУИЗИ /Тема 20/

• 50 064
  • 766
  •   2
Отговори
# 735
  • София

ЧНГ! Здраве, късмет и много нови дестинации! Закупили сме индивидуално  круиз от Costa за Тихия океан по маршрут Хонг Конг-Виетнам-Камбоджа–Тайланд–Сингапур-Бруней-Филипини- Хонг Конг с кораб  Коста Серена. Колебаем се, кои екскурзии да си закупим от кораба. Пътуваме обикновено индивидуално и се чудим дали ще можем самостоятелно да осъществим някои екскурзии. Ако някой е бил по този маршрут и сподели мнение ще му бъдем благодарни.

# 736
  • София

ЧНГ! Здраве, късмет и много нови дестинации! Закупили сме индивидуално  круиз от Costa за Тихия океан по маршрут Хонг Конг-Виетнам-Камбоджа–Тайланд–Сингапур-Бруней-Филипини- Хонг Конг с кораб  Коста Серена. Колебаем се, кои екскурзии да си закупим от кораба. Пътуваме обикновено индивидуално и се чудим дали ще можем самостоятелно да осъществим някои екскурзии. Ако някой е бил по този маршрут и сподели мнение ще му бъдем благодарни.

Не сте посочили пристанищата във Виетнам и Тайланд, но от личен опит (круиз през ноември) Ви съветвам да си вземете екскурзия, защото портовете са доста далеч. До Хошимин, Ханой и Хой Ан пътувахме между час и половина и два часа и половина в посока. Халонг бей е единствения порт, в който може да стигнете от порта до мястото, от където тръгват лодките с такси. Обаче и другите пътници чакат такси - та става лудница!
Сингапур е супер лесно сами да се оправите - до порта има метро и после може и пеш да се обикаля.
В Банкок разстоянията са големи, хващат се водни таксита и ако нямате цял ден на разположение също е добре организирано. Същото бих казала и за Хонг Конг.
На другите места не съм била.

# 737
  • София

Не сте посочили пристанищата във Виетнам и Тайланд, но от личен опит (круиз през ноември) Ви съветвам да си вземете екскурзия, защото портовете са доста далеч. До Хошимин, Ханой и Хой Ан пътувахме между час и половина и два часа и половина в посока. Халонг бей е единствения порт, в който може да стигнете от порта до мястото, от където тръгват лодките с такси. Обаче и другите пътници чакат такси - та става лудница!
Сингапур е супер лесно сами да се оправите - до порта има метро и после може и пеш да се обикаля.
В Банкок разстоянията са големи, хващат се водни таксита и ако нямате цял ден на разположение също е добре организирано. Същото бих казала и за Хонг Конг.
На другите места не съм била.
Пристанищата ни са: Ня Чанг, Виетнам
Фу Ми, Хошимин, Виетнам
Сиануквил, Камбоджа
Ко Самуи, Тайланд
Пуерто Принцеса, о. Палаван, Филипини

# 738
Здравейте! Обмислям круиз в края на август - началото за сепретември за Западно Средиземноморие, за 7 дни. Ще пътуваме аз, майка ми и дъщеря ми. До сега не съм била на круиз. Същият круиз намирам през агенция без водач и самолетни билети  София -  Рим и през няколко български агенции с водач и настаняване в Рим. Разликата е значителна. Ако си купя сама  билети до Рим ( от Варна съм и май ще пускат директни полети) дали е трудно да се придвижим до пристанището?  И на връщане обратно. И също струва ли си да доплатя за каюта с балкон или да взема само с прозорец? Въобще на какво да обърна внимание. Ако пътувах семейно или с приятелки нямаше да го мисля толкова. Но с майка ми ( на 75 г) и с дете ( на 10 г) ми се иска всичко да е наред. Благодаря ви и успешна година с много пътешествия!

# 739
Колко ви идва разликата като цена между агенцията с водач, и ако вие си купите билети за самолет и круиз отделно?
Питам, за да ви ориентирам колко ще ви струва трансфер с кола, за да ви е спокойно.
Нищо повече като добавена стойност няма в организираните екскурзии с водач, особено ако говорите английски.
Иначе има лесен вариант с влак, но все пак с родител на 75 ще ви е по-комфортно да ви вземат от кораба и да ви закарат директно до летището.
Трансфер с кола ще ви е около 130 евро в посока макс. Ако спестявате повече от 260 евро за трима - може спокойно да пропуснете агенцията с водач.

# 740
Може да намерите частни трансфери в getyourguide, gettransfer, expedia (предвид възрастния пътник, иначе с влака е доста по-евтино). Хотел ако ви трябва в Букинг, експидия...
Съобразете датите и часовете на полетите да имате време за трансфера, евентуално оставете 1-2 дена за разглеждане на Рим

# 741
  • Враца
С влак от Рим до Чевитавекия е 5 евро на човек, нещо такова.
Обаче трябва да знаеш как да стигнеш до гарата в Рим, после от гарата в Чивитавекия има разстояние до порта за круизи... трябва да знаеш къде отиваш, за да се справиш. Проучване и  да се разгледа картата. Евентуално от гарата в Чивитавекия да се хване такси за някакви малки пари (нямам прадстава как вървят тарифите, но разстоянието е около 2-3 км най-много, може би 10-ина евро би било разумна цена).
Всичко, което изброих, е за авантюристи, които могат да намерят дадена локация, да попитат ако е нужно някого, да походят и т.н.
Ако бабата е с малка възможност да ходи и се изморява, ако не говорите английски и/или италиански, ако имате и багаж- ето ти сума ти причини да заложиш да сигурното, макар и по-скъпо.
Вече дадоха идеи другите потребители за трансфери, които са доста скъпи- в смисъл, че вероятно са колкото самолетните билети от БГ до Рим, но... всеки според възможностите си- както физически, така и финансови, така и времеви. Wink

# 742
Честита нова година! Запазихте ли вече круизи за лятото? Предложете нещо изгодно, както се казва на промоция, има ли?

# 743
  • Враца
Аз не съм.
Гледам, но нещо не ми идва от вътре.
Главно заради това, че планирането отдалече води до незнание какво ще е времето... имали сме разочарования.
И сега мисля за нещо алтернативно, или ще търсим last-minute, или ще ходим някъде със самолет или собствен транспорт.

# 744
11 дни Испания, Италия, Франция, Гибралтар, Португалия - BCN11A0Y
Круизна компания: COSTA

Кораб: Costa FAVOLOSA

Маршрут на круиза: Барселона - Савона - Марсилия - В открито море - Картахена - Малага - Гибралтар - Кадиз - Лисабон - В открито море - В открито море - Барселона

Начална дата: 22.04.2026

Крайна дата: 03.05.2026

Брой нощувки: 11
Как ви се струва,не е ли твърде евтино за тази цена/под 2000 лв. за единична каюта без прозорец/

# 745
То ако имаш късмет може да намериш круиз за 200 евро 7 дни, ама...

# 746
Кое е смущаващо в тази оферта/освен моята мнителност/

# 747
Кое е смущаващо в тази оферта/освен моята мнителност/
Офертата е съвсем нормална.
Отделно сигурно не са включени бакшиши по 11 евро на ден.

# 748
Благодаря !

# 749
Такситата от летището са с фиксирани цени, до Чивитавекия е 130 евро.

Общи условия

Активация на акаунт