КРУИЗИ /Тема 20/

• 35 942
  • 573
  •   1
Отговори
# 75
Мисля си кой месец е подходящо за плануване, когато човек може през цялата година.  Може би лятото е много по -скъпо от зимата. Зимата пък в студа няма да можеш да се възползваш от всичко. Има ли месеци пик? И такива в които може би ще има по -малко хора?

# 76
Някой да е летял с Air Serbia, че само с тях намирам полет до Германия през Белград, спазват ли си разписанията?

Да, ползвали сме ги. Последно до Хамбург. Доволна съм, определено. Спазват разписания.

# 77
  • Горна Оряховица
Момичета и момчета, не мога да реша с какъв транспорт да се придвижим от Милано Бергамо до Генуа. Полета ни е в събота и кацаме по план в 15 часа. FlixBus-са беше около 40лв на човек, вече стана 60лв, но има в 16.30 и 18,30. Не посмях да запазя предварително, защото ако има закъснение на полета горим с парите. Две семейства сме /4 възрастни с 4 деца/. Този на 16.30 е идеален, даже няма прикачване, но мога да запазя или преди да излетим, или да рискуваме на място да видим дали ще има места. Цената ще е 240лв за нашето семейство.
Другия ми вариант е terravision от Летището до централната гара в Милано и е общо 30 евро за 4мата и от там да си хванем влак за Генуа. Цените вече са от 42 евро, 59, че даже има и 90 евро. Ще излезе по-евтино от flixbus, но не и по-удобно. Ще имаме 4 куфара и 2 ремаркета /децата/ и за това с flixbus ми се струва по-удобно, въпреки че автобуса пътува 3 часа, но ако няма места за този в 16.30 не ми се чака до следващия в 18.30, а и не знам на деня дали ще мога да купя билети.

Някой правил ли е варианта с теравижън и влак от Бергамо до МИлано централна гара и от там до Генуа. Дали ще изпадна в голям филм с тия багажи и деца според вас? Simple Smile

# 78
  • Варна
Момичета и момчета, не мога да реша с какъв транспорт да се придвижим от Милано Бергамо до Генуа.

АБСОЛЮТНО БЕЗПОЧВЕНИ ОПАСЕНИЯ
ТО ЛЕТИЩЕТО Е МАЛКО И КАТО ИЗЛЕзете виждате автобуси които ви чакат (за всеки пристигащ самолет има осигурени). Това са шатъли специално от летището до централна гара Милано и от там до Генуа има поне 10тина влака/ден. Билети може да купите и от шофьора , никакви разписания не гледате - за всеки  кацащ и излитащ самолет има поне няколко фирми - вече са над 4 и щом се напълни автобуса - тръгва което е и логично защото няма никакви междини спирки и единствената му цел е по бързо да ви закара до гарата в Милано. Шатъл от летището до централна гара Милано беше около 10 Е/човек - едва ли е поскъпнало екстремно( имам някакви мноооого бледи спомени от ORIOшатъла за МИЛАНО срещу 8 евро). Има разбира се и вариант автобус до гарата и влак до централна гара Милано ама сигурно като време е двойно , а и като цена е безмислено - все пак хиляди ползват шатъл от летището до централна гара и това си е единствения разумен вариант .

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 09:44 от peterky2002

# 79
  • София
Влизам да се похваля с първия запазен круиз, дано ни се получи Simple Smile

Запазих така мечтаните фиорди с Хавила през юли. Колкото и да ме блазнеше офертата с Еурибия, балкон и all inclusive, решихме, че 5000 човек, като се изсипят в малко градче ще е лудница.... не е нашето...

Ако му хареса на половинката, запазвам едни Кариби или Дубай с Еурибия, догодина Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 09:52 от nad_tab

# 80
Влизам да се похваля с първия запазен круиз, дано ни се получи Simple Smile

Запазих така мечтаните фиорди с Хавила през юли. Колкото и да ме блазнеше офертата с Еурибия, балкон и all inclusive, решихме, че 5000 човек, като се изсипят в малко градче ще е лудница.... не е нашето...

Ако му хареса на половинката, запазвам едни Кариби или Дубай с Еурибия, догодина Simple Smile

Честито, непременно да се върнете и да ни разкажете. Досега не съм срещала мнения из форума за тази круизна компания.

# 81
Момичета и момчета, не мога да реша с какъв транспорт да се придвижим от Милано Бергамо до Генуа. Полета ни е в събота и кацаме по план в 15 часа. FlixBus-са беше около 40лв на човек, вече стана 60лв, но има в 16.30 и 18,30. Не посмях да запазя предварително, защото ако има закъснение на полета горим с парите. Две семейства сме /4 възрастни с 4 деца/. Този на 16.30 е идеален, даже няма прикачване, но мога да запазя или преди да излетим, или да рискуваме на място да видим дали ще има места. Цената ще е 240лв за нашето семейство.
Другия ми вариант е terravision от Летището до централната гара в Милано и е общо 30 евро за 4мата и от там да си хванем влак за Генуа. Цените вече са от 42 евро, 59, че даже има и 90 евро. Ще излезе по-евтино от flixbus, но не и по-удобно. Ще имаме 4 куфара и 2 ремаркета /децата/ и за това с flixbus ми се струва по-удобно, въпреки че автобуса пътува 3 часа, но ако няма места за този в 16.30 не ми се чака до следващия в 18.30, а и не знам на деня дали ще мога да купя билети.

Някой правил ли е варианта с теравижън и влак от Бергамо до МИлано централна гара и от там до Генуа. Дали ще изпадна в голям филм с тия багажи и деца според вас? Simple Smile

Винаги закъсняват и уиз и раян, ако имате и чекиран багаж се почва едно чакане от 30 минути, изпускал съм веднъж Фликсбуса-повече не ми се рискува. Затова моят съвет е-шатълите от Бергамо летище до Милано чентрале-12 евро на човек, 4 фирми са и се движат почти през10-15 минути. Пътува се около час до гарата. Там обаче е малко фул от пътници и ще ви трябва време да си вземете билети от автоматите, да видите на кой перон е влака да мините през едни стъклени врати, на които по някога проверяват полиция билетите и чак тогава сте на пероните. Влака пътува бързо и ще ви откара до Генуа за около 4 часа, имате във влака и бюфет-снакс, напитки. Гарата в Генуа е срещу круизният терминал-10 минути с куфарите. Влаковете поскъпват според наближаването на датата на пътуване-затова по от рано купувайте онлайн билети.Те са на няколко тарифи-от супер икономична до свръх скъпа, вземайте втора класа-вагоните са по в края на коловоза спрели.

# 82
  • Dublin

Правила съм врътките и в двете посоки, ама с по-малко багаж и без деца.
Според мен няма как да се избегне лудницата, но пък като се качите на влака в Милано, ще можете да си починете. Simple Smile
Мисля, че трябва да запазите предварително билетите за влака Милано -Генуа. щом кацате в 3 би трябвало да успеете да хванете влак, който тръгва след 5 и половина от Милано Чентрале.
Освен Теравижън пробвайте и тези - https://www.orioshuttle.com/_eng/

# 83
Момичета и момчета, не мога да реша с какъв транспорт да се придвижим от Милано Бергамо до Генуа.

12 евро е цената на автобусите от Бергамо до гарата в Милано, за деца до 14 години (по спомен) е по-евтино, мисля, че беше 8. Както вече са ви отговорили, излизате от летището и автобусите са отпред. Пътуват 1-1,5 часа, в зависимост от трафика. Проверете дали има подходящи влакове до Генуа, във вашите часове. Билети може да си закупите от сайта или приложението на Tren Italia, много е лесно, има английска версия, когато сте сигурни кой влак ще можете да хванете.  Билетите трябва да се чекират задължително, прави се онлайн, става много бързо. Проблема е, че те често стачкуват и може да “извадите късмет”. Освен това билетите за бързите им влакове често свършват предварително. Хубавото е, че имате опцията и за Фликс Бус-а, ако има проблем с влаковете.

# 84
  • Горна Оряховица
Благодаря ви, ще го измислим в движение тогава и ще споделя после какво сме направили Simple Smile

# 85
Ние сме правили същото, но в обратна посока. Билети си купихме от гарата без никакво предварително запазване. Има влакове на всеки 2 - 2.5 часа. Просто се наредихме на касата и си купихме билети.
Не са били някакви уау цени по спомен.

# 86
  • София
Според мен с влак е по-добре, защото са на често и има избор. Шатъла ви кара до ЖП гарата, така че няма много мъкнене на куфари.
Аз също с въпрос. Предстои ни първия круиз - от Барселона, на 28.04 с Коста. Доколкото четох в темата за пристанището в Марсилия, по-добре е с корабния шатъл, за да се стигне до старото пристанище, така ли е? В профила ми се предлага Costagoround на цена от 19 евро, предполагам това е шатъла? И ако някой е ходил до крепостта Иф, колко време отнема?
И втори въпрос - трябва ли да имаме задгранични паспорти, като спирките са Барселона, Марсилия и Савона?

# 87
  • Sofia
Мисля си кой месец е подходящо за плануване, когато човек може през цялата година.  Може би лятото е много по -скъпо от зимата. Зимата пък в студа няма да можеш да се възползваш от всичко. Има ли месеци пик? И такива в които може би ще има по -малко хора?

Зависи кога и къде искате да пътувате, не навсякъде е лято/зима по едно и също време. По принцип, когато е по - кофти времето има по - малко хора и може би е една идея по - евтино.
Ако имах възможност да пътувам по всяко време, бих се спасявала от ноермври до май някъде на топло Simple Smile

Мравче , сравнявала ли си цените на vivavoyage.co.uk и .com ?  Като те прочетох се загледах, че винаги съм резервирала от .com .

# 88
  • София
Мравче , сравнявала ли си цените на vivavoyage.co.uk и .com ?  Като те прочетох се загледах, че винаги съм резервирала от .com .
Да, сравнявала съм ги!
В моите търсения винаги на .com са по-високи.

# 89
Моля за малко помощ.
Аида ми пратиха PIN, не мога да открия къде да го въведа.
Приложението ми е само на немски, тел не ми превежда, изглеждам логната, още от момента, когато имах резервация, но не откривам пина кога и къде да въведа.

Общи условия

Активация на акаунт